Rolig historia

Hur man ger en katt ett piller;


1: Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på var sin sida om kattens mun och tryck försiktigt så munnen öppnas. Låt pillret rulla in i munnen 

2: tag upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt 1. 

3: hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det blöta pillret

4: tag fram ett nytt piller, håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käken och tryck in pillret längst bak i munnen. Håll igen munnen och räkna till tio 

5: ta upp pillret från akvariet och ta ner katten från bokhyllan. Ropa på din sambo

6: ställ dig på knä och håll fast katten hårt i både fram och bakben. Be din sambo hålla fast huvudet , kör in en linjal i munnen och låt pillret glida längs linjalen samtidigt som du gnider kattens hals för att stimulera sväljreflexen7: ta ner katten från gardinstången, res upp cd-stället och glöm inte att laga gardinstången senare.

8: lägg pillret i ett sugrör , tvinga upp munnen och blås in pillret 

9: drick ett glas vatten för att få bort den vidriga smaken och konrollera att det inte är skadligt för människor. Plåstra om sambon och torka blodet från mattan 

10: stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut. tvinga upp munnen med en sked och skjut in pillret med ett gummiband 

11: sätt upp köksluckan med skruvmejsel. Ring din husläkare och fråga när du senast fick din stelkramsspruta. Släng din nerblodade t- shirt 

12: be din sambo köra dig till akuten. Sitt still när de syr dina fingrar med tolv stygn och plocka ut resten av pillret ur ditt högra öga. Åk till en möbelaffär på hem vägen och kompletera lite. 

13: ring djurens vänner och be dom hämta katten. Köp sedan en hund.


Homofobin lever tyvärr ännu

Varför är det så svårt att acceptera olika sexuella läggningar? Vem har att göra med vad en människa gör i sitt sovrum om det inte skadar någon annan? Varför är det så stötande för så ofantligt många människor att två personer med samma kön visar sin kärlek ?

Jo som vanligt är grundproblemet två gamla mossiga omoderna historieböcker i form av Bibeln och Koranen som kluddades ner för tusentals år sedan. Helt otroligt att dessa båda totalt omoderna skrifter fortfarande ”tros” av sååå många människor. Eller?

Homo-, bi- och transpersoner förföljs och dödas i stora delar av vår sjuka värld. I flera länder i världen är det t.o.m. dödsstraff på att ha sex mellan män bl.a. i Saudarabien, Uganda, Sudan, Mauretanien, Iran, Burma och några mindre länder till. Dessutom är det stora i stora delar av afrika ”bara” livstids fängelse. Inte nog med det, utan kanske ännu värre, är att det i stora delar av resten av världen som i Kina, USA och alla gamla Sovjetstater fortfarande är sjukligt, straffbart och/eller brottsligt att vara och visa sin homosexualitet. Vi kommer inte undan i Sverige heller där fortfarande allt för många har svårt att acceptera homosexualitet. En liten tröst att dagens uppväxande släkte har större tolerans än "oss" gamla människor som vuxit upp i ett mer religiöst trångsynt samhälle.

Ju mer upplyst en människa blir och får tänka fritt utan religion i botten finns en möjlighet att förbättra situationen för dessa människor. Men innan det kan bli någorlunda bra måste världen utrotas från de religiös tro som de gamla mossiga böckerna Bibeln o Koranen sprider. Halleluija….


Farligt att frysa ?

Tillhör du dom som "alltid" försöker ha perfekta kläder på dig beroende på vädret? Jo det försöker jag också ibland men det är väldigt svårt. Jag brukar inte tänka längre än näsan räcker utan tar på mig första bästa kläder oftast samma som i går utan att över huvud taget fundera vilket väder det är. Sån e jag. Många andra är väldigt noga med att tänka på bästa möjliga klädselk för att inte frysal.  Min omgivning blir orolig över att jag skall frysa när det råkar vara kallt ute när jag bara har en skjorta och kavaj på mig. Klädsel som jag älskar eftersom det finns massa fickor att lägga allt skit jag skall ha med mig t.ex. nycklar, kamera, tuggummi, huvudvärktabeletter, plånbok, pennor,min bibeln = årskalender etc…

Varför skriver jag då detta? Jo – jag brukar säga att det inte är farligt att frysa ibland när dom oroar sig över min hälsa. Snarare tvärt om vill jag hävda att det bara är bra att frysa och på det sätter får kroppen jobba lite extra vilket i förlängningen förbättrar immunförsvaret.  Bröderna Senorski är ”föredömen” i dessa avseenden. På våren kommer” galningarna” iklädd bara kortbyxor och en tunn T-shirt vid ca 5 grader "varmt" när dom andra kommer i full mundering med träningsoveraller och en massa andra kläder. Dom är heller väldigt sällan sjuka.

