Stefan Holm är bäst

Inte nog med att Stefan Holm är Sveriges bästa höjdhoppare genom tiderna med bl.a. sitt OS Guld – 4 VM Guld  - 2 EM Guld ………

 

Han är också en mycket exceptionell människa i positiv bemärkelse på många andra sätt.

Stefan Holm kämpade vidare under sin aktiva karriär med mål att bli bäst i världen trots att många förståsigpåare sade att han var för kort för att nu hela vägen. Han bevisade motsatsen.

Stefan Holm är oerhört intelligent och allmänbildad vilket bl.a. bevisades i segrarna På Spåret. 
Stefan Holm visar stor empati bl.a. genom att alltid behandla andra människor vördnadsfull (tänk om man själv hade den förmågan).
Stefan Holm har alltid stannat i Sverige och gjort rätt för sig genom att betala skatt till vår gemensamma välfärd och inte flyttat utomlands för att slippa skatta på sina miljoner. Respekt. 
Stefan Holm behåller sina rötter/värderingar trots framgångar och rikedom bl.a. genom att stannar kvar i sin moderförening  Kils AIK under hela karriären, trots säkert många erbjudanden från andra klubbar.

Stefan Holm har alltid med glädje utan ekonomisk ersättning ställt upp i SM och Finnkampen även om penningstinna Golden League numera Diamond League lockat med stora pengar.

Största bragden kanske ändå är att Stefan orkade igenom 10 debatter mot Patrik Sjöberg när dom kuskade land och riket runt och duellerade muntligt utan att Stefan tappa fattningen någon gång efter alla påhopp. 

 

Ps. Detta var väl ändå ett positivt inlägg. TiiHii.


Alkohol

Börjar med en del från min absoluta favoritbok av Fredrik Lindström. Den är förresten ännu mycket bättre på CD där man hör Fredriks fantastiska nyanser i språket. Ni som gillar mina blogginlägg och en del av mina värderingar borde köpa CDn  ”EVOLUTIONEN OCH JAG kommer inte överrens”.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

”Alkoholen kan sånt som inte andra kan.
Den kan tala direkt med känslorna, hålla fram handen och låta dom äta
Lättar samtidigt omärkligt på strypkopplet för några timmar.
Ju mer jag dricker desto bättre förstår vi varandra - Evolutionen och jag.
Det är som varje öl tar så där tio tusen år av min släktes framgångar.
Plötsligt blir våra viljor rent av förenliga.
Vi lägger locket på allt gammalt groll och har en lyckad kväll tillsammans
Jag släpper på allt mitt självförverkligande tjafs för att få prata rakt ut utan sociala filter.

Spontandansar i en bar och äter skräpmat innan jag går och lägger mig.

På hemvägen är vi harmoniska och vi håller med varandra i nästan allt.

Vi pratar i mun på varandra och gapflabbar och jämför våra nästan identiska tio i topplistor över  våra favoriter bland våra mänskliga basbehoven.”  Fredrik Lindström

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill på inget sätt försköna drickandet av alkohol. Tyvärr är det ju enligt uppgift ca 300.000 alkoholberoende människor i Sverige och alldeles för många av dessa som inte klarar av att fungerar i samhället på ett bra sätt. Men som med det mesta är det enligt samstämmiga forskare även nyttigt med en lite dos om dagen typ ett glas vin.

Jag är väl tyvärr inget riktigt bra föredöme när det gäller alkohol om man går efter de kristna värderingarna i samhället. Men nollvisionen även i detta ämne är en total utopi som i det mesta. Allting är så mycket mer komplicerat än man tror, så även alkoholproblematiken.


Erkänner att jag har ett ganska dåligt ölsinne ibland som givit mig problem några gånger i livet. Inte minst för 35 år sedan när jag i ungdomlig oförstånd körde berusad och krockade med mitträcket på motorvägen. Som tur var blev ingen annan skadad. Men jag fick mitt rättmätiga straff direkt med dagsböter och betala det skadade räcket. Dessutom krossade jag  foten, bröt näsan och ett antal revben och min ev.  löparkarriär fick ett abrupt slut.

