Upplevelse Spanien

Lite betraktelser från mitt läger i Spanien i 2 veckor med mina yngre aktiva innan jul!  

Går på stranden i en liten stad utanför Alicante i Spanien och funderar! Hela stan är helt öde mer än halva året och 20 000 lägenheter står tomma. Lägenheter som mestadels tillhör välbärgade människor storstäder i Spanien enligt ryckten och en hel del Svenskar. Måste ju finnas många fler liknande städer/byar i Spanien och Italien, Här har vi vårt träningsläger.

 

Spanjorer är naturligtvis som alla andra människor, massor av vänliga, en del mindre vänliga etc. som alla länder! Men i alla fall verkar fler än hemma i Sverige tyvärr röka! De verkar ta hand om sina äldre bättre - har aldrig sett så många som drog runt med äldre i rullstolar. Också grymt många i snygga brudar som överallt i världen. Många som ser ut att komma direkt från värsta modevisningen! Såg inte heller en enda tiggare. Undrar varför? Kanske finns det en lag emot det i Spanien? En annan historia!

 

Frågade damen som jobbade i hotellets lobby på julafton. Är det inte lite tråkigt att jobba på julafton och inte fira jul med din 4a åriga dotter? – Vadå - jag slutar kl. 23 och det tar en halvtimma hem med bilen. Dom väntar på mig hemma sedan börjar vi fira jul! Konstigt för oss men kanske inte ovanligt för Spanjorerna som har sena vanor.

 

Däremot inte en människa ute när man tar en morgonpromenad vid 10-tiden! Återigen inget är rätt eller fel bara olika! Samma kvinna berättade att medellönen för en butiksanställd och hotellreceptionist som hon har jobbat som, var 1200Euro och 25 % i skatt gav 900 Euro ut (ca 9000/ månad) Men då måste man som vanligt ta med i beräkningen att levnadsförhållandena är lägre här än hemma! 

 

Blev bara en kortis idag. I morgon kanske religionen ligger illa till?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0