Nej var inte rädda för att frysa – det är verkligen inte farligt tvärt om är det bra för då får för kroppen en liten chans att kämpa lite grand för att hålla värmen. Det är i själva verket mycket bra att frysa ibland för att förbättra immunförsvaret speciellt för små barn, tror i alla fall jag.

Man undrar ju ibland varför barn är så känsliga för allt möjligt som förkylningar, astma, allergier? Jag tror i alla fall att det till viss del beror på att man hela tiden försöker ha perfekta kläder på sig så man inte skall frysa och/eller bli för varma och perfekta omgivning med kliniskt rena hem utan en dammtuss. Sluta med det unga mammor/pappor det är snarare bra att ta på barnen fel kläder så dom får frysa lite. Visst om man har en bacill i kroppen blir kanske barnet sjuk om man har för lite kläder på, men det dör man ju inte heller av utan. Det stärker också kroppen i förlängningen. Eller hur!

Själv låg jag som liten ute i barnvagnen på dagarna oavsett väder och vind. Ibland t.o.m i  10 grader kallt med bara näsan upp i luften. Detta inbillar jag mig har en viss betydelse för att jag ”aldrig” är sjuk. Halleluja.

Så mina vänner var inte rädda om ni eller era barn fryser lite ibland. Är övertygad om att det bra för immunförsvaret och kommer att ge en bättre möjlighet få mindre sjukdagar i framtiden som vuxna och äldre.
Logiskt eller är jag helt ute och cyklar ”som vanligt ”.


Räntekostnader o orimliga bankinkomster

Visst har ni väl funderat på hur mycket pengar ni fått betala för räntorna på ert hus-lägenhet-radhus. Det har jag också och började räkna på det. Jag klagar inte personligen på att jag fått betala räntor på mitt radhus. Snarare tvärtom är det absolut det bästa vår familj gjort rent ekonomiskt i livet. Vi köpte ju radhuset 1987 för 725.000kr och är i dag värt drygt 2,2 miljoner och under åren har vi dessutom haft en relativt billig hyra. Värdestegring jag fått utan att göra ett djävla skit egentligen. Men när man börjar kolla hur mycket pengar våra kära banker har tjänar på mig under dessa 25 åren blir man mörkrädd. Banken har alltså fått in 2.100.000 kronor i ränta från oss under dessa 25 år. Tror vi har träffat ”min” bankman kanske 10 timmar sedan vi köpte vårt radhus. (bra timpeng. TiiHii) . Ofattbart när man summerar. Värre är det ju för dom som inte haft möjlighet att låna till ett eget boende och tvingats bo i hyresrätt hela livet och inte kunnat få chans till gratis värdeökning som jag och min fru haft turen att få.

Åter till bankerna. Vad är det som gör att bankerna kan ta ut så stora marginaler på våra räntor och med dessa/våra pengar betala helt djävla sjukt orimliga löner till höjdarna i bankerna. Dessutom behöver dom tydligen bonusar för att anstränga sig ordentligt att göra ett bra jobb och tar så stora risker. Hur svårt kan det vara? Jo lönerna behövs för att få dom bästa för jobbet. Halleluja. Men när bankerna riskerar att gå i konkurs som i början på 90-talet eller går urdåligt för några år sedan så för höjdarna ändå ut sina löner och hör o häpna även del av bonusarna. vad tog riskerna vägen?  Halleluja. Men om de nu är de bästa direktörämnen som har jobben varför gör som inget då för att förhindra bankernas förluster o problem? Jo sanning är att våra kära bankdirektörer har väldigt liten inverkan på räntor aktiekurser och alla annan ekonomisk verksamhet. Det är tyvärr nämligen andra mycket starkare internationella krafter som driver dessa ekonomiska svängningar och lilla Sverige kan bara hänga på oavsett vi vill eller ej. Visst kan bankdirektörerna göra en viss men mycket marginal skillnad. Men jag vill hävda att därför hjälper det egentligen inte med hur duktiga superhjärnor bankdirektörerna har. Vilken normalbegåvad ekonomikunnig som helst skulle kunna göra jobbet  lika bra för t.ex. löjliga låga lönen typ 100.000kr i månaden.