Speciellt inom idrotten skall man tydligen helst vara absolutist och om man tar några öl är man ingen bra människa/tränare i mångas ögon. Bullskit. Visst skall man, som i övriga samhället, propagera för en alkoholfri idrott inte minst bland ungdomar. Men att tro att om en tränare vid tillfälle blir berusad så blir alla hans aktiva alkolister och/eller att vederbörande är alkolist och en dålig människa är också Bullskit. I alla fall om ni frågar mig…


Är jag gnällig?

När jag startade denna lilla blogg för ca 1 år sedan var mitt syfte att försöka vara mer positiv än negativ. Nu stannar jag upp och funderar har det blivit så? Några har uttryckt att jag övergått i för mycket gnäll. Kanske är det så?

Gick igenom de senaste inläggen och försökte vara objektiv. Som jag ser det tycker jag nog att ca. 50 % då är positiva och följdaktligen lika många 50 % gnälliga/negativa.

Bland de positiva; Stoppa Doping; Kan någon förklara hur fiskarna kommit dit?; En bra SVT kväll; Den fantastiska naturen; Talanger; Sverige har ett bra landslag.

Negativa/gnäll;  Madonna – so what;  Säpo behöver mer pengar; Svar o förklaring till anonym; Alla dessa matprogram;  Den nya överklassen

Vissa inslag är svårt att värdera – i alla fall för mig – om dom är positiva eller negativa som tex. Bra o Dålig nationalism, Tack Patrik.

Men vad är gnäll? Det kan väl inte vara när man skriver om missförhållanden och ibland kommer med förslag om hur det skall stoppas? Eller reagerar över hur Israelerna behandlar Palestinier?

För mig är gnäll är när man gnäller över att spårvagnen är försenad, att vädret inte blev som SMHI förutspått, att man fryser, att man är blöt om fötterna, att det var tråkigt på jobbet igen, att man inte han med att sminka sig, att man tappat en nagel och inte hinner gå till nagelfixaren, att man inte hittade några passande kläder att ta på sig……….

För mig är det obegripligt att när man diskuterar viktiga världsliga händelser och orättvisor då är det i många människor betraktat som gnäll.

En annan konstighet är att om man som jag är intresserad av världsliga ting och kritiserar orättvisor då är man tråkig. För mig är det istället viktigt att reagera över amerikaniseringen och annat skit väller över landet och att så få reagerar och bara flyter med.

Är man inte intresserad av mode, musik, trender, mat,  DÅ är man tråkig enligt många andra och tycker att man inte kan se meningen och glädjen med livet. Haleluija.

Har jag blivit för gnällig?

Vad tycker ni trogna kära läsare. Ni brukar vara runt 100st som läser mina tankar när jag skickar ut o påminner om bloggens existens! Hjälp mig med era synpunkte!  Please!

ZLATAN om religion

På frågan var hans religion var svarar Zlatan;

” - Jag är född i Sverige, min pappa är muslim, mamma katolik. Vi har en otrolig mix i familjen och uppfödda på olika sätt. Jag följer mig själv, har inte så mycket för religion. Religion har inget att göra med fotboll, fotbollen är en religion. Och alla är välkomna.”

 

 

Har alltid älskat Zlatan och nu steg han ytterligare i aktning !


Bra och dålig Nationalism

Nationalism är ett laddat ord och kan som så många andra ord ha mycket olika betydelse beroende på vem eller  varför man använder ordet i olika sammanhang.  För mig kan nationalism faktiskt vara  både positivt men dock kanske oftare väldigt negativ.

Jag är nationalist i det avseendet att jag är stolt över att vara svensk och att bo i Sverige. Är också stolt över Sverige som land och våra ideal i stort.  Även att lilla Sverige har en stark röst ute i Världen ofta som föregångsland i många sammanhang. För 20-30 år sedan var den ännu tydligare när vi låg bland de 3 rikaste länder i världen räknat på inkomst per capita. Bara USA o Japan var förre. Tror faktiskt också att vi då hade ett av världens bästa socialsystem på den tiden. Men nu har många länder kommit ikapp oss och blivit minst lika bra på många områden. Nu ligger Sverige på runt 20-plats räknat på samma sätt.

