USA kontrollerad och skrämmer

USA gör vad man vill och spionerar nu på hela världen. Först bevisades krigsbrott genom levererade dokument från Julian Assange via  Wikileaks och nu bevisas avlyssning av i stort sett hela världen genom Edward Snowden avslöjanden. Otroligt djärvt gjort av dessa människor !

 

Då går naturligtvis jenkarna i taket! Skrämmer hela världen med motangrepp. Ingen skall väl lägga sig i vad USA gör för helvete!

 

 

Ingen hade väl trott att George Orwells bok 1984 (som skrevs redan 1948) med skräckförutspåelser om att någon kraft skulle kontrollera hela världen skulle bli verkligt. Men nu är vi där och det skrämmer!

 

USA tycker att man har all rätt att med alla medel skydda sina egna amerikanska medborgare och kapitalistiska ideal och har all rätt att jaga oliktyckande/tänkande. Amerikanerna har även tidigare genom historien tagit sig rätten att jaga kommunister, påstådda kärnvapenländer, terrorister (vad det nu är) och andra spöken som dom ser ”all over the place”.

 

Allt för att motivera höga kostnader till militären och CSI och skrämma amerikanska folket för alla dessa faror.

 

Och det värsta av allt att ”alla” västerlända medier och länder inte minst våra svenska inte vågar opponera sig utan bara jamsar med för annars kan man ju bli straffad av den ekonomiska stormakten USA. 

 

 


Sverigedemokraterna överbevisade igen

 

Enligt OECD gör Sverige en liten, men dock vinst på invandringen Detta konstateras efter den första  större internationella undersökningen av invandringens plus och minus omräknat i köpkraft. För Sveriges del blir det plus 896 euro (7 800 kronor) per invandrare och år. Danmark gör en vinst på hela 2 367 euro och Schweiz toppar OECD:s lista med ett netto på 14 545 euro per invandrare och år.

Javisst med statistik kan man åstadkomma vad som helt och beror inte sällan på hur frågan ställs eller vilka premiser man använder sig av .

 

Visst har vi även i Göteborg vissa områden där fattiga människor samlats och inte sällan till stora delar invandrare som tvingats hit pga krig, fattigdom, religion och annat förtryck.

Enligt OECD:s kostar invandrare tio gånger så mycket i försörjningsstöd (socialbidrag mm), men bara får ut drygt hälften ur pensionssystemet jämfört med inrikes födda.

Vad gäller a-kassa och familjeförmåner är skillnaden marginell. Man kan alltså se att invandrare kostar en del den första tiden men att de, i genomsnitt, snabbt tar igen detta och mer därtill genom att arbeta, betala skatt och så småningom kvittera ut en låg pension.

 

Jag vill hävda att det är en klassfråga och inget annat. I början på 1900-talet var det vi svenskar som var fattiga och flydde landet i massor företrädelsevis till Amerika. Det är väl inte så konstigt att man som människa försöker fly från krig, förföljerser, fattigdom och försöka hitta ett bättre liv någon annanstans. Ingen människa har bett att få komma till världen. En del har tur att bli född i Sverige andra mindre tur.

Idag är det ca. 15 procent av den svenska befolkningen är utrikes födda. Av dessa är 32 100 städare och tro det eller ej 10 900 läkare dvs 30 procent av alla läkare i landet– för att ta två exempel.

 

Statistiken för Göteborg visar att 24 procent av undersköterskorna, 25 procent av barnskötarna och 17 procent av grundskollärarna i Göteborg är födda utanför Sverige.

Därtill vet alla som åkt taxi, buss eller spårvagn i Göteborg att Göteborg bokstavligen skulle tvärstanna utan invandrare som sköter dom jobben

En sak är i alla fall säker - att vi kan därmed avfärda:

1.  Invandringen är alltså inte den gigantisk kostnad för det svenska folkhushållet som inte minst Sverigedemokraterna vill påskina.

2.  Man kan i alla fall konstatera att fientlighet mot invandrare står inte i proportion till verkliga kostnader.

3.   Kraftigt begränsad invandring kan inte finansiera stora reformer och tar inte Svenskarnas jobb. Snarare har dom ofta underbetalda osäkra skitjobben som vi svenskar helst vill undvika att jobba med.

