Enkel valanalys

Anledningen till att Moderaterna gick så dåligt i årets val är enkelt.  Man kan inte sänka skatterna mer! För det viktigaste för alltför stora delar av Svenska folket är deras egen plånbok. Och nu har Sverigedemokraterna fått svenska folket att tror att det är invandringen som kostar för mycket pengar så dom själva inte kan få ännu mer pengar i sin egen plånbok. Därför bytte en hel del Moderater till Åkessonpartiet. För då tror/hoppas dom nämligen att i framtiden få mer pengar i sin egen plånbok eftersom invandringen (empatin) skall bort ur politiken.

 

 

Borg och Reinfelt kan avgå med belåtenhet eftersom dom nått sina mål att börja privatisera och amerikanisera Sverige. För nu kan fler som har fått sänkta ha skatter råd att köpa sin egen sjukvård, äldrevård, sina barns skolgång, spara extra till pensionen, etc, etc. Alltså precis som i USA. Dom som har det svårt får väl skärpa till sig och kämpa lite hårdare om de jobb som inte finns för dom. Och om dom har det riktigt dåligt måste dom kämpa ännu hårdare för att hitta dom jobben som ändå inte finns för dom! Förresten är det bara ett spel för galleriet, enligt Uppdrag granskning, att man vill ha full sysselsättning. Nej man vill ha si så där 5-6-7 % arbetslöshet för att hålla nere löner och kostnader så vinsterna hålls uppe för kapitalägarna.

 

 

Jag tycker verkligen inte det är fel att de som haft turen att födas intelligenta, friska, har rika föräldrar, har en egen hög drivkraft och verkligen kämpat sig till hög levnadsstandard. Det krävs nog en liten ”kapitalistisk drivkraft” i människan för att göra så gott man kan för att föra samhället framåt. Men alla har inte haft turen att föddas på rätt ställe och det hjälper inte hur mycket blåslampa du än sätter i röven på dom, av olika anledningar. Det är dessa människor som inte egentligen är så väldigt många som vi som har råd, skall hjälpa och dela med oss till.

Dom som redan har det bra har fått för sig att de som inte har jobb skor sig på samhället och inte vill jobba. Visst finns det kanske några ynka promille som inte vill arbeta. Men ALLA arbetslösa som jag träffat vill verkligen jobba och mår riktigt dåligt och skäms om dom inte har något jobb.

 

Det som retar mig mest är att man inte kan fördela alla resurser och tillgångar  på jorden och i sverige åtminstonde lite jämnare och att det skall vara så djävla stor skillnad mellan fattiga och rika! Man får försöka trösta sig med att det är inte rikedom, makt och pengar som gör en människa lycklig. Men har man inte mat, tak över huvudet och något vettigt att göra på dagarna är det mycket svårare att leva.


Kommentarer
Postat av: Fernando

Mycket bra sagt Kurre.
Nu tror jag att jag känner dig bättre.
Du har mycket mänsklighet inom dig.

2014-09-18 @ 09:17:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0