 

Men tyvärr är ordet Nationalism laddad med många negativa tankar också.  När nationalismen får inslag av rasism och främlingsfientlighet vill inte jag kalla mig nationalist längre. Och när det går över i att vi Svenskar skulle vara överlägsna och bättre än andra människor har något gått snett. Och när bl.a. Sverigedemokraterna vill stoppa invandringen eller ännu hellre skicka hem människor som flytt från tex. krig och fattigdom och rotat sig i Sverige är det sjukt. Det är ju faktiskt rena (o)turen vem man föds till, vilken land man hamnar i, om ens föräldrar bor i slummen i Afrika eller i svenska Askim, vilken religion man uppfostrad att tro på, etc., eller hur!

Det finns inga människor som av ras, region eller annat är överlägsna andra. Det finns bra människor inom alla raser, religioner och annat, precis som det finns rötägg och idioter oavsett ras, religion etc.
Eller hur!


Tack Patrik Sjöberg

Du har hjälpt mig att öka antalet  läsare på min blogg med flera 100%.  Dagarna du kommenterade min blogg var det närmare 1000 personer som var intresserad av vad jag skrivit. Kul ! Intressant att du tydligen också följer min blogg. Du påstår att jag i 1 år förföljt dig. Jovisst jag kommenterade dina motiv för ca. 1 år sedan. Men sedan dess har jag inte ägnat många tankar på dig Patrik. Såå viktig är du inte.

 

Men det där med att jag körde rattfull för nära 35 år sedan är ju gamla nyheter. Jag säger precis som tidigare  när du avslöjat denna "nyhet", att det är något som jag inte är stolt över.  Men du ljuger om att det var mitt i stan när det var på en trafiktom motorväg mitt i natten. Bilen stannade på mitträcket och inte på en trottoar som du också ljuger om. Du ljuger också eller är omedveten om att jag inte har ungdomsgrupper sedan år tillbaka. Patrik, du kan väl i alla fall försöka hålla dig till sanningen.

Men det är ju din vanliga taktik mot de som vågar ifrågasätter dig och dina motiv. Det gör man naturligtvis inte ostraffat.

Vad är du rädd för? Hela sanningen.... Eller är det ett sätt att vårda ditt varumärke?

Hemma igen efter en vecka på paradisön Åland. 

 


Finn ett "fel"

En halv mening har ändrats i denna version av min förra publikation. Skall bli kul och se om ni hittar ändringen och era eventuella reaktioner! Tar bara med halva artikeln annars är jag rädd att ni inte orkar läsa och inte hittar ändringen.

Nu åker jag utomlands i 1 vecka på semester och får inte ta med mig datorn...... Önskar samtidigt fortsatt trevlig sommar !

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Livstids avstängning enda sättet

Inom idrotten har det verkligen gått alldeles för långt nu när man ser och hör hur dopingen breder ut sig och dominerar idrotten och inte minst vår kära friidrott. Vi minns ju alla dopade superstjärnor som Marion Jones, Ben Johnsson, Tom Montgomery, etc, etc, etc,  och hur många t.ex. sprinters och kastare har inte varit avstängda och kommit tillbaka efter 2 eller 4 år (tex. Dwain Chambers, Justin Gatlin, LaShawn Merritt (den sistnämnde hävdade att han tagit medicin för penisförstoring), etc, etc, Haleluija. Dessa kommer tillbaka och tävlar som om ingenting hänt och är kvar uppe i världstoppen!  Fy fan!

På 70-80 talet var ju dopingreglerna lite luddiga och mer eller mindre alla dopade sig ju tydligen i världstoppen. Det var anabola sterioder och bloddoping som dominerade och nu är det epo och annat skräp. Allra värst var ju den systematiska centralstyrda dopingen i länder som Östtyskland och Ryssland. Men dopingen i USA och andra västländer låg nog tyvärr inte så långt efter. Vårt kära Sverige och svenskarna var inte mycket bättre dom med bl.a. Ricky Bruch, Göran Svenson, Stefan Fernholm, Ludmila Enqvist, Linda Haglund och kan man vara säker på att att våra världsrekordhållare, under denna "dopingperioden", Anders Gärderud och Patrik Sjöberg var helt fria från doping?

