ISLAM - muslimer

Det gäller verkligen att inte blanda ihop korten.

Islam är en religion som utgår ifrån en gammal bok dvs. Koranen. Enligt de rättrogna skall man mer eller mindre följa Koranen helt bokstavligt ord för ord eftersom det är Guds ord. Inte för att Bibeln är mycket bättre men där kan dom rättrogna tolka skrifterna lite mer subjektivt. Om det nu är bättre eller sämre vet inte jag -  troligtvis lika illa.

Var finns halva befolkningen dvs kvinnorna

Däremot vill i alla fall inte jag  direkt klandra de människor  som är Muslimer .  Tänk själv om du varit tvungen att rabbla texter i koranen sen du född var. De människorna har ju inga andra referenser att gå efter annat än den totala sanningens enda väg.  Självmordsbombare är något av det absolut värsta, sjukaste och vidrigaste jag vet som ofta utsätter helt oskyldiga människor för lidande och inte sällan mord. Men tänk dig själv att du blivit hjärntvättad att om du spränger dig själv och tar med dig ett gäng onda människor så kommer du få ett evigt liv i himmelriket och bli granne med Allah him self. Det står ju i Koranen att om du inte tror på Allah är du en ond människa och inte värd att få leva. Så jag själv ligger ju djävligt illa till.

Min poäng är att det faktiskt inte är den muslimska människan som är ond utan den Islamska ideologin som är ond. Precis som under den Nazistiska tiden i Tyskland. Man kan faktiskt säga att många Tyska människorna som hjärntvättats av Hitler var nästan lika ”onda” som dagens självmordsbombare.
Detta betyder att ideologier kan göra ”goda människor” med fel uppväxt och ”fel” utlysning kan bli riktigt fruktansvärt onda människor och utföra fruktansvärt onda gärningar!

Det är lätt för oss att säga att man har ett eget val men så lätt är det inte alltid. Men det viktigaste är att göra skillnad på ISLAM och människorna som är hjärntvättade av att tro på Koranen/Guds ord.

Med detta som underlag måste jag som ”vanligt vara pessimistisk” (realistisk om du frågar mig) att jag tyvärr aldrig kommer att få uppleva demokrati och välfärd i nuvarande starkt Islamiska länder.

 


Underligt hur trender/mode uppstår

Hur trender uppkommer är naturligtvis väldigt olika. En del  trender/mode uppkommer mer konstigt än andra.  Ta tex tatueringar som i västvärlden nästan uteslutande användes av sjömän och kriminella  fram till dess att det åter blev ett mode på 1980-talet. Varje människa har naturligtvis ett fritt val att göra vad den vill med sin kropp och jag lägger inga moraliska värderingar i just tatuering. Men är det inte konstigt att i detta avseende ”vanliga” människor tar över en trend som identifierades med brottslighet för inte så länge sedan. Patrik Sjöberg är full med tatueringar och honom gillar jag, som ni flesta vet, inte. Min egen dotter har en hel del tatueringar på kroppen och henne älskar jag lika mycket för det. Men lite konstigt är det hur en trend uppstår.

Den nya trenden att raka sitt underliv tycker jag också är lite svårförstårlig. Denna i mina ögon lite underliga trend började ju bland prostituerade och inte minst  inom porrindustrin. Att rakningstrenden stämmer ser jag som tränar på gym några gånger i veckan. För 10 år sedan såg jag i alla fall inga killar som rakat underlivet  och idag är det nog när nog "varenda en" som rakar sig i tonårsåldern. I damernas omklädningsrum är trenden minst lika stor har jag fått rapporter om. Bland pojkarna kan jag gissa att organet framträder bättre och verkar större än den är i en gömd buske. Men bland tjejerna är frågan om det inte är många tjejer som känner sig tvingade att vara rakade för sina pojkvänners skull. Sen finns det ju som vanligt kommersiella krafter som hänger på och gör det ännu svårare för speciellt unga människor att inte hänga med i modet. Annars kanske man riskerar att bli mobbad och anses vara "efter".

Men vad vet jag? Vad tycker och tror du?

 


Vatten

Lite mer ur boken/CDn av ”Evolutionen och jag kommer inte överens” av  Fredrik Lindström.