Nej det bankdirektörerna och deras ryggdunkare är bra på är att prata, argumentera och på det sättet manipulera oss andra människor att tro hur viktiga dom är. Hur kan man annars förklara att supermänniskor till direktörer står och försvarar sina löner på upp till 10 miljoner/år och dessutom kan motivera bonusar så att det skall låta trovärdig. Mig lurar dom i alla fall inte. Man undrar ju vad fan skall dom med alla pengarna till överhuvudtaget? Dom kan väl knappast ha det svårt att på debit o kredit att gå ihop i alla fall, som tex många av våra 380.000 arbetslösa. Samma bankdirektörer och andra priviligerade höginkomsttagare som tycker att det är ok att man jagar arbetslösa med blåslampa för att dom skall ta vilket jobb som helst till vilken lön som helst. Lyder dom arbetslösa inte skall dom naturligtvsi utförsäkras. Halleluja.

 


Jag är atheist

Herrarna Per Ewert och Mats Selander släpper i dagarna boken ”Gud och hans kritiker” och påstår  att ”nyateismen diskvalificerar sig själv”. Herrarna vill påstå att ”nyateismen” är  både aggressiv, intellektuellt ohållbar, intolerant och totalitär.

Vad skribenterna menar med ”nyateism” är oklart; ateismen, det vill säga bedömningen att det med all sannolikhet inte existerar någon gud eller några gudar, finns ju skriftligt belagd flera tusen år tillbaka.

Min livsåskådning kallas sekulär humanism och innebär att jag föreställer mig att världen är naturlig snarare än övernaturlig och att jag tilltror människan ett förnuft och en moralisk kompass som inte bygger på religiösa dogmer. Jag tror att godhet kommer inifrån, inte uppifrån. Tyvärr också ondhet.

Förbundet Humanisterna är den livsåskådningsorganisation i Sverige som företräder denna livssyn. I vårt idéprogam säger vi tydligt att ”humanismen som livsåskådning är uttalat sekulär, obunden och oberoende av varje föreställning om påstått gudomliga eller magiska krafter” och “humanismen förespråkar ett sekulärt och pluralistiskt samhälle präglat av respekt, omtanke, rättvisa, solidaritet och ansvar”.

Hur det kan tolkas som intolerant eller aggressivt låter sig svårligen förstås. Frågan om Guds existens är dessutom för oss humanister en ickefråga. Det relevanta är att många människor tror att Gud existerar och många människor tror att Gud inte existerar, och ingendera uppfattningen kan bevisas.

Således måste samhället organiseras så att det är helt oberoende av och helt neutralt i förhållande till vem som har rätt i denna fråga. Det är ett sådant samhälle vi sekulära humanister vill se.  Vi efterfrågar inte huruvida våra medlemmar har en gudstro.

Problemet är att Selander och Ewert inte vill ha ett sådant samhälle. De vill inordna alla människor i en teokrati och underordna medborgarna Guds vilja. Mats Selander håller föredrag i svenska skolor och delar ut bilder på blodiga embryon för att skrämma tonårsflickor till att ställa upp på hans linje med ett totalt abortförbud. I debatter med Per har han förvägrat den i ALS döende patienten rätten att själv avgöra när hon vill släppa greppet om livet. Homosexuella är syndare och samhället ska inte respektera samkönad kärlek. Listan om dessa båda herrars åsikter som alldeles för ofta härstammar från den urgamla omoderna sagoboken BIBELN.

Skribenterna anser att vetenskapen är bra så länge den inte strider mot Bibelns ord. Evolutionsteorin är en bluff, trots att världens alla seriösa evolutionsbiologer säger något annat.

