Därför röstar jag på FI

Såg i en av många opinionsundersökning för några dagar där Feministiskt Initiativ (FI) hade 4 procent och tillsammans med alla andra ”vänsterpartierna” fick dom 52 procent tillsammans.

 

Tror det resultatet skulle gillas av mer än 52 % av svenska folket ty det innebär ju att Sverigedemokraterna inte får någon vågmästarroll och mycket litet inflyttande över svensk politik de närmaste 4 åren. Kanske t.o.m. Reinfeld skulle tycka att det inte vore helt fel att få bort Sverigedemokraterna från inflytande om han nu ändå skulle förlorar valet?

 

Svårt att tro att inte Sossarna och Löften skulle neka ta in vänstern och FI i regeringssamarbetet om det skulle bli verklighet med tanke på ovanstående resonemang.

 

Men att FI får över 4 % hänger på ett (Förlåt) ett fitthår. Därför tänker jag ändå ta chansen att taktikrösta på FI även om dom egentligen inte är mitt första val. Förresten har jag ganska ofta taktikröstat ibland på vänstern och ibland på miljöpartiet när dom riskerat att hamna under 4 %. Egentligen är jag nog en Sosse men mycket långt till vänster inom partiet!

Moderaterna och övriga borgliga partier litar jag inte ett skit på. Det är bara att titta på historien hur dom alltid varit emot folket bästa och stöttat företagen, kapitalet och de välbeställda. Men till slut fått ge sig för verkligheten.

 

Tycker att alltför många borgliga väljare tänker bara på sig själv i sin egen situation. ”Klart” att dom som redan har det bra, ofta redan från födelsen, