Ryanairs affärsidé

Jag och Lena drabbades när vi åkte  Ryanair i somras. Det gick att skriva ut boardingkorten till utresan men inte till hemresan, eftersom det måste göras tidigast  7 dygn innan själva hemresan. Det gör vi på flygplatsen innan avgången tänkte vi. Var på flygplatsen 2 ½ timma innan avgång men utskriften måste göras senast 3 timmar innan. Kostnad 2x800kr. Tack för det.

 

En rolig historia om Ryan Airs affärside


På ett hotell i Dublin, Irland, gick Ryanairs VD Michael O´Leary 
till baren och bad om en öl. Bartendern  nickade och sade: 
- Något förbluffad svarade O'Leary,  Det var billigt, och betalade. 
- Ja, vi försöker ligga steget före konkurrenterna, sade bartendern. Vi har den billigaste öl i Irland.

- Det är anmärkningsvärt var Michael kommentarer.
- Jag ser att du inte har något glas med dig, så du kommer förmodligen att behöva ett av våra. Det kosta 3 €  extra.
- O'Leary surade, men betalade. Han tog sin öl och gick mot en stol för att sätta sig.
 -Ah, du vill sitta ner, sade bartendern. Det blir 2€ extra. Du kunde ha reserverat stol innan då kostar det bara 1€. Jag tror också att du kan vara för stor för den stolen, sir, men då får du sitta på armstödet.
- Michael försöker sätta sig på stolen. Men den var för liten och klagar på att ingen skulle kunna sitta på den lilla stolen.
- Om du inte får plats i den stolen måste du betala en extra avgift på € 4,00 för din plats, sir.
- O'Leary svor för sig själv, men betalade.
- Jag ser att du har tagit din bärbara dator med dig, tillade bartendern. Eftersom det inte var förbokat kommer det kosta ytterligare  3 €"
- O'Leary var så irriterad att han gick tillbaka till baren, slog hans öl på disken och skrek, "Det här är löjligt, jag vill prata med chefen"."


- Ah, jag ser att du vill använda disken, säger bartendern. Det kostar 2 € tack."
O'Learys ansikte var rött av ilska. - Vet du vem jag är?
- Det är klart jag gör Mr O'Leary,
- Jag har fått nog. Vilken typ av hotell är detta? Jag komma in för en drink och du behandlar mig såhär. Jag insisterar på att tala med chefen!
- Javisst, här är hans e-postadress, eller om du vill kan du kontakta honom mellan 9 och 9,10 varje morgon, måndag till tisdag på detta fria telefonnummer. Samtalen är gratis, tills du börjar prata med telefonisten då är avgift endast  0,10€ per sekund
- Jag kommer aldrig att använda denna bar igen skrek  Ryanairs VD  Michael O’Leary,

-OK sir, men kom ihåg, vi är det enda hotellet i Irland som säljer öl för 1€! 


ZLATAN är BÄST

 

Zlatan e bäst o nu kommer Paris SG att bli bäst - så enkelt är det mina "vänner"... Det är ju BEVISAT tidigare med vinst i alla tidigare klubbar han varit med i (utan i år då Milan "bara" blev 2:a). Vet och förstår att många är avensjuka. ZLATAN är kanske inte den absolut bästa spelaren i världen (men djävligt nära) men laget han spelar i lyfter sig mycket pga. av hans självförtroende och karisma. Eller har jag fel.... 

 

”Ledsen” alla halvblinda Zlatanhatare men vill bara påminna om att jag skrev detta innan Franska ligan startade på svar till er som hånade och utryckte sitt hat över Zlatan på olika sätt… Och jag fortsatte med….

 

Bara för han heter ZLATAN behöver han väl inte göra världens vackraste mål VARJE gång för att vara bra. Gör din idol det? Bara för att ni har andra idoler behöver ni väl inte tycka att ZLATAN är urkass? Jag beundrar och tycker att många andra lag och spelare också är fantastiskt bra.

Det är fanatiska människor som ni som inte kan se annat än er egen idol, er egen religion, er egen politik, er egen ras, etc., som den enda rätta sanningen, som gör att världen ser ut som den gör idag. Är det kanske för att ZLATAN har fel religion (ateist?), fel uppväxt, fel inställning, för självsäker, inte alltid svarar journalisterna som dom vill, att han nästan alltid skrattar o är glad, kommer från fel ursprungsland, etc. som ni hatar honom. Fan vet jag. 

Kan väl ärligt säga att jag inte redan kan säga att PSG vinner Franska ligan men det ser ju onekligen bra ut.
 
Tidigare tyckte jag att ZLATAN inte var någon riktigt notoriskt bra målgörare men nu har han ta mig fan blivit det också.

 


Albert Einstein en klok man

Alla vet ju vi att Albert Einstein var ett supersnille som bl.a. upptäckte relativitetsteorin, bevisade atomernas (och molekylernas) existens, beskrev den fotoelektriska effekten, för vilken han senare, år 1921, fick Nobelpriset i fysik.

 

 

Men visste ni att Albert Einstein var radikal. Han uppfattade den kapitalistiska ekonomin som ett brott mot människans natur. Vi människor vill egentligen främst samarbete för att nå ett bra resultat menade han. Han skrev bland annat i ett förord till en radikal tidskrift 1949, att produktionen under kapitalismen bedrivs i för hög grad av vinstintresse, inte med tanke på hur dess resultat används bäst. Det vill säga han var kritisk till kapitalismen som inte producerade för mänskliga behov i centrum som drivkraft utan ”bara” av vinstintressen.

 

Einstein såg ett demokratiskt problem i centraliseringen av den ekonomiska makten, att det var fåtalet med ekonomisk makt som hade samhällets viktigaste beslut i sina händer. Men Einsteins syn på socialismen är att han inte trodde att socialismen var något självklart och inte lätt att förverkliga, som vi bara kunde sätta oss ner och tillsammans förverkliga.

 

Visste du att Einstein var och föreläste i Göteborg 1923.

 

Han ansåg att det krävdes en mycket hög etisk moral hos människorna och att socialismen måste vara ett beslut av majoriteten. Socialismen går därför inte att genomföras genom en väpnad revolution utan genom parlamentariska val.

Einstein blev med tiden allt mer olycklig över utvecklingen i det stalinistiska Sovjet. Ett samhällsystem som han inte kände samhörighet med. Han ville en annan socialism, en demokratisk socialism.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Min reflektion blir att människan tyvärr är alltför egoistisk, kortsiktig och saknar tillräckligt med empati för att Einsteins socialismen skall kunna genomföras i denna värld. Kapitalismen är tyvärr överlägsen i att ge drivkraft för människorna att kämpa sig till ”lycka” i pengar och olika typ av framgång på olika sätt. Bara synd att man inte kan fördela gracerna på ett mer rättvist sätt människor emellan.

 


Varför så tyst ?

Ytterligare en paus för eftertanke!

Varför håller man på med bloggandet egentligen?  Läste själv igenom  ”syftet med bloggen” och blev lite gladare.

Men bloggen är som livet. Ibland är man glad med mycket energi – vissa perioder är man mindre glad och har mindre energi. Bara att acceptera.

En av anledningarna är nog allt runt Islam och muslimernas bråk runt om i världen just nu. Va trött man blir...Vad tycker  man om det? Jag vet faktiskt inte, mer än att min övertygelse om att religioner är mer till ondo än godo stärks för varje dag. Visst är tro och religion bra för många människor MEN minst lika många mår dåligt  av det i många olika former av förtryck som tex kvinnoförtryck, sexuellt förtryck, brist på yttrandefrihet, brist på pressfrihet, brist på demokrati  för att inte tala om alla krig och allt annat elände som religiösa olikheter skapat och skapar i världen.

Några människor, glädjer jag i alla fall, som säger att dom uppskattar Curres tankar. Det kanske räcker för att fortsätta? Det ger mig i alla fall en viss bekräftelse/lycka, som vi väl alla behöver ibland.

Men det förändrar ju egentligen ingenting – så varför blogga? Rent egoistiskt ger det mig en viss form av tillfredsställelse att man i alla fall försökt och inte helt ger upp mot alla religiösa och ekonomiska krafter!

Eller som en klok man sa ”Ingen kan komma och säga att man inte har försökt i alla fall ”. Och det känns ju också bra..


Psykiatrin kollapsar

Psykiatrivården håller på att kollapsa?  Är någon förvånad? Inte jag i alla fall!

Det finns 1000-tals vårdplatser Göteborg för fysiska skador men bara en bråkdel av det för psykiska skador. Nu när den psykiska ohälsan ökar explosionsartat i dagens hårda samhälle räcker inte vårdplatserna.