Det är detta herrar Selander och Evert kritiserar humanister och invänder emot. Dom kallar det för ”intolerant” och ”aggressivt”. Deras gudstro har vi dock inga invändningar emot. Det står var och en fritt att tro på en eller flera gudar. I skribenternas nyutkomna bok menar de dock att vi som inte tror på deras gud saknar rationella argument för detta. De anser att bevisbördan inte ligger på dem utan på oss. Detta är filosofiskt nonsens. Den som hävdar att något finns har alltid bevisbördan framför den som hävdar att något inte finns.

Det mest förvånande är inte att några gudstroende herrar som Per Ewert och Mats Selander tror på Guds existens. Nej det mest otroliga och frapperande är att så många fortfarande i vårt upplysta samhälle också tror på det…..

Ps. Det mesta är saxat från Humanisternas hemsida med lite egna kommentarer och inlägg. Ds

 


Tystast vinnar

Så länge herrarna Reinfeldt o Borg och deras alliansbröder sänkte skatterna i 4 omgångar var det bra att framträda och prata i pressen. Följaktligen vann dom valet eftersom många människor fick mer i plånboken t.o.m. låginkomsttagare som jag själv. 
Men mig lurar dom inte.

Sedan kom Mona Sahlin och fick ge sig för en omöjlig kamp mot tidningsdrevet och en gla o go gubbe i Håkan Juholt tog över rodret och kom in på arenan. Men han pratade alldeles för mycket och hade dessutom ett antal tvivelaktiga förehavanden med sig i bagaget. Alltså ett lätt byte för pressgamarna. Aja Baja. Ny gubbe in på arenan som inte sa mycket alls. Och vips så var Sossarna upp i opinionsmätningarna. När sedan tråkmånsen Reinfeldt började uttala sig och Borg är mer med i rampljuset igen blev det problem för dom. Vips åker ”nya arbetarpartiet” ner i opinionsmätningarna.

Min egen och säkert partiernas slutledning blir att synas så lite som möjligt i press-radio o TV. Varför? Jo för det är mycket lättare att klaga och hitta fel än berömma. Inte minst den grymma presskåren som hela tiden ligger i startblocken att hugga på minsta felsägning och önskar mer än något annat att sätta igång ett nytt härligt drev som säljer lösnummer till oss dumma idioter till läsare. Då är det ju bättre att inte säga någonting för då kan det ju inte gärna bli fel. Tyvärr kanske nästa val avgörs till fördel för de partierna och dess ledare som uttalar sig minst. Tidigare tävlade man ju om att få så mycket uppmärksamhet/exponering som möjligt. Men med dagens press som jagar efter felsteg o sensationer kanske det blir tvärtom i framtiden. Hemska tanke!

 

Med tanke på detta blir det nog inte lätt för våra politiker i framtiden. Borgarna har ju nu sänkt skatterna till den gränsen att det inte räcker till en bra barnsorg, skola, sjukvård och äldrevård längre.

Inget politiskt parti som vill överleva i framtid vågar ju ens andas skattehöjningar för då åker dom rätt ner i källaren i opinionsmätningarna. Så ni som vill tjäna pengar ta chansen att starta eget i just barnomsorg, skola, sjukvård och äldrevård. Här finns nämligen stora pengar att tjäna. Som vanligt är det ju bara att titta på hur det ser ut i världens friaste land USA med deras urusla barnomsorg, skola, sjukvård och äldrevård speciellt för de 49 miljoner fattiga i USA som inte har råd att köpa dessa tjänster. Efter några år kommer borgarna att få som dom vill och planerat dvs. att privatisera samhället så den redan starke-rike vinner och resten får fan klara och skylla sig själva. Precis som i landet på andra sidan Atlanten är i alla fall jag rädd för.JAS Gripen - avveckla skiten

Historien om Sveriges fantastiska stridsflygplan Jas Gripen var en parodi och katastrof från "the very beginning" när planet störtade vid den första upphaussade flygförevisningen den 2 februari 1989 å Saabs flygfält i Linköping. - Eller -Den 8 augusti 1993 när planet havererade under en flyguppvisning i samband med Vattenfestivalen i Stockholm och landade på Långholmen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=lbtzsVQx6KY klicka på länken...

