Renlighetshysteri

Hörde på nyheterna i dag att en smittskyddsmänniska tyckte att renligheten var skrämmande dålig i kontakten mellan djur och människor. Hans förslag var att barn som haft kontakt med djur alltid måste tvätta sig. Dessutom hade han synpunkter på att renligheten i tex djurparker var alldeles för dålig. Det räcker inte med att det fanns möjlighet att tvätta av sig utan att man borde göra det obligatoriskt att alla tvättar sig efter besök på djurparker. Annars var risken överhängande att smitta överförs mellan djur och människor.

Nu får dom la ge sig.

Förr när människorna levde med sina djur naturligt på bondgårdarna förekom minimalt med allergier, astma och andra välfärdssjukdomar. Idag är det så djävla rent att så fort barn kommer i närheten av damm, djur och annat farligt mår många inte bra.

Hörde att man numera rutinmässigt på äldreboende tar på sig handskar när man går in till äldre senila individer. Varför? För att skydda vem mot vad? Vad tror du dom äldre tror. Att dom har någon smittsamsjukdom. Är så smutsiga att inte personalen vill ta i dom? Nej nu har det fan gått för långt med renligheten!

Nej ett djävla kontrollsamhälle med nollversion på i stort sett allt är tydligen vad vi kan förvänta oss i framtiden. ”Storebror” skall vara med överallt och bestämma vad vi skall och får göra, eller inte. Men det är inte ett samhälle som jag vill leva i. Snart dör spontaniteten ut och människor blir så försiktiga att dom inte vågar säga eller göra någonting.

Javisst är det mycket olyckligt när t.ex. barn dör i olyckor på förskolor. Men inte kan man begära att barnen skall sitta stil med hjälmar för den sakens skull. Man kan ju inte heller vaccinera sig fri från alla sjukdomar. Som t.ex. svininfluensan förra året och nu senast tyckte något medicinskt snille att vi skulle vaccinera svenska folket mot fästingbet för att 56 människor blivit sjuka.

Det enda vi kan vara absolut säker på är att det inte finns evigt liv. Alla kommer att dö oavsett om vi tvättar oss 100 ggr om dagen och vaccinerar oss mot allt – tro det eller ej……

I dag visade vågen 70.7kg, så det blir att dricka vatten en dag till.


Trött

Vad tog jag vägen kanske några undrar? Inga tankar på nästan 2 veckor. Trots det är det faktiskt 20-talet personer som tålmodigt går in varje dag o kollar på sidan om jag skrivit något. Hedrande.

Ibland blir man, som jag  varit,  trött både fysiskt och psykiskt ett tag. GFIF, Vårruset,  STAV-gången, Göteborgsvarvet, Lag-SM Kval och allt annat har varit lite för mycket för mig den senaste tiden. Både kroppen och hjärnan har gått på högvarv lite för länge. Kanske har jag lärt mig att ta det lilla lugna ett tag, så jag inte hamnar i den berömda väggen igen som jag gjorde 2006.

Vad gör jag då? Jo tar det lite lugnare och försöker hoppar över mina tankar och försöker minska kraven på alla håll och kanter. Vilar helt enkelt hjärnan så gott det går. Dessutom har jag vid detta tillfälle börjar fasta. Är faktiskt inne på min 9 dag utan mat idag. Varför det då? Jo för att bryta mönster och dessutom inte minst viktigt gå ner några kg i vikt. Men mest för att försöka få en nystart. Har gått ner 7 kg vilket bara det gör mig riktigt nöjd och tillfredställd. När vågen visar under 70kg (71.5 i dag) är jag nöjd och slutar fasta. Dessutom tror jag att det är bra för kroppen att få en fysisk rensning av allt skit man stoppat i sig. Om det är rätt eller fel tvistar dom lärde men huvudsaken är att jag tror på det. Har fastat säkert 20-talet gånger i livet oftast 10 dagar och som mest 15. Normalt köper jag s.k. fastepaket med lite juicer, buljong och annat. Denna gången följde jag ett fastepaket i 5 dagar och sedan dess bara druckit vatten för att rensa ordentligt. Hittills känns det riktigt bra. Framtiden får visa om jag överlever. Vi hörs kanske snart igen…


Hur kunde detta hända ?