 


Livstids avstängning enda sättet

Inom idrotten har det verkligen gått alldeles för långt nu när man ser och hör hur dopingen breder ut sig och dominerar idrotten och inte minst vår kära friidrott. Vi minns ju alla dopade superstjärnor som Marion Jones, Ben Johnsson, Tom Montgomery, etc, etc, etc,  och hur många t.ex. sprinters och kastare har inte varit avstängda och kommit tillbaka efter 2 eller 4 år (tex. Dwain Chambers, Justin Gatlin, LaShawn Merritt (den sistnämnde hävdade att han tagit medicin för penisförstoring), etc, etc, Haleluija. Dessa kommer tillbaka och tävlar som om ingenting hänt och är kvar uppe i världstoppen!  Fy fan!

På 70-80 talet var ju dopingreglerna lite luddiga och mer eller mindre alla dopade sig ju tydligen i världstoppen. Det var anabola sterioder och bloddoping som dominerade och nu är det epo och annat skräp. Allra värst var ju den systematiska centralstyrda dopingen i länder som Östtyskland och Ryssland. Men dopingen i USA och andra västländer låg nog tyvärr inte så långt efter. Vårt kära Sverige och svenskarna var inte mycket bättre dom med bl.a. Ricky Bruch, Göran Svenson, Stefan Fernholm, Ludmila Enqvist, Linda Haglund och kan vi verkligen vara säkra på att våra svenska världsrekordhållare, under denna ohämmade dopingperiod på 70-80-talet,  verkligen var helt rena? Vad skall man tro?

Lyssnade på ett föredrag av en duktig löpare från ett annat land för ett par år sedan som berättade att han uppsökt dom bästa medeldistansarna i Europa i Spanjorernas träningscenter men upptäckte efter 3-4 månader att hela gänget dopade sig och han fick också möjlighet  att göra samma sak för att nå världstoppen. Icke sa Nicke – ”hur i helvete skulle jag kunna komma tillbaka till mitt hemland om jag åkt fast och kunna leva med den skammen i så fall” var hans svar. Han fick verkligen rätt när Terräng VM närmade sig samma år och  ”hela” spanska gänget inte kom till start bl.a.  på grund av dopingavslöjanden. En av de dopade var Marta Domínguez som 2009 vann  3000m Hinder i VM, och som var vice ordförande i  Spanska friidrottsförbundets aktivkommitte.  Vad skall man tro?

2009 lämnade 5 av Bolt kompisar i Jamaica positivt dopingprov. Men naturligtvis har inte Bolt dopat sig? Vad skall man tro?

Detta är nog  tyvärr bara en skrapning på ytan. Och vad skall man tro om alla dessa helt fantastiska afrikanska löpare, varav ca 100st har sprungit maraton under 2.10 förra året, som har västerländska agenter som ”naturligtvis” vill tjäna pengar på sina produkter.

Det värsta är kanske inte alla de som åkt fast utan de som inte åker fast som troligtvis är dopade. Märk väl att Marion Jones klarade 100-talet dopingtester innan hon åkte fast.

Men allra värsta är det för de för som verkligen kämpar och tränar utan att ta till fusk med doping.

De senaste jag har hört om nu gör ju att man snart gett upp hoppet om en ren idrott

Hörde ett rykte om hur det amerikanska nya långdistansundret går tillväga under Alberto Zalazars ledning sponsrade av Nike. Man skickar aktiva till New Mexico och tränar skiten ur dom för att framkalla ett sjukdomstillstånd ” hypo tyreos”.  Sedan skickas de aktiva till en utvald läkare som konstaterar/bekräftar sjukdomen och ordinerar mediciner som enligt samma rykte påverkar den naturliga produktionen av epo. Sim Salabim. Va fan vet jag vad som är sant eller falskt? Men va skall man tro?

För bara några enstaka dagar sedan i Diamond League i Paris, kom 2 tidigare dopingavstängda tjejer Mariem Alasoui Selsouli Marocka och Asli Cakir Alptekin Turkiet som just avtjänat sina dopingstraff tillbaka och utklassade på 1500m årets tidigare överlägsna världsettan nysvensken Abeba Aregawi . Vad skall man tro?                