 

Men militären hade ju redan bestämt sig hur fantastisk viktigt och avgörande för landets säkerhet Jas Gripen är. Hallelulja... Det är mycket svårt att veta vad den totala kostnaden är för detta fantastiskt viktiga  stridsflygplan. Det är ju naturligtvis hemligt för det skall inte vi vanliga medborgare veta. För vi vanliga människor kan naturligtvis inte förstå hur viktigt det är av många olika obegripliga anledningar.

Men enligt ganska säkra uppgifter är dom redan nu för gamla/omoderna och absolut nödvändigt att modernisera. Dessa fantatisk viktiga plan måste naturligtvsi moderniseras annaras kanske våra fienden kan övermanna Sverige. Hallå.... för det första finns det egentligen inga realistiska hot över huvud taget på lång sikt framåt. Och för det andra om det mot all formodan skulle det bli krig har vi ändå inte sucken att klara oss med några omoderna flygplan. För även om vi nu lägger massa pengar på modernisering är dom snart omoderna igen. Nu är det ju investerade såååååå mycket pengar i projektet så det går ju ”naturligtvis” inte att avsluta fattar vi väl enligt militär ”expertis”. Klart att dom inte vill bli av med sina fina prestigefulla viktiga jobb.

Vad kostar då detta fantastiskt nu redan omoderna plan? Enligt ganska säkra uppgifter beräknades 2008 kostnaderna för ett helt Gripensystem med 48 plan, utbildning, service och reservdelar ca 28 miljarder kronor. I dag pratar man om ca 1 miljard per styck. Grundbeställningen är på 110 plan som är helt nödvändiga för att försvara oss fattar ni väl. Halleluja.

Nej gör som Costa Rica gjorde för många år sedan (1949) där man avskaffade all militär verksamhet i landet. Med sina 4.3 miljoner är landet det största i världen utan militärmakt. Flera av landets närmasste grannar i mellanamerika har haft krig sedan dess men Costa Rika har klarat sig. Ett föredöme enligt min mening.

Tänk vad mycket mer pengar man skulle få över till mycket viktigare saker i samhället som skola, vård och äldreomsorgen om regeringen vågade ta beslut om nedläggning av skiten.

Lägg ner skiten….. Gärna på rygg...


Roland Nilsson - du e BÄST

Roland Nilsson träffade jag i IF Kville för hur många år sedan som helst. Först var han med i vår träningsgrupp och förgyllde tillvaron för oss alla. Han var en glädjespridare som väl ibland överdrev lite i sina mer eller mindre fantastiska historier. Därför började vi på skoj kalla honom 10 % procentaren. Va fan gjorde det han att skarvade ”lite” ibland. Inte ett skit för så mycket energi och. glädje han på ett halt naturligtsätt han delar med sig till alla människor kompenserar allt.

Rolle tyckte det var dags att återuppleva de fantastiskt roliga och tokiga träningslägren vi hade på 70-80talen i Danmark. Sagt och gjort och eftersom Roland inte bara snackar mycket – han agerar också och det ofta snabbt så bar det iväg. Vi 7 st. som fick äran att åka med honom var jag själv, broder Chrille ”Balle” Ljung, Sören ”symaskinen” Hellmark, Ove ”ingenjören” Claesson, Thomas ”ambulansmannen” Carlsson, Gary ”speldjävulen” Edqvist och Harri ”finndjäveln” Mäkinen.

Resan gick traditionsenligt med båt över till Fredrikshamn, vidare i Minibuss till Grönhöjstrand. Thomas Carlsson offrade sig o körde bilen medans vi gjorde allt för att tömma våra nyligen inköpta backar öl.

