Låt Venezuela vara i fred

Varför får inte Venezuela sköta sig själva nu efter Hugo Shavez död. Varför måste också detta land tvingas in i vår västerländska värld och västerländska värderingar. Är det så farligt att vi har några länder i världens som inte drivs av egoistiska grundvärderingar.

 

 

Jovisst, Valenzuela har inte lika hög levnadsstandard som oss och invånarna inte lika fina bilar och inte lika många hårschampo att välja på.

Nej dessa länderna skall tvingas in i de  rätta värderingar som i västvärlden. Gör dom inte som vi i västvärlden vill då bojkottar vi (läs USA)  och vi andra i västvärlden följer naturligtvis efter så dessa länder inte har någon möjlighet att skapa det samhälle som dom tror på!

När vi i västvärden hela tiden ökar klyftan mellan de rikaste och de som inte har någonting alls, försökte i alla fall Hugo Shavez i Venezuela att hålla dessa skillnader nere på en rimlig nivå. I förlängningen kanske deras tankar är det som kan rädda välden från total förstörelse? Vem vet? Inte jag!

Venezuela har haft 14 olika val/folkomröstningar under tiden Hugo Chavez vid makten, så kom inte och säg att det är diktatur i landet. Val där hela folket har fått rösta och oftast, men inte alltid, har Hugo Chavez fått stöd av befolkningen. Venezuella är verkligen inte något perfekt land men det å andra sidan inte varken USA eller Sverige heller.

Kanske är det viktigare i dessa länder att även de fattiga skall ha sin del av kakan och inte ett fåtal ha så stor del. Medan i USA skall de starkaste och rikaste styra och bestämma hur utvecklingen skall vara och de fattiga för klara sig bäst fan dom kan.

Kanske finns det faktiskt länder/människor som inte behöver ha dom finaste bilarna, dyrastre husen  och värderar samhörighet, empati och jämlikhet mera?  Tro det eller ej!

Måste vi verkligen tvinga in dom i västvärldens "rätta" egoistiska samhällssystem ?


Kommentarer
Postat av: Berndt Hallberg

Där det är oroligheter eller krigstillstånd eller liknande är USA alltid närvarande/inblandad direkt eller indirekt och det är bara att t o m titta på deras egna "amerikanska" dokumentärer eller följa med i det vardagliga nyhetsflödet där det tydligt och klart framgår att USA alltid är hotat på olika sätt där dom bara försvarar sina "intressen" eller på sitt sätt vill skapa fred i världen. Ja ja vad gör man mer än "gnäller" eller hur men jag håller med dig Curre i väldigt mycket av det du dryftar när det gäller det vi kallar för orättvisor.

Svar: Tack det värmer från en klok man som dig!
currestankar.blogg.se/curre

2013-03-16 @ 00:23:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0