Tyvärr så tror jag det enda raka är att en gång för alla inom friidrottens tillämpa livstids avstängning för alla som ertappade för doping. Inte skall tidigare avstängda kunna komma tillbaka som ingenting hänt och dra fördel av sin tidigare doping. Inte skall odopade ärliga människor inte ha en ärlig chans att tävla på lika villkor om medaljerna! Det skall inte finnas några som helst tvivel om att några dopade är med på startlinjen. Eller hur!

Är naturligtvis inte helt dum och tror att detta kommer att lösa hela problematiken. Och att det alltid kommer att finnas tveksamma gränsfall och nya vägar att dopa sig. Men om dom blir avstängda på livstid tror i alla fall jag att det kommer att vara avskräckande. Och om det överhuvud taget skall finnas någon möjlighet att få rättvisa tävlingar på sikt och få riktigt trovärdighet i friidrotten måste vi våga gå före alla andra idrotter. Och inte minst för att kunna motivera våra egna svenska, och alla andra friidrottare också för den delen, att satsa på vår kära friidrott och kunna tro på att det finns en chans att nå toppen utan fusk/doping.

 

 


HJÄLP - kan någon förklara...

På min ”dagliga” morgonpromenad har jag ganska länge funderat över  ett problem.

Min gode vän Christer Lundqvist ” lurade” för några höstar sedan med mig på lingonplockning i värmland. Fick då lära mig att bra lingonställen var marker där man skövlat granskog. Granskog som i vissa fall hade stått på samma plats i 50-60… åt utan att det verkade finnas någonting på marken under dom. Men när man hugt ner skogen och tagit hand om den kommer det helt plötsligt efter något år upp massor med lingon. Sim salabim. Fick då lära mig att lingonen ligger i träda där hur länge som helst och när sedan solen når marken tittar helt plötsligt alla dessa lingon upp. Fantastiskt eller hur. Christer visade sig vara en helt fantastisk lingoplockare och hade åkt upp till Värmland i 10-talet år och utan att överdriva fyllt sin bli med 100-tals liter lingon varje höst.När han kom hem till Kungälv igen delade han ut bären till släkt och vänner.

Nu till mitt problem på mina morgonpromenaderna. Jag har sprungit i unga år och nu promenerat på ett ställe i Tuvetrakten i 30-40 år och passerat ett ställe som först var ett tätt buskash som sedan blivit ett kärr och nu är en liten dam.(se bild nedan)  Döm till min förvåning när jag stod och tittade i dammen när jag såg små fiskar. Hur i helvete har dom kommit dit. Detta har jag nu funderat på i veckor på morgonpromenaderna. Har kollat att det inte finns någon som helst tillrinning från någon sjö. Kan inte heller inbilla mig att det skulle inplanerats fisk i den pölen.

Har frågat några ”intelligenta” människor och fått till svar bl.a ”om det är Rudor kan dom vara nedfrysta och överleva länge tack vare den skyhöga alkoholhalten”,  ”det kanske är svampsporer som spridits med vinden”, ”kan vara sportfiskare som hjälp till”, ”kanske var det vattensalamandrar?”.

Ingen av dessa svar gör mig riktigt nöjd och några av dom känns som lite över min intilligensnivå för jag vet inte ens vad en Rudor  eller vattensalamandrar är eller ser ut. Kan påpeka att det finns ett  kanske stort antal småfisk men dom är inte längre än 3-4cm. Och som gammal van fiskare ser det verkligen ut som små fiskar.

HJÄLP!!! Finns det någon där ute som med säkerhet kan ge mig svaret???


Madonna - so what....

Vilken hysteri för att en gammal kärring kommer till stan. Jag gillar Madonna och visst är hon en duktig artist. Men hallå vad är det som gör att alla medier springer benen av sig och tävla om att rapportera så mycket som möjligt om denna kvinna och hjälper henne med all gratisreklam? Vad har hon gjort för världen mer än lyckats göra reklam för sig själv och sin egen person.   Är det inte en konstig värld vi lever i ändå!