Det finns ju många anledningar. En är väl att det är lättare att se om man brutit ett ben än har psykiska problem. Men alla vet väl att utbrändhet är mer eller mindre en folksjukdom i dagens stressiga samhälle.

Själmord hör ju ihop med psykisk ohälsa, eller hur! I dagens GP skriver Monica  Selin att  det varje år dör fler personer i världen i självmord än krig och mord tillsammans. I Sverige dör ca 5 gånger så många (1500st) i självmord som i trafiken (3-400st).  Är det inte skrämmande!? Än mer skrämmande att det satsas 100miljoner i trafiksäkerhetsforskning och 3 miljoner i förebyggande självmord om året. Det har gått över två år sedan folkhälsoministern uttalade en Nollvision för självmord precis som det finns en Nollvision i trafikdödade. Inte konstigt att bildöden minskar och självmorden ökar bland ungdomar!

För inte så länge sedan läste jag att man skulle satsa 100 miljarder på infrastruktur (vägar-tåg etc)  dom närmaste åren. Mitt förslag blir då att man istället skulle göra den mycket revolutionerande ”stora” omfördelningen  att ”bara” satsa 99 miljarder på infrastruktur  och 1 miljard = 1.000 miljoner på självmordsförebyggande forskning och åtgärder!  Jag är övertygad att det skulle spara måååånga liv. 


Sjukvårdsgnället

Dagligen är det inlägg i press-radio-TV om hur någon stackare råkat illa ut i den svenska sjukvården. Visst är det förfärligt för den person som individuellt verkligen råkat ut för feldiagnos men hur gärn man vill så går det inte att få total Nollvision här heller.
 
Man kan ju få intryck av att hela sjukvårdsapparaten är helt ur funktion när fortfarande 95 % fungerar alldeles förträffligt bra ännu så länge. Har ju faktiskt också personlig erfarenhet efter ett par operationer efter olyckor. För sprang man inte till farbror doktorn så fort man kände sig lite sjuk. Inte begärde heller arbetarna på varven att få nytt knä, rygg, handled, hjärta när det var utslitet. Rätt eller fel. Bättre eller sämre. Inte vet jag – bara ett konstaterande.
Verkligheten är ju att pengarna inte räcker till alla som skall få den vård dom vill och anser sig berättigad till. Och att stå först i kön och få sin rättighet till vård omgående vill väl ”alla”! För dom redan priviligerade är det inga större problem eftsom dom kan ju köpa den vård dom behöver och behöver inte stå i kö och vänta. Bingo.
Och när skatten sänks i 4 steg jublar ju ”alla” vi som har fått lite mer i vår egen plånbok. Alldeles för få tänker ju lite längre än sin egen personliga ekonomi. Det vet ju politikerna och vågar inte ens viska om höjda skatter för att återfå en rättvisare vård, rättvisare skola, rättvisare äldrevård, etc. Som man bäddar får man ligga.
Vi närmar oss med stormsteg den typeen av sjukvård som är i USA! Dom flesta sitter bara och åker med i utvecklingen, men mig lurar dom inte och inte dig heller hoppas jag! Enligt mitt sätt att se det är det tyvärr egoismen och de enormt starka ekonomiska krafterna som vinner i längden som vanligt. Halleluja.

Munkavel

 

Det enda sättet att undgå kritik och inte irritera någon 
är att inte säg någonting, inte ha synpunkter, inte bry sig om någonting

 

Det är inte jag..

 

Jag anser mig absolut inte ha rätt i allt
men anser mig ha rätt till mina synpunkter

 

Jag kommer att fortsätta reta människor 
Jag kommer att fortsätta påtala orättvisor

 

Det är jag ...... och det är jag stolt över ! 


 

 

 

 

 


Empati problem igen

Vill återigen påminna att det är rena turen att du och jag är födda i Sverige. Vi kunde lika gärna ha föds av ett par AID-smittade i slummens Sydafrika. Rena turen eller hur !?

Vi bor i Sverige som väl kanske inte alltid är ett helt perfekt land men troligtvis 99% rättvisare än alla andra världens länder, trots allt, eller hur!?

Med de första raderna tycker jag det är självklart att vi skall dela med oss till dom som inte haft samma tur!? Bara för att vi råkar haft tur att bli födda i Sverige är vi väl inte bättre eller mer  värd än de andra människorna i övriga världen!?