Katastrof. Sverige åkte ut ”redan” i kvartsfinalen i årets enormt upphaussade VM turnering.  Hur kunde det hända med alla dessa fantastiska svenska undermänniskor till ishockeyspelare från NHL? Helt obegripligt att förstå efter alla superlativer i press, radio, TV om dessa mer eller mindre ofelbara nära gudomligt duktiga spelare. Bästa svenska laget genom tiderna har det pratats om.  Egentligen är det inte spelarna som skall klandras utan press/radio och TV som försökt överglänsa superlativen om dessa supermänniskor från NHL. Åt helvete med alla experter och besserwissrar som "alltid" höjer laget till skyarna innan VM. Sanningen är ju att Sverige inte är ett skit bättre än Ryssland, Slovakien, Tjeckien, USA, Kanada.... Jag tror att  alla dessa lag egentligen är ungefär lika bra och då avgör ofta det lag som har lite tur med studsarna den dagen och inte minst laget med den  starkaste viljan att vinna. Och kom inte och inbilla mig att våra NHL-proffs har starkare vilja än andra länders spelare.  Riktigt kul att efteråt höra alla samma experter veta exakt vad som gick fel för det har dom naturligtvis svar på också även om det denna gången blev ganska tyst...

Nej det är dags att verkligen inse att dessa övervärderade/överbetalda ishockeyhjältar från NHL inte på något sätt utmärker sig som speciellt duktiga idrottsmän, jämför med andra idrotter, bara för dom tjänar massa miljoner ”over there”.

Mitt råd till media är att i alla fall försök hitta andra idrotter och idrottsmän/kvinnor att skriva om i era medier. Tro det eller ej,  det måste finnas såååå många andra idrotter/idrottare som är värda och intressanta att skriva om. Med värde i detta sammanhang menar jag inte ”marknadsvärde” och hur många miljoner dom har i lön utan andra mer mänskliga och idrottsliga världen.

Men tyvärr är det nog inte något man kan hoppas på varken på kort eller lång sikt.

 


Vikegård - mer ishockey och annat våld

Vikegård hyllar hårda tag i ishockey. Men i förgår slog han väl ändå rekord när det nästan gick för honom när en svensk åkte i full fart med röven före in i en motståndare som tittade åt ett annat håll och inte hade en chans att reagera. Att motståndaren fick en hjärnskakning och fick bäras av plan och skickas till sjukhus bekommer nog inte tuffe Vikegård. Vilka signaler ger det  till idrottsungdomar och allmänheten i stort? Jo att det är helt OK med den typen av våld. Den typen av våld är helt oacceptabelt ute på gatan så varför är det OK och t.o.m. glorifieras av herrar som Vikegård i ishockey? Förutom när det är våld mot våra egna kära  svenska ishockeyhjältar till dååå är det "naturligtvsi" oshysst eller domaren som dömt fel.

Ishockeyn är brutal nog med slagsmål både under spelet och när domaren blåst av matchen utan att Vikegård skall njuta av ännu mer våld. En fin idrottsuppfostrande idrott. Men kan man ju tjäna pengar stora pengar och då finns det inga gränser för moral, våld och annat.

Men den värsta form av "idrott är väl ändå MMA. Du vet när 2 man slåss med knä, knytnävar och allt vad dom vill och orkar instängda i en stor bur. Tro det eller ej men man får ta strypgrepp, försöka bryta benen eller armar. Detta har blivit både väldigt populärt och accepterat inte minst tack vare att TV helt ogenerat haft ett antal reportage i sportnytt senaste tiden. Om samma våld förekommit i samhället hade det givit långa fängelsestraff. Att visa skiten i sportnytt är helt oacceptabelt och helt i strid med om man vill få ett mindre våldsamt samhälle , tycker i alla fall jag.


Mangs och Breivik

Är ni som jag trött på att dagligen få höra om dårarna Mangs o Breiviks och deras oerhörda brott så fort man sätter på Radio, TV och olika former av informationskanaler. Visst skall det uppmärksammas och visst är det oerhört tragiska händelser för brottsoffren  och deras anhöriga. Och visst kan det vara nödvändigt och bra för varje berörd individ att få berätta sin egen historia.

Men varför denna enorma uppmärksamhet och bevakning varje dag från deras rättegångar?  Vem gynnar det? Möjligen journalisterna, media och advokaterna som tjänar stora pengar på dårarna. Dessutom kostar det väl oerhörda pengar som man kan använda bättre med att försöka lösa massor av mindre brott och rättegångar. Men det är så här det ofta går till när alla medier leker följa John.


Ishockeyn har fått hybris

Ishockeyn har varit fantastiska på att marknadsföra sig. Riktigt stor började sporten bli när dom bästa spelarna fick välbetalda jobb i USA. Marknadsföra sig och sin idrott kan dom ”over there”. NHL organisationen började skickade små filmsnuttar till Svensk TV så fort någon svenska hade gjort poäng i ligan. Och det var ju inget större jobb att bara publicera det. I dag finns det ju 100-talet välbetalde svenska mångmiljonärer till spelare så någon gör ju poäng varje dag. Varje poäng får oss genom TV att uppleva som en fantastisk idrottsprestation. Inte konstigt att varje unge och många av deras föräldrar drömmer om att bli NHLproffs.

