Begravningar

 

Begravningar

 

Nu konfronteras jag åter igen inför en begravning som man bör gå på! 

Jag har bestämt mig att inte gå på några begravningar mer i livet och inte gjort det på 20-talet år. Undrar många naturligtvis. 

Jag är och har alltid något av en rebel som går mina egna vägar. Jag går inte sällan  också emot s.k. sanningar. Inte minst vill jag gå emot sanningar med religiösa inslag. Någon måste ju börja riva gamla sanningar. Är

För mig är religion ett sätt att hjärntvätta unga människor innan dom får en chans att tänka och bestämma själva. In i en tro som själva sedan inte kan förändra eftersom alla i omgivningen som föräldrar, släkt och hela omgivningen ofta påstår vara den absolut enda rätta. Och har upplevt personer som gått emot sin religion och råkat riktigt illa ut. Vi kan ju bara se på hedersförtryck och hur det fungerar. För mig är religion och religiösa traditioner ett sätt att styra människor. Och inte sällan har det dessutom skapat krig och elände världen över i alla tider. 

Jag inser att religion kan vara bra för att uppfostra barn till ”bra” människor och en trygghet för många och inte minst för dom som tror att det finns ett liv efter detta. Om man uppför sig väl kommer man till ett bra liv 

och motsatsen till helvetet om man inte lyder religionen och deras regler. Och det kan kanske vara positivt i ett uppfostringssyfte.  Men det är ju ingen tillfällighet, enligt min mening, att i den upplysta vetenskapliga världen att fler och fler människor tror på att världen kommit till enligt evolutionen och att det inte finns någon gudomlig kraft som styr vårt liv. Och att det inte finns något liv efter detta tråkigt nog. 

Åter till begravningarna. Jag försöker att träffa och umgås med människor i slutet av livet innan dom avlider. Tycker att begravningar ofta är ett falskt beteende och helt plötsligt är alla där för att hedra personen i fråga. Det är svårt att hedra någon som inte lever längre kan jag tycka! 

Döden är en helt naturligt del av livet och varför göra någon stor affär av det. Visst är det sorgligt när unga människor dör en för tidig död. Men hålla på att sörja någon längre tid när riktigt gamla människor dör har jag aldrig förstår. 

 
 
 
 
SvaraVidarebefordra
 
 
 
 

RSS 2.0