Roland är sedan några år tillbaka försäljare.. Han har sålt det mesta och genom åren blivit mer eller mindre bekant med massor av kändisar som t.ex., Lill-Babs,  Sven Tumbs, Bosse Johansson, Lasse Berghagen, Bert Carlsson, Tommy Körberg, drottning Silvia etc., etc., Alla har dom blivit mer eller mindre kompis med ROLLE pga av sitt energiska glada sätt. Han har också ett antal gånger varit i regeringskansliet och gjort reklam för och sålt sina olika produkter. Förresten så hyr Roland en villa granne med Ryska ambassaden som golfstjärnan Helen Alfredsson (gift med Kenta Nilsson) äger. Rolle kan sälja vad som helst och enligt mitt förmenade en av den absolut bästa försäljare jag någonsin träffat. Ni skulle hört historien om när han skulle bevisa att det går att sälja vad som helst. I detta fall en gatsten upplockad från gatan såldes vid 1a försöket i närmaste villa som bokstöd, eller när han sålde 4 pall med tvättmedel på 2 dagar, eller när han sålda ett Nigeriabrev till kloka människor som Thomas Carlsson, Ove Claesson och mig själv. När man vaknar upp nästa dag undrar man vad som hänt.  Rolle du en grym människa och jag älskar dig….

 


Skönhetsoperationer

Det finns olika former att skönhetsoperationer. Den formen där det görs vid skador, missbildningar och extrema fall där t.ex. en tjej som inte har tillnärmelsevis några bröst och mår riktigt dåligt av de,t är inte det jag skriver om nedan..

Men de andra skönhetsoperationerna för att helt enkelt bara vilja bli snyggare är det jag resonerar om. Är det helt och hållet de ”dumma” brudarnas korkade beslut som får skylla sig själav när dom väljer att riskera sin ekonomi, och utseende för att få större läppar, större bröst, fettsugning och/eller slätare hud. Eller är dom bara ett offer för en hänsynslös industri som bara är ute för att lura folk och tjäna pengar?

Naturligtvis är det helt sjukt att man inte kan vara nöjd med det utseende man fått med sig i födseln. Förresten vem avgör vad som är vackert eller inte. Finns det något mer subjektivt??  Vad är det för fel på oss "människor" Utseendeideal har ju faktiskt också ändrat sig genom tiden. Ett tag var det prestige och fint som kvinna att vara tjock och fet eftersom det visade att man var rik och välmående. Om några år kanske det blir modernt med smala läppar istället och då är det ju kanske synd om dom som opererat in botox i läpparna. Om operationen dessutom går åt helvete, kanske att man kan få pengarna tillbaka, men inte att få operationen ogjort.
Det är ju faktiskt inte t.ex. en bilreparation som går att reklamera.

 

Enligt uppgift görs det ca 25000 skönhetsoperationer per år och ca 100000 behandlingar med botox, fillers, laser och kemisk peeling varje år i Sverige och allt tyder på att det kommer att öka.

Jag förstår ingenting, som vanligt. Jag kan inte ens se skillnad på dom som har sitt medfödda normala utseende från de som har gjort något. Kanske om någon påtalar för mig att hon tex sprutat in botox i läpparna, men då får jag titta riktigt noga. Och då tycker jag det ser onaturligt ut och absolut inte ens snyggt i mina ögon. Jag som trodde jag kollade extra mycket och noga på brudarna och kunde se vilka som är snygga och inte. Men där hade jag fel igen som vanligt. Förresten tycker jag att 80 % av alla kvinnor har något vackert i sig.

Misslyckat fettsugning

Jag tycker nog att man skulle införa mycket hårda restriktioner för att rädda många unga tjejer från att få göra operationerna. Vet att det är svåra avvägningar var gränserna skall dras och vem som skall besluta det. Ännu svårare är ju säkert som vanligt att stoppa de som vanligt enormt starka ekonomiska krafterna som tjänar pengar på skiten  .Men det är mycket man inte förstår och inget kan göra åt i denna helt djävla sjuka värld!

Foton

Just nu hittar jag inget i mina tankar så de får bli några roliga bilder istället.

Thomas Blåder en fantastisk människa

Thomas Blåder på bilden befinner sig just nu på träningsläger i 2 veckor i Fuerteventura med sonen Henrik och Oskar Bryngelsson och slipar formen inför sitt 28 Göteborgsvarv

Thomas Blåder träffade jag via hans son Henrik som tränat med oss i några år. Det visade sig att även Thomas tränade en hel del och har bl.a. sprungit ett 27 Göteborgsvarv.

Thomas är en otroligt glad, positiv, givmid och medryckande människa. Man mår alltid bra och har roligt när man är tillsammans med honom. Har haft förmånen att vara med honom och hans fänner på fester, resor, blåvittsmatcher, träningsläger, etc de senaste 3-4 år nu. Detta är jag evigt tacksam för......