 

Det är inte att undra på att människan älskar att bada och söker sig till kusten eller åka till Playa Ingles på Grand Canaria en eller två veckor - att så bara för aningen av en stund…  Få återvända in i livmodern igen.

Varje ögonblick i strandkanten sneglar man efter en öppning

Det är självklart ohållbart.

Alla tankar på att långsamt och omärkligt försöka krypa tillbaka dit man kom ifrån, måste betraktas som helt orealistiska.

Men långt inuti i oss finns ett minne som inte kan skilja det lilla havet från det stora.

Ett minne där allt flyter samman och blir till samma längtan.

Samma minnen som vaggar oss till sömns lägger ett finger på läpparna,

Samma sövande sus i alla snäckor och blodomlopp.

 


Amerikanerna skjutgalet folk

Michael Moore filmare och författare förklarar på ett bra sätt varför amerikanerna är mer skjutgalna än andra.

Redan i sagoboken bibeln när Kain slog ihjäl Abel har det funnits människor som blivit tillfälligt vansinniga och mördat någon.  Kejsaren Tiberius förlustade sig med att kasta människor från en klippa i medelhavet. I modern tid finns ju massor av exempel i de flesta länder i världen över galna mördare. Nu senast t.ex. galningen Breivik i Norge.

 

Men ingen nation kommer i närheten av USA och deras mördande med skjutvapen.  I USA sker det enligt Michael Moore 24 dödskjutningar per dag dvs. närmare 9000 om året och då är inte de som vådaskjuter sig eller begår självmord med skjutvapen inräknade och i så fall ligger det på runt 25 000 per år. Det betyder att USA står för 80 % av hela västvärldens dödskjutningar. Tyskland med 80 miljoner invånare har som ex. 200 om året, Storbritannien 40 och Japan färre än 20.

Varför? 

Jo enligt Michael Moore igen, beror det på att amerikaner är uppväxta med och otroligt bra på att döda. Amerikanerna tror på dödandet som ett sätt att nå sina mål. Tre fjärdedelar av USA:s stater avrättar kriminella trots att de stater som har lägst antal mord är de som avskaffat dödstraffet. Det är bara att titta på vår historia där vi började med att slaktade indianer och senare slavar. Utomland har vi varit i Vietnam, Irak, Afghanistan etc. och ”löst” våra utrikiska problem med krig och mördande. Detta trots att det visade sig att Irak inte hade massförstörelsevapen och Afghanistan inte hade något med 11 september att göra.

Michael Moore fortsätter med att hävda att amerikaner är ett lättskrämt folk och därför lätt att manipulera med fruktan. Kanske skulle vi istället försöka fixa vårt fattigdomsproblem och rasproblem, sägen han.  Då skulle det bli färre rädda, frustrerade, arga människor som sträcker sig efter sin pistol i byrålådan vid minsta ljud och eller konflikt människor emellan. Kanske skulle vi försöka ta vara på varandra bättre? Det går att ändra på men vi saknar modet och viljan, avslutar Michael Moore.

 

Det är väl bara att hålla med !


Varför larm-övervakningskameror

Varför har det blivit som det är med övervakningskameror och larm snart sagt överallt. Att George Orwell i boken ”1984” kunde förutse det i sin bok skriven redan 1949 är helt fantastiskt.

Hur blev det så??

En gång i tiden (40 år sedan) kunde man hänga upp sina kläder i Skatås med plånbok och allt i en stor sal.  Och när man tränat färdigt fanns allt inklusive plånboken kvar i byxfickan.

Nu är det en annan situation med skåp och lås för varje individ, så naturligtvis även i Skatås. Skulle någon glömma en värdesak är det tyvärr ofta den inte kommer tillbaka till den rättmättige ägaren.  Alltför många verkar vara en potentiell tjuv när tillfället ges!

Hur blev det så?

Min enkla förklaring är att samhället har förändrats från att ha varit mer empatisk och att människor respekterade varandra och varandras andras egendom bättre för 40 år sedan.  Dessutom var inte heller skillnaden de olika klasserna så stor som idag. Inte bara i inkomstskillnader utan kanske mycket viktigare synen på varandra i överklass och underklass. Man hade på ett annat sätt respekt och förståelse för varandras situation.