Men nu tror jag faktiskt t.o.m. ishockeyn övervärderat sitt marknadsvärde och satt alldeles för höga priser på biljetterrna till årets VM i ishockey. Lite skadeglad blir man nog tyvärr. För som den galne man kloke Hoa-Hoa Dahlgren sa i någon krönika för ett år sedan. Ishockey och fotboll dominerar idrotten i så hög grad d att alla andra idrotter blir marginaliserade i press-radio-TV och i förlängningen rent ekonomiskt också!

 

Själv kräks jag över alla superlativer reportrarna tävlar om att ösa över varenda ishockeyspelare som någon gång spelat några matcher i NHL. Pinsamt – men vi dumma tittare kan ju inte annat än hjärntvättas genom att höra det igen och igen och igen. Det ingår ju i spelet att göra ishockeyn värd att titta på och spendera pengar på. När någon av supermänniskorna gör ett misstag är det på grund av yttre omständigheter och när dom gör något bra öses beröm över dom för NHLmänniskor kan väl knappast göra något fel.

Att en av våra friidrottare i Utby IK/Ullevi FK som gjort 10-talet  landskamper och tagit 10talet SM-medaljer har det aldrig skrivits en rad om i vår kära stora Göteborgs-Posten. Hon tränar säkert dubbelt så mycket som dessa fantastiska undermänniskor till ishockeyspelare. Men hon har ju inte tjänat ”en krona” på sin idrott så det finns ju inte mycket att skriva om.

Kanske nu bluffen om dessa fantastiska slagskämpar på isen är avslöjad att det finns chans för andra idrotter som inte är lika penningstinna att få lite utrymme i media? Det skulle inte skada.


800 000 000kr för en teckning

Mycket om pengar nu. Men visst e de helt sjukt att betala 800 miljoner kronor för en gammal teckning !! Det må var en  s.k. investering av en arabisk oljeshejk, kines, amerikan eller nyrik rysk miljadär, men sjukt är det.

Om man nu har så mycket pengar så man inte vet vad man skall göra med dom, måste det väl kännas bättre att göra något vettigt med pengarna. Som tex. stödja verksamhet för miljontals flickor i något fattigt land så dom kan gå i skolan och i förlängningen få en chans till ett värdigt liv.  Eller att betala för vaxinering av miljontals barn mot dödliga sjukdomar.............................

I TV intervjuar man "naturligtvis" som vanligt de inblandade som tjänar pengar på skiten dvs. auktionsfirmor och konstkännare som alla säger hur fantasiskt bra det är. Inga kritiker bjuds naturligtvsi in. Som vanligt är det ju marknaden styr och då är den ju värd dessa pengar. Sjuk är det!


Varför 170.000kr

Varit tomt i tankarna på senaste tiden. Upptagen av ledigheter-Terräng-SM-mycket på jobbet med Vårrus-STAVgång-Göteborgsvarv-Lag-SM och annat gör att man inte har tid för mycket annat. Men när man läser om 170.000 i lön bränner det till………

 

 

En vanlig undersköterska med 3 års utbildning och en lön runt 20.000kr, en sjuksköterska 6 års utbildning och en lön på 24.000kr. En regionsdirektör borde då med 170.000kr i lön ha en utbildning på 36 års för att motivera lönen. Eller tänker jag helt fel igen? Det går ju att resonera/motivera vad som helst och hur som helst vilket höginkomttagare är bra på.

Varför 170.000kr i månadslön. Jo för det var samma lön jag hade på Carema säger hon. Ja men det är ju logiskt för ingen vill ju ha lägre lön. Och alla vet ju hur bra verksamheten är på just Carema och högsta chefen (hon själv) måste väl ha haft ansvaret för den verksamheten ?

Hon hoppas på mindre prat om pengar och mer på utformningen och pasienternas behov säger hon också. Ja det låter ju bra. Var det så dom gjorde i Carema? Jag kan bara få det till att de som har råd (mindre prat om pengar) skall få den vård som behövs. Halleluija. Vi får hoppas hon får en bonus också så hon riktigt orkar gå till jobbet och kämpa hela arbetsdagarna. Och orkar hon inte det hoppas jag verkligen att hon varit smart nog att ha förhandlat till sig ett bra avgångsvederlag/pension.

Vill bara påpeka att jag inte är emot högre löner för personer, som ofta i och för sig redan från födseln haft turen att få bra gener och sedan bli intelligenta och duktiga människor. Men att kan motivera dessa enorma skillnader kan jag aldrig få in i min lilla hjärnan

Och egentligen är det inte regionsdirektörens  fel. Vem säger nej till en omotiverat hög lön? Nej det är ju dom som beviljar lönerna och tror att ju mer man betalar ju bättre medarbetare får man.  Antagligen rekryterad av en bättre vetande chefsrekryterare som själv fått bra betalt. Har själv sett på mycket nära håll att rekrytering genom välbetalde konsulter absolut inte är bättre än sunt förnuft och mer ingående personliga kännedom är mycket bättre.


RSS 2.0