Thomas började för några år sedan tjata på mig om att vi skulle försöka skaffa sponsorer till klubben Utby IK som jag jobbar på. Han var ju inte precis den förste som både pratat om det och försökt men tyvärr misslyckats genom alla 30-tal år jag jobbat som konslutent på IF Kville och Utby IK. Så som vanligt var jag skeptisk. Men Thomas insisterade och tog genast tag i saken och mycket snabbt hade han fixat 4-5 sponsorer som sponsrade med 1000:-/månad dvs 12.000kr om året. Helt fantastiskt för oss som vet hur enormt svårt det är att locka sponsorer till friidrotten.

Hans motto är också att ingenting är omöjligt. Men han inte bara pratar som många av den typen av människor gör utan verkligen aggerar/jobbar och det dessutom snabbt. Många av hans kompisar är uppvuxna på Hisingen och har startat egna små företag, precis som Thomas själv (målare), mestadels i olika praktiska yrken, och gått med i Utby IK som sponsorer. Naturligtvis till STOR del för att Thomas Blåder finns med som spindeln i nätet och förgyller tillvaron för oss alla!

Thomas har nu tillsammans med bl.a. Peter Johansson och Mats Hedhag gett sig fan på att starta ett nytt lopp i GALOPPSTAFETTEN. Med start och mål på Säve galoppbana. Varje lag har 4 deltagare som skall springa 2 km var. Lite speciella inslag i form av tex start o mål i hästgrindarna, stafettpinne i form av en hästsko. Som vanligt är jag skeptisk speciellt eftersom vi inte kunde få en annan datum än 26 juni. Men med Thomas med i organisationen är ALLT MÖJLIGT......

 

Thomas Blåder - Tack för att jag hade turen att lära känna dig......


Internationella kvinnodagen

Trots att internationella kvinnodagen funnits ett antal år kan man väl inte direkt säga att behandlingen av kvinnor i världen i stort har förändrats mer än marginellt. Hedersmord, självbränning, könsstympning, våld mot kvinnor, utstöttning av frånskilda kvinnor, massvåldtäkter i krig, kvinnors mycket begränsade möjligheter deltaga i samhället i stora delar av världens länder, etc, etc, etc, etc, etc.

 

 

Jag vill påstå att det absolut största hindret mot jämlikhet mellan könen är religionens fel!!

 

 

I koranen och/eller bibeln kan det tolkas att en kvinna är värd 1/3-del – 50% – 2/3-del av en man. Det står också att läsa att kvinnans plats är i hemmet och hennes enda uppgift i livet är att ta hand om sin man och sina barn.  Hon skall vara ren och bered att tillfredställa sin man sexuellt när helt han vill. Helst skall hon vara outbildad och inte veta vad som händer utanför hemmets väggar. Kvinnan är moraliskt och intelligentmässigt underlägsen och därför underordnad mannen. Hon skall inte lämna hemmet utan sin mans tillåtelse. Lyder inte kvinnan mannen kan hon straffas med piskrapp. På annan plats i någon av dessa skrifter kan man läsa, att om kvinnan inte skriker tillräckligt högt när hon våldtages skall hon stenas till döds. Detta eftersom handlingen är en hederssak/våldtäkt mot hustruns man eftersom kvinnan är mannens egendom.

Vår värld har förändrats otroligt mycket de senaste 1000-2000 åren med bl.a. många  nya fantastiska uppfinningar och enormt stora förändringar i levnadssätt .  Förutsättningarna har förändrat otroligt mycket i världen dessa 1000 år. Men de urgamla superomoderna religiösa skrifterna som också är skriven för 1000-talt år sedan, är för alldeles för många människor ändå fortfarande den absoluta sanningen. För mig helt ofattbart…….
Vill bara betona att det oftast inte är de enskilda människornas fel, eftersom dom ofta inte är medveta om någon annan "sanning" än vad dom läst i dessa skrifter. Många har ju från mycket unga år varit tvungna att läsa "sanningens skrifter". Det är skrifterna i sig själv och de som utnyttjar dessa till egen vinning på olika sätt man skall kritisera.

