Där rök min respekt

Såg ni Skavland i helgen? Första intervjuoffret var Sveriges finansminister Anders Borg. Det visade sig att Anders är den finansminister som suttit längs bland alla länder i hela Europaunionen, med sina 7 år. Stort.

Han är dirigenten tillsammans med Reinfeldt för att ha sänkt skatterna för oss medelinkomsttagare i 4 steg. På grund av detta har det ”nya arbetarpartiet” Moderaterna fått många nya röster från de som ser att man fått mer i sin egen plånbok. Men inte jag och som tur är många andra!! Sedan gnäller samma personer om att pengarna inte räcker till sjukvård, äldrevård, skolor etc. Men som tur var, för de som har pengar, har det ju helt planenligt uppkommit privata alternativ för de människor som har råd. Halleluja.

Men tillbaka till finansminister som gick ur Svenska kyrka direkt efter sin 18 årsdag. Han har hela livet betraktas sig som ateist. Men så vid någon tillfälle hände det något i familjen som fick honom att bli religiös. Inte så att han direkt ber eller går i kyrkan men har upptäckt att det måste finnas något som ger frid. Har han dåligt samvete för något och kan inte lösa det på något annat sätt? Har full förståelse om man är alkoholist, kriminel, psykiskt sjuk och genom att hitta gud komma ur dessa problem men Anders Borg förstår jag inte. 

 

Har faktiskt haft viss respekt för Anders Borg av någon underlig anledning. Kanske för att han har en egenskap som jag själv saknar dvs. att vara lugn och  cool när det stormar runt honom. Men efter att ha tänkt ett varv till och när han sedan blev religiös försvann alla min respekt för herr finansminister!

Sån e jag !


Förnuftet skall segra

Naturligtvis skall inte kvinnorna få bestämma själva om dom vill ha barn eller ej. Därför kan vi naturligtvis inte tillåta Abort – inte ens vid våldtäckt! Nej det skall Gud=religionen bestämma. En Gud som dessutom inte finns.

Bibeln och för den delen Koranen är ju skriva av män för 1000-tals år sedan. Nej tanken är ju som vanligt att trycka ner kvinnorna i skorna för att männen skall få som dom vill.

 

Det tog många år för kvinnorna att bestämma om sin egen kropp i sverige. Men förnuftet segrade!

Det kommer att ta alldeles för många år innan alla kvinnor i världen får bestämma över sin egen kropp och få göra abort om dom så vill. Behöver väl inte säga var stoppklossen är! Men eftersom det sekulära samhället=förnuftet sprider sig sakta men säkert kommer förnuftet att segra till slut.

Det tog många år för kvinnorna att få rösträtt. Men till slut segrade förnuftet!

Det tog många år innan vi fick pensioner. Det var de konservativa och religiösa krafterna som protesterade. Men till slut segrade förnuftet!

Det tog många år innan vi arbetare fick semestrar. Vilka krafter tror som var emot behöver jag väl inte nämna? Men till slut segrade förnuftet!

Det tog många år innan arbetarna fick pension. Kapitalalägarna var naturligtvis motståndare. Men till slut segrade förnuftet!

Allmän rösträtt var många emot i början. Vilka krafter var emot tror ni? Men till slut segrade förnuftet!

----------------------------------------------

 

 

Apatiska flyktingar skall utvisas eftersom reglerna är sådana. Till slut kommer förnuftet att segra och låta dom vara kvar I Sverige! Det har vi i Sverige verkligen råd med !

Papperslösa flyktingar skall utvisas för reglerna säger så! Men till slut kommer förnuftet att segra och låta dom vara kvar här i Sverige för det har vi råd med!

Fri abort kommer att tillåtas i dom flesta länder så småningom. Men det kommer tyvärr att ta tid eftersom religion och många män försöker förhala det. Men även här kommer förnuftet att segra till slut!

 

Tror och hoppas i alla fall lilla enkla jag!!!!

 

 


Låt Venezuela vara i fred

Varför får inte Venezuela sköta sig själva nu efter Hugo Shavez död. Varför måste också detta land tvingas in i vår västerländska värld och västerländska värderingar. Är det så farligt att vi har några länder i världens som inte drivs av egoistiska grundvärderingar.

 

 

Jovisst, Valenzuela har inte lika hög levnadsstandard som oss och invånarna inte lika fina bilar och inte lika många hårschampo att välja på.

Nej dessa länderna skall tvingas in i de  rätta värderingar som i västvärlden. Gör dom inte som vi i västvärlden vill då bojkottar vi (läs USA)  och vi andra i västvärlden följer naturligtvis efter så dessa länder inte har någon möjlighet att skapa det samhälle som dom tror på!

När vi i västvärden hela tiden ökar klyftan mellan de rikaste och de som inte har någonting alls, försökte i alla fall Hugo Shavez i Venezuela att hålla dessa skillnader nere på en rimlig nivå. I förlängningen kanske deras tankar är det som kan rädda välden från total förstörelse? Vem vet? Inte jag!

Venezuela har haft 14 olika val/folkomröstningar under tiden Hugo Chavez vid makten, så kom inte och säg att det är diktatur i landet. Val där hela folket har fått rösta och oftast, men inte alltid, har Hugo Chavez fått stöd av befolkningen. Venezuella är verkligen inte något perfekt land men det å andra sidan inte varken USA eller Sverige heller.

Kanske är det viktigare i dessa länder att även de fattiga skall ha sin del av kakan och inte ett fåtal ha så stor del. Medan i USA skall de starkaste och rikaste styra och bestämma hur utvecklingen skall vara och de fattiga för klara sig bäst fan dom kan.

Kanske finns det faktiskt länder/människor som inte behöver ha dom finaste bilarna, dyrastre husen  och värderar samhörighet, empati och jämlikhet mera?  Tro det eller ej!

Måste vi verkligen tvinga in dom i västvärldens "rätta" egoistiska samhällssystem ?


Den STORA köttskandalen

Hela veckan har den stora nyheten varit köttskandalen.

Skandalen är att någon har blandat hästkött i diverse olika produkter. Felet är inte att det är någon form av gift i produkterna utan att det INTE står att det är uppblandat med lite  hästkött i produkterna. Och visst kan vi konsumenter kräva att vi får det vi betalar för.

Men den STORA skandalen är att alla dessa produkter slängs när halva världens befolkning svälter.

 

Varför kan man inte istället sälja ut produkterna billigt eller bara ge bort dom, istället för att slänga alla dessa ätbara produkter! För direkt farliga produkter är det inte. Då skulle det inte finnas många produkter över huvud taget som vi skulle våga stoppa i oss. För så mycket skit det finns i dom flesta matprodukter i vårt välfärdssamhälle med färgämnen, konsistensgivare, sötningsmedel, är dessa kastade produkter inte värre än många andra.   

Nej det går ju ”naturligtvis” inte att ge bort eller sälja det billigt för då stör man ju konkurrensen och folk skulle säkert att äta detta istället för de mer inkomstbringande andra produkterna.


RSS 2.0