Dagen till ära fyller hon hela förstasidan på GP och ”1.a sidestofft” i stort sett i alla nyhetssoffor som diskuterar de viktiga sakerna om hon fortfarande är bra och varför och allt annat intressant runt henne och konserten . Mix Megapol spelar Madonna hela djävla dan. Om inte annat så tröttnar man ju på henne efter det. Någon djävla sans och balans får det väl ändå vara. Eller?

Hysteri kallar jag det. Vad är det som lockar egentligen?  En upplevelse på någon timma på Ullevi och en gemensamhetskänsla med en stor stjärna. Kanske ungefär som när man tävlat i idrott och gjort en bra prestation och få den där euforiska känslan. Ja kanske det är det som lockar. Själv har jag varit på stora konserter med stora artister som t.ex. Rolling Stones, Barbara Streisand, Joan Baez (så gammal e jag), Santana 1976? inför över 200 000 på Anterior Racetrack i Kalifornien, etc. men tyvärr aldrig fått den där grymma känslan som många säger sig få.  Inte i närheten av känslan jag själv fått som idrottsman när man gjort någon bra tävlingen. Faktiskt samma känsla när någon av ens egna aktiva man tränat gjort något bra. Är övertygad om att många ”bara” säger att det var det häftigaste upplevelsen i livet – för det är ju det man ska säga…..

Men alla är vi olika och reagerar olika. Vad jag reagerar på är hur tydligt pressen hela tiden ställer upp på de kommersiella krafterna som vill göra vissa saker stora och väljer att ignorera andra evenemang och händelser…

Dagen gnäll… eller reflektion….


SÄPO och försvaret vill ha mer pengar

Och hur kan jag veta det undrar kanske någon. Jo SÄPO går ut i pressen och meddelar att man rustar till tänder och allt annat under Almedalsveckan. Rekordstort pådrag påstås det. VARFÖR?  undrar jag och kanske några andra med mig.

 

Har jag missat något eller? Vad är det stora hotet? Spöken som vanligt kanske?

Nej fan va dum jag är! Pengarna börjar ta slut i kassan så dom måste skrämma upp oss lite. Om någon ifrågasätter kan jag slå vad om att dom kommer att svara på  det gamla vanliga viset; att vi genom vår fantastiska underrättsverksamheten har fått indikationer om misstänker terrorhot. Oj – ja då måste vi ju sätta till alla knutar. Det får kosta vad det vill eller hur? Gud var rädd jag blir! Största pådraget någonsin alltså. Men nu får dom väl ge sig, eller??

 

Och samtidigt går försvaret ut att nu går det inte att spara längre så nu måste dom verkligen också ha mer pengar annars kan vi inte försvara rikets säkerhet. Vad då för fara undrar en idiot som jag?  

Men JAS-plan till kostnaden av närmare en miljard per styck  DET har dom råd med. Då får dom väl skylla sig själva för helvete. Någon djävla ordning får det väl vara. Eller? Skulle jag sköta min ekonomi så illa skulle jag få skaka galler. Eller?

 


En bra SVT kväll

Är det inte tur att vi har våra icke kommersiella TV kanaler kvar, eller hur!!! Då slipper vi de eländiga avbrotten av reklam, stup i kvarten. Men det viktigaste att det fortfarande finns ett icke kommersiella TV-alternativ till alla de andra reklamkanalerna.

Som t.ex. i går måndagen den 2 juli

På TV 1 visades nyheter mellan 19.30–20.00 vilket ger en ganska neutralt bra koll på läget vad som händer i världen vilket väl tillhör allmänbildning.

TV2 kl: 20.00 – 21.00 var det Debatt från Almedalen. Tre mycket intressanta ämnen för dagen togs upp. Lite bättre ”underhållning” än många andra vanliga program på kommersiella TV program som Top models, SCI i alla former, Gordens Kitchen, Extreme home makeover,..........  Tycker i alla fall jag.