 

Som tur är det inte lika illa i de länder som har välutbildade människor mestadels i västländerna. Där blir fler och fler människor medvetna om dessa förljugna skrifter och tar avstånd från dom. Så ett visst hopp finns det väl att det skall bli bättre för kvinnorna  i framtiden.


Stoppa Kony

Man kan tycka vad man vill om olika sociala medier och bl.a. Facebook. Men denna videon och informationen fick jag via Facebook.

Men den som ser nedanstående video förstår att sociala medier typ Facebook också kan vara positivt.

 

http://vimeo.com/37119711 klicka eller kopiera

 

Snälla vänner - lägg 30 min av ditt liv och se denna video!! Inget annat än helt fantastiskt!

Varför bloggar man

I det ”riktiga” livet är det viktigt att ibland stanna upp och reflektera över  hur man lever sitt liv. Ja samma eftertänksamhet kan man också ställa sig som bloggare. Är man en idiot som bara jagar uppmärksamhet som bloggare? Behöver man bara mer bekräftelse? Är det kanske helt egoistisk? Bloggar man för att försöka omvända världen? För att försöka göra samhället lite bättre? Frågorna är många och det ligger säkert lite ”sanning” i varje fråga. Naturligtvis fattar ju vilken idiot som helst (bl.a. jag själv)att det är ytterst minimalt påverkan på världens människornas vad jag skriver. Rekordantal läsare på en dag på min blogg är 161st och normalt mellan 30-40st som tittar in om det dykt upp något nytt att läsa. Detta kan jämföras med ca 6.000.000.000.000 som lever i hela världen. Om jag ville ha så många läsare som möjligt skulle jag nog skriva om mer ”intressanta och viktigare ämnen” som mode, kändisar,  men det är jag ”tyvärr” totalt ointresserad av och helt okunnig i.

Om man generaliserar så är väl den äldre generationen, och inte minst den intellektuella delen, mest skeptisk till bloggande och inte minst Facebook i allmänhet! Många tycker nog att det är totalt onödigt med alla nymodigheter precis som den tidigare generationen tyckte om våra nya prylar när jag var ung. Dom har säkert alla rätt för inget är egentligen helt nödvändigt för att leva och ännu viktigare för att leva lycklig. Det är ju trots allt inte pengar, prylar och nya moderna prylar som gör en människa lycklig. Å andra sidan är det inte roligt att vara gammalmodig och inte alls ens försöka förstå och följa med i den tekniska utveckling.

Nu är det väl så att den riktigt gamla generationer kanske tyckte färgTVn var onödig att ha när den kom för man hade ju ändå ögon att se med. Att bilar var onödiga och dyra när man kunde använda häst o vagn billigare som man alltid gjort. Dom hade säkert rätt precis som en del av dagens människor som tycker att de flesta nymodigheter som tex. mobiltelefoner, internet är helt onödiga.

Men det är väl ändå så att alla nya saker i början verkar onödiga tills det skapats ett behov och sedan gör behovet att ”ingen” kan vara utan det. Bra eller dåligt – inte vet jag. Alla nymodigheter har väl ändå både positiv och negativa betydelse precis som det mesta i livet/världen. För att ta ett exempel av dom alla - mobiltelefonen. Positivt att man kan nå varandra i princip när och var som helst till en relativt blygsam kostnad. Negativt att det kan gå för långt och om man ringer för mycket och blir upptagen av att hela tiden ringa och vara uppkopplad. Ringa för mycket kan det blir en ekonomisk belastning.  Det går naturligtvis att missbruka allt tex mobiler, internet, facebook och andra medium men dom kan också användas på ett bra sätt.

Min tanke när jag började blogga var att det skulle vara positiva artiklar jag skrev. Så blev det ”tyvärr” inte så här efter närmare 100 inlägg. Varför är det så mycket svårare att skriva positiva artiklar än att skriva kritiska ”negativa” dito?

 

Nåja – allt blir inte alltid som man tänkt sig varken i livet eller i bloggandet. Nu har jag reflekterat lite över mitt bloggande. Har det varit givande för mig som människa eller inte? Skall jag fortsätta blogga eller ej och i så fall varför?

Den som lever får se………


RSS 2.0