Idag gäller djungels lag och du skall bara bry dig om dig själv och skita i andra. Den som har det mindre bra för skylla sig själv. Arbetslösa skall få så liten ersättning som möjligt för då kämpar dom hårdare för att få de jobb som ofta inte finns.  Sjuka skall få så liten ersättning som möjligt för då blir dom helt plötsligt friska fortare.  När sanning är att den press de sjuka och arbetslösa utsätts för bara leder till mer ohälsa, inte minst psykiskt. Samtidigt som många i överklassen stressar ihjäl sig för att passa in i "deras värld". Inte konstigt att utbrändhet/gå in i väggen, blivit en folksjukdom i Sverige.

När den synen idag härskat i Sverige det kanske inte är så förvånande att de i underklassen tar sig friheten att stjäla från de som har det bättre, eftersom överklassen inte har någon större empati med de som har det svårt i livet. Speciellt när överklassen smiter från skatt och politiker tar sig friheten att festa på skattebetalarnas bekostnad.

Så då skiter ”jag” väl i dom och tar mig rätten att sno från dom som redan har ”allting” och det gör väl ingen om dom blir av med någon lite pryl – dom kan ju köpa en ny ändå.

Varje människa har naturligtvis ett eget ansvar men i dagens samhälle har det en tendens att man allt för mycket bara tänka på sig själv och inte tänker på att deras handlingar i förlängningen skadar någon annan både fysiskt och psykiskt . Det betyder att den som stjäl från någon annan inte fattar att den ( brist på empati) gör den människan olycklig.

 

 

 

 


När kriget kommer

Lite mer ur boken/CDn  ”Evolutionen och jag kommer inte överens” av Fredrik Lindström

 

I boken, som tar avstamp i konflikten mellan vår moderna, individualistiska livsstil och evolutionens syften med oss, är Lindströms röstläge ned- och underskruvat, så att den milda, men aldrig smetiga humorn får läsaren att sänka garden och öppna sig för de många vältajmade ögonblicken av vuxet allvar.

Kulturskribent Ragnar Strömberg

 

Människan och evolutionen har en allt annat än friktionsfri relation, tycks det. Ständigt uppstår konflikter när våra nedärvda drifter och vårt förnuft ska samsas innanför samma pannben. Och hur lätt är det, när den moderna, individualistiska människan vill förverkliga sig själv medan evolutionen helst ser att vi äter, sover och förökar oss så mycket som möjligt?

Linnea Sandberg

 

 

”I händelse av krig eller någon annan katastrof som tar koll på en betydande del av den manliga befolkningen - så vill naturen att jag skall kunna fullgöra mina plikter - obegränsat för att inte arten eller dess efterföljare skall försvinna helt från jordens yta,

Jag är ständigt bered -  att det när som helst kan bli krig. Jag ger under största diskretion - kvinnorna på bussen kölappar och sorterar tyst för mig själv i vilken ordning jag skulle kunna tänka mig att tjänstgöra - med mammorna i parken i humlegården.

Det anses numera allt mer osannolikt - att det verkligen ska hända. - Kriget alltså . - I telefonkatalogen har man till och med tagit bort rubriken ”om kriget kommer” som hängde med i decennier efter det senaste världskriget.

Men jag får  ändå ständiga uppmuntringar för min ständigt hängivna beredskap.

I det civila avstår jag från alla sådana plikter - till förmån för en fördjupad relation med en enda hona - som jag köper sköna påslakan tillsammans med på lördagarna och sedan går och dricker kaffe med -  i väntan på minsta tecken på ökad kapprustningen eller intrång på landets territorium.”

 

Det kommer mera från Fredrik bok - finns totalt 50-talet verser i boken/CDn.

 

 


Begravningar varför och för vem ?