Barn är ofta oförstörda av förutfattade meningar om ras-religion-hudfärg - sexuelläggning

 

Globalisering av människor, miljön, internet  etc, etc, är redan en verklighet och kommer att bli än mer tydligt i framtiden oavsett om vi vill eller inte.  Den upplysta människan vill alltid få det bättre och kommer att göra vad som behövs föra att inte bli dödad i krig, dödad pga sexuell  läggning, mördad pga religiös tro etc. Skulle inte du ha gjort samma sak?!

Inte konstigt att människor som upplevt krig, förtryck av olika slag och kanske personligen också träffat människor som flytt från dessa förhållande har större empati  för dessa utsatta människor på olika sätt.  Medan de som har sina cementerade uppfattningar  och inte vill/kan försöka förstå andra människors situation saknar förståelse.

Tyvärr kan jag inte hålla mig från att påminna att många religioner (inte de hjärntvättade människorna fel) är det allra värsta problemet och därefter kommer nog nationalister som på något underligt sätt tror att just deras ras-ideologi är den alena saliggörande för att just dom själva tillhör den. Otroligt enfaldigt ! 

 

Varför detta inlägg?

Jo en 15-årig kille som flytt till Sverige från Iran misshandlades och våldtogs på vägen hit i Italien, skall utvisas eftersom han inte kommit in den rätta vägen. Vid besked om utvisning, försökte han först ta sitt liv och sydde ihop sin mun och vårdas nu på barnpsyk i Malmö. "Känslor får man inte väga in" i beslutet om utvisning enligt en man på gränspolisen. Migrationsverket verkar hålla med. 

 

För helvete - låt killen stanna!  Visa empati och sunt förnuft istället för att hårdnackat följa reglerna!!!


Advokater bra för vad och vem ?

Visst behövs det advokater i olika sammanhang för att skipa rättvisa i komplicerade fall och hålla kriminella individer och företag från att förstöra samhällets grundbultar.

 

Men i främst USA – var annars – har advokaterna blivit en stor inte minst ekonomisk maktfaktor. Får en känsla av att alltför många advokater letar efter att kunna tjäna pengar på andras misstag.  Läkare t.ex. har snart inte råd med att försäkra sig emot minsta lilla felbehandlingar. Bl.a. försäkringskostnaderna medför astronomiska kostnader vid operationer.  En magsäcksoperation i USA som tar 2 timma kostar i genomsnitt 25 000$ och säkert är försäkringskostnaderna en betydande del av det. Försäkringar som ”ingen” vanlig” människa snart har råd med. Advokaterna letar efter att tjäna pengar på någon olycklig människa som gjort något fel/förhastat och råkat ut för någon olycka eller liknande och har man ingen försäkring går det åt helvete. Det gäller snart att ha var din advokat vid sidan som ger råd om vad man skall våga göra eller inte. Det är inte en värld som jag ser fram emot i alla fall.

 

Eller ta de välvilliga brottsmålsadvokater som t.ex. Silbersky och andra kändisadvokater som misstänkta mördare/våldtäktsmän ofta kräver att få som försvarsadvokat. Advokaterna ställer välvilligt upp för den goda sakens skull. Naturligtvis inte för att tjäna massa pengar, nej då, utan för alla kriminella har ju rätt till en rättvis rättegång. Detta naturligtvis mot en hutlös ersättning per timma som dessutom få vågar ifrågasätta hur många timmar som debiteras. Och Silbersky och hans kompisar, skall ju naturligtvis använda alla knep för att helst få hans klient helt frikänd eller ”i alla fall” ett kortare straff.  Nej inför att om försvarsadvokaten vet att hans klient är skyldig skall han inte försvaras.

Annars kan det gå som med fallet Thomas Quick. En fullständig mentalsjuk galning som erkänner och blir dömd för 8 mord med hjälp av advokater. För att sedan neka till morden, och förresten redan blivit frikänd från några av dom, med hjälp av andra advokater.  Haleluija. Vilken sörja och hur mycket kostar inte dom Svenska skattebetalarna?

 

Det tråkiga är att advokat-sjukan närmar sig Sverige också som mycket annan skit! Med alla dessa regler och restriktioner och nollvisioner om allt möjligt och omöjligt, som dyker upp överallt i Sverige också, behöver snart varje individ en egen advokat även i Sverige. För hur i helvete skall vi vanliga människor kunna sätta oss in i alla krångliga regler utan att göra misstag som kan användas mot oss i rättegångar med hungriga advokater?

 

OBS. Naturligtvis är de flesta advokater seriösa och duktiga men jag försöker beskriva en trend. Ds

RSS 2.0