 

 En hel del av uppgifterna har jag "lånat" från en ledarartikel i GP måndagen den 24 juni kryddat med mina egna åsikter och tankar.


Heja Lokaltidningarna

Skvallertidningar har jag aldrig läst och tänker inte heller börja med det! Vem bryr sig att läsa om, inte sällan halvsanningar, om kändisars förhållanden, tankar,klädsel........? Tydligen många för det säljer ju. Men mig och som tur är många andra, lurar dom inte.

 

Kvällstidningar har jag heller inte läst på måååånga år. Det är mest deprimerande och ointressanta nyheter som bilolyckor, våldsbrott,  väderprognoser, hyrespriser, bilpriser, vad kändisar och eller grannar tjänar , etc,etc. Hur intressant kan det vara?

 

Har däremot i alla år prenumererat på en morgontidningen. Men  börjar nu mer och mer fundera på varför? Tycker nämligen morgontidningarna numera också har mest  ”bara” elände som nyheter. Ofta samma ”nyheter” som kvällstidningarna om våld, brott, gnäll på sjukvård, äldrevård, skolor och socker på mosset om alla krig och allt annat elände ute i världen.

 

 

Man kan ju tro att samhället bara består av våld och elände, när det inte alls är så. Att många människor är rädda att gå utanför dörren är väl inte konstigt om man bara läser tidningar.

 

Kvar finns Lokaltidningarna att hoppas på. Lokaltidningarna försöker mer fokusera på det positiva i respektive stadsdel. Man bemödar sig om att gör reportage om positiva händelser och positiva människor med t.ex. reportage från idrottsföreningar, kulturhändelser, personer som gjort något positivt, fotografier från stadsdelen etc.

Nu när lösnummerförsäljningen rasar för kvälls och morgontidningarna får vi hålla tummarna att folk vill läsa mer positiva nyheter i de mindre lösnummerkänsliga lokaltidningarna. Ökar läsningen av lokaltidningarna med sina mer positiva nyheter ökar incitamentet för annonsörer att istället annonsera i dessa tidningar.

Det får vi hålla tummarna för!

 


Förbjud allt....

Med tanke på senaste debatt om boxning eftersom Frida Wallberg olyckligt gick på en regal smäll och därav en hjärnblödning. Jag gillar inte boxning själv. Och ännu värre tycker jag att den nya folksporten MMA  är. Jag kan inte förstå de som vill utöva och än mindre de som vill titta på denna misshandel av varandra. Tycker dessutom att det inte är så speciellt bra för ungdomar att växa upp och försköna denna konst. Men det är ju mycket lilla jag inte förstå.

 

 

 

 

 

Jag tror inte att förbjuda det tyvärr skulle göra någon större nytta. Upplysnings är nog det som skulle kunna rädda oss från skiten. Men som vanligt är de kommersiella krafterna starkare än sunt förnuft.

 

När vi ändå är igång ......

Förbjud all bilkörning eftersom det ju dör människor i trafiken hela tiden.

Förbjud lek på förskolor för man kan ju faktiskt dö av det!

Förbjud cykling – det är ju helt livsfarligt!

Förbjud all badning i sommar för risken finns att man drunknar !

 

Fram för nollvision i ALLT  då får vi ett fantastisk samhälle att leva i..

 


Äntligen har dom fått ungar

 

 

Hela våren längtar jag till att få göra mina morgonpromenader från Tuve runt Slätta damm. Jag längrat till att fåglarna får ungar och få se dom växa vecka för vecka. Jag tar med mig mat och känner mig därför viktig för dom. Förra året var det en gräsandsfamilj som hade 6-7 ungar som jag följde. I år är det konstigt nog inga gräsänder som har fått ungar. Istället är det Kanadagässen som fått 4 ungar och en för mig lite okänd fågelsort som fått ungar. Och inte mindre än 11 stycken.

En dag när jag kom gående låg den lilla honan och vilade sig. Jag undrade var alla ungarna höll hus då hon helt plötsligt reste sig upp och alla ungarna låg under henne. Helt otroligt att alla dom fick plats under den lilla honan. Skall försöka få det på video och då lägger jag upp det här 

 


RSS 2.0