En del i ”vett och etikett” diskussionen. Begravningsbranschen och enligt Fonus ”vett o etikett” skall man följa hur många regler som helst vid begravningar tex. gå i viss ordning, musikval, hur man skall sitta, när du skall gå fram till kistan, etc,etc.,etc. Varför och för vem? Dessutom är det ju inte precis gratis med mat, kista, annonser, blommor etc allt svindyrt för ingen vågar väl ifrågasätta kostnader vid begravning! Till vilken nytta slänger man ut alla dessa pengar?.  Tex kistan som kostar mellan 7000 – 40.000 eller mer, skall man sedan ofta bara bränna upp.  Allt för att vi via religionen och nu förstärkt med kommersiella krafter har ”lärt oss” att vi på detta sätt ”måste” hedra den döde. Vilken fruktansvärt slöseri med pengar till en avliden människa som inte på något sätt kan uppleva den s.k. ära för sig själv

En annan underlighet i samband med begravningar är att folk kommer från när och fjärran för att hedra en död,  som man ofta inte har träffat eller umgåtts med på många herrans år. Och alla människor blir helt plötsligt  värda att äras när dom dör, oavsett vilken idiot dom än var som levande. Konstigt! För att inte tala om alla gamar som flockas och inte sällan bråkar om arvet efter begravningen.

Mitt råd att besöka människan i god tid innan döden och/eller hedra vederbörande genom att hälsa på änka, släkt, barn eller dylikt efter begravningen och hjälpa till med sorgearbetet.  

 

 

Tänk om alla istället gav sina begravningskostnader till något vettigt ändamål som tex Läkare utan gränser. Det tror jag många döda skulle uppskatta. En del gör det hedervärt redan idag! Hur mycket pengar kan det bli då? Om man räknar med att varje begravning kostar ett snitt på 20.000 kronor gånger antalet som begravs varje år dvs ca 100.000 det betyder 2000.000.000 alltså 2miljard. Det skulle göra skillnad……och rädda många liv och göra livet drägligare för MÅNGA i världen......

 


Vilket land är bäst i OS?

Sverige har hittills tagit 7 medalj i årets OS. Vi får nog vänja oss vid en liknande svensk medaljskörd även i framtida OS.

Med statistik kan man förklara varför. Två faktorer är de absolut viktigaste för att ta många medaljer, nämligen folkmängd och BNP per capita, eller säg antalet chanser/människor och ekonomi.

I alla sportsammanhang tippas det. Men att tippa topp 10 i medaljligan i ett sommar-OS är lätt som en pannkaka. Befolkning ger stort antal människor/chanser. Pengar ger medel att utveckla chanserna.

I de två senaste sommarspelen i Aten och Beijing är det samma länder som ligger 10 i topp i antalet medaljer så även i år. Som i det här fallet är ett mer tillförlitligt mått än antalet guldmedaljer (slumpen och små marginaler kan avgöra om man tar 3 guld i stället för 3 silver men slumpen avgör inte om man tar 20 eller 5 medaljer totalt). Det är 204 länder med i OS men till stora delar är det den rika världens idrottsfest.

 

1.  Kina  (73 medaljer i årets OS - med 1.300 miljoner invånare och 8.000 $ i medelinkomst)
2.  USA  71 - 320 miljoner och 48.000$   
3.  Ryssland 48 - 139 miljoner -  16.000 $
4.  Storbritannien 48 - 60 miljoner – 36.000$ 
5.  Tyskland 32 - 82 miljoner – 37.000$
6 . Japan 29 - 126 miljoner 34.000$
7.   Frankrike 28 - 63 miljoner – 35.000$
8.   Australien 26 - 20miljioner – 40.000$
9.   Sydkorea 23 - 49 miljoner 31.000$
10. Italien    17 - 62  miljoner – 30.000$
(22.SVERIGE 7 medaljer 9 miljoner invånare – 40.000$ i medelinkomst)

 
Den magiska gränsen verkar gå runt 50 miljoner i folkmängd och 20 000 dollar i BNP per capita o

Australien är ofta bland de 10 stora trots bara 20 miljoner invånare men är ett av världens mest sportfanatiska länder och har sin paradgren simningen där det finns många medaljer att erövra. Ryssland har en stor folkmängd men låg medelinkomst (8.000$) men en stark idrottstradition från gamla Sovjet-tiden.

Vilka är då de framtida nya topp 10-kandidaterna?