Först debatt om välfärden eller nedmonterandet av välfärden och hur man nu anser att utvecklingen gått senaste tiden . På ena sidan 2 debattörer (Åsa Romson Miljöpartiet och Daniel Suhonen, chefredaktör Tiden) som ansåg att nuvarande regering nedmonterar välfärden mer eller mindre medvetet för att lämna plats för dagens nya privata alternativ. På andra sidan bl.a. moderatpolitiker Maria Abrahamsson och liberal debattören Fredrik Segerfeldt som försvarade dagens utveckling. När Marias argument tog slut började hon istället anklaga motdebattörerna för vänstersocialister och frågade hånfullt varför dom måste skrika så högt. Jo kanske för man är engagerad och vill stå upp för den orättvisa utvecklingen.

Också intressant att höra lite av tankarna varför Assange gör som han gör. Först var ju landet Sverige det säkraste landet att flytta hela sin omdiskuterande verksamhet till och ansågs kunna känna sig säker i. Men efter våldtäckanklagelserna har Sverige blivit ett farligt land och Assange flyt landet för att inte riskera bli utlämnad till USA om han kommer tillbaka till Sverige. Detta utvecklade i alla fall hans tidigare pr-konsult Harald Ullman.

Nästa ämne var minst lika intressant nämligen 2 debattörer propagerade för att försöka åka ytterligare en gång till Gaza med förnödenheter till Palestinierna med ”Ship to Gaza” och två motdebattörer med Lars Adaktusson i spetsen som var emot.  Lars menade att det inte gör någon nytta och är bara en provokation och att man måste arbeta på andra sätt. Men snälla Lars har du inte hört talas om alla de sätt/försökt genom de 100-talet FN resolutioner och uppmaningar från FN:s ”alla” stater som kritiserat Israel för sina aktioner. Inte minst sedan 2005 när man stängde gränserna mellan Israel o Palestina. Vilket gjort att Palestinerna inte komma till sina jobb och försörja sig, att inte tillåta Palestinierna sälja sina produkter, etc, etc., som gjort landet mer eller mindre utfattigt och nödställt. Är det kanske meningen att totalt svälta ut dom.  Detta kan bara pågå med hjälp av kompisen USA som lägger in veto mot alla dessa resulutioner.

Jag vet vilken sida jag stod på i debatten och ni har säkert kunnat räkna ut det om ni kollat in Curres tanker tidigare någon gång,…..

Sedan v ar det dax för den bästa serie jag sett på mången tid. Tänker på Danska serien Borgen mellan Kl: 21.00 - 22.00 som behandlar det politiska livet i danska regeringen. Tror verkligen att serien är ganska realistisk i hur det går till i den världen. Eller vad tror du. Mycket sevärd i alla fall.

22.00–23.00 var det ”En resa genom USA:s 50 stater” på Kunskapskanalen. Naturligtvis också utan reklam. Visst var det på sätt och vis förresten reklam för USA men utan avbrott i alla fall.

Programmet berättade att över 1 miljon människor om året blir godkända som nya Amerikanska medborgare. Det visade sig vara ganska tufft att bli amerikansk medborgare. Bl.a. måste du ha bott och kunnat försörja i landet minst 3-5 år. Dessutom genomgå en tuff utbildning att lära dig tala och skriva på flyttande engelska.  Du måste också skriva på papper och försäkra att du inte använt knark, inte varit alkoholist eller varit inlagd på mentalsjukhus. Kanske också lite väl tufft kan man tycka.

Visst är det naturligtvis en stor dröm för stora delar av världens befolkning att komma till USA eftersom förtryck av alldeles för många anledningar förekommer i världen som t.ex. förföljelse av homosexuella, religion, krig, etc. Dessutom är det ju onekligen så att det finns möjligheten att bli rik eller berömd om man haft tur att födas med stor intelligens och stor drivkraft att kämpa. Det kan man verkligen inte ta från USA som land. Det är verkligen landet av frihet och möjligheter.

Det enda tråkiga är ju att man inte kan ta hands om sina egna fattiga … och fördela de enorma rikedomarna annorlunda men det är en helt annan story.

Summa summarum - glöm inte betala din TV licens för då har vi absolut inte mycket kvar att till på i dumburken..

Missade du debatten eller Borgen i går kan man ju alltid på in på http://www.svtplay.se/  nu för tiden......


RSS 2.0