Brasilien (201 miljoner/11.000$) och Mexiko (108 miljoner/14.000$) har mycket stor folkmängd men relativs skraltig ekonomi. Det ska bli spännande att se om Brasilien kan etablera sig som ett topp 10-land under spelen i Rio de Janeiro.

Däremot kan Brasilien, Mexiko och Indien (1173miljoner/3.000$) få svårt att bli topp 10-nationer inom överskådlig framtid eftersom man lider av  ensportssyndromet.

I Brasilien och Mexiko är fotboll så gigantiskt stort att de flesta talangerna väljer den sporten. I Indien är det cricketens fel. Ingen indisk pojke drömmer om OS-guld på 100 meter frisim, utan att avgöra en test match mot England.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SVT:s statistik ger ett annat resultat vilket land som är bäst

Ett annat sätt och kanske mer rättvist, att statistiskt mäta vilket land som är bäst i OS kom SVT med igår. Man räknade på medaljer per antal invånare i respektive land och då blir det en annan situation.


1.   Grenada       1 medalj på 90.000 invånare
2.   Nya Zeeland   9 medaljer/  4.5 miljoner invånare
3.   Slovenien     4/2.0
6.   Danmark     4/5,5
7.   Australien   25/23
16. SVERIGE    7/9
23. Norge   3/4,9
32. Tyskland   30/82
34. Ryssland  48/139
41. USA    70/316
48. Finland   1/5.4
52. Kenya   5/42
58. Kina   73/1.354
59. Etiopien   4/86
74. Indien   3/1.259

 

Oavsett hur man statistiskt räknar håller Sverige ställningarna bra…….

 


Judarnas enorma makt

Enligt judisk religiös (halachisk) tradition är en jude någon som fötts av en judisk mor eller konverterat för en erkänd rabbin. Antalet judar är ungefär 13,4 miljoner i världen (0,000003%), varav ungefär 18 000 i Sverige. I USA finns ungefär 6,5 miljoner judar och i Israel ca 6 miljoner.

Jag har alltid undrat varför Judarna har haft sånt enorm makt/inflytande över USAs regering och deras beslut och inte minst varför USA alltid stödjer Israels i FN med att lägga in veto inte sällan mot resten av övriga Världen.

Vill omgående för säkerhets skull poängtera att jag inte är på något sätt är sionist/judehatare. Precis som jag inte är islamhatare etc. man kan ju inte hjälpa att man växt upp och hjärntvättats in i sin religion. Men jag fullständigt hatar ALLA religioner. OBS - inte människorna som TROR. Jag har både judiska och muslimska goda vänner. Men de som tillhör sin religion TROR att just deras religion är den rätta. Och ofta tycker samma människor att andra religioner är helt fel. Det innebär en enormt fanatism och dessa människor kan/vill inte ens försöka förstå något annat. Man är helt låst i sina tankar. Helt djävla otroligt. Och varför är det så vanligt att i de flesta religioner är 50% av människorna är marginaliserade. Kvinnorna.

Tror ni det är en man eller kvinna som skrivit Koranen och Bibeln?

 

 Var finns 50% av mänskligheten (KVINNORNA) i religionerna ???

 

Men tillbaka till judarna. Med runt 7 miljoner judar av USA:s 312 miljoner blir det ännu mer konstigt… Det betyder att ca 2 % av befolkningen har en enorm makt i, fortfarande kanske, väldens starkaste ekonomiska makt USA. Skrämmande!

Frågan kvarstår. Varför denna enorma makt och inflytande? Det enda jag kan förklara det med är för att judarna traditionellt är mycket duktiga affärsmän och äger stora delar av de ekonomiska tillgångarna i USA. Därför måste t.ex. ALLA presidentkandidater vara kompis med judarna eftersom det ju gäller att få in så mycket pengar som möjligt till sin presidentkampanj i världens största demokrati. Halleluja. Mest pengar vinner! Så har det alltid varit i världens största fria demokratiska land  United States of America

Naturligtvis var det därför Mitt Romney åkte till Israel och fjäskade med Israelerna inför höstens presidentval. Sim Salabim och nu har Mitt Romney helt plötsligt samlat in mer pengar (100miljoner dollar) till sin presidentvalskampanj än Obama (”bara” 75 miljoner dollar).

 

Money talkes again…


Vett och etikett - Varför och för vem?

Va trött man blir på alla regler och nolltolerans överallt som jag tycker förlamar och begränsar människors tänkande och liv . Tidigare har jag bloggat om att alla media med självaktning ”naturligtvis” måste ha stort utrymme för mode och matprogram och nu verkar samma gälla för  ”vett o etikett”. I TV, radio och tidningar blir tydligen även ”vett o etikett” viktigare och vi skall lära oss detta för att passa in i samhället. Varför och för vem?

 

Hur viktigt är det vad man har för kläder på sig, på en skala? Om man är en idiot och har fina kläder är man då en mindre idiot! Om man är en bra människa, men inte bryr sig om alla klädkoder . Är man då en mindre bra människa?

 

Kan man inte bara ha överseende med att människor tycker olika saker om vad som är viktigt i livet och inte behöva överösas i all media och reklam om mode, mat, vett o etikett. Precis som man bör ha förståelse för olika religioner, raser, tankar, värderingar. Vad är skillnaden… Förtryck på olika nivåer och sätt.

Någon menar att man gör intrång på andra människors heder och personlig integritet om man inte följer ”vett och etikett”-regler. Hallelulja. Varför frågasätter ”ingen”  vem som har satt upp reglerna och för vem är dessa viktiga? Vill jämföra med koranen och bibeln. Vem har författat historierna och för vem är dessa skrifterna  viktiga. För att kontrollera folk och få dom att göra det som dom=författarna tycker är rätt, enligt mitt förmenande. Nu fick jag med religionen på ett hörn igen.

 

Någon som hört talas om hänsyn, empati och sunt förnuft?

Naturligtvis skall man inte skada människors heder och integritet, men vem har bestäm att man gör det,  när man inte följer de uppsatta regler för ”vett och etikett”?

Förresten är just hedersbegreppet ett mycket tveksamt begrepp över huvud taget med tanke på alla brott som begås över hela världen för att någon anses sig ha skadat någon annans heder. Men det är en annan historia som vi får ta en annan gång.

Det är mycket idrott nu och OTROLIGT kul att Fredrik Lööf äntligen fick sitt GULD. Men det finns andra tankar i curres hjärna också.


Störst/Bäst av alla Olympier ?

Jag vill hävda att Michael Phelps på inget sätt är den största/bästa Olympier genom tiderna bara för att han tagit mest medaljer. På 10-bästalistan i antalet OS-medaljer är det hela 9st som är simmare eller gymnaster. Varför – jo för att det finns alldeles för många grenar som dessutom är alldeles för likartade och på så vis mycket ”lättare” att ta medalj i.  Dessutom, speciellt i simning, är det ett antal  stafetter som gör det ännu ”lättare” att samla på sig massa medaljer. I Phelps fall är det 7 av de 19 medaljerna som är stafettmedaljer.

Det finns enligt min bedömning flera som är minst lika bra  idrottsmän (tyvärr inga kvinnor ännu) genom tiderna som tex. de som funnit 4 Olympiska Guld på raken dvs. Carl Lewis och Al Oerter, Paul Elvström i segling eller varför inte Björn Dahli, Ian Thorpe, Paavo Nurmi, ………

 

Min egen favorit som bästa Olympier alla kategorier genopm tiderna är faktiskt en som bara var med i ett enda OS men gjorde en alldeles fantastisk exeptionell insats. Om jag gav er lång tid att fundera tror jag få om någon skulle säga  Eric Heiden som vann samtliga fem distanser i skridsko vid Olympiska vinterspelen 1980. Helt otroligt och ingen har varit i närheten av att vinna både 500m, 1000m, 1500m, 5000m och 10.000m – det är att jämföra med att vinna kanske inte 100m men 400m och 10.000m i friidrott. Helt obegripligt och overkligt. Ingen har varit i närheten av detta, varken före eller efter Eric Heiden. Det rankar jag som nr 1…..

Men som vanligt när det gäller att bedöma olika prestationer, inte minst i olika idrotter är naturligt subjektiviteten mycket stor. 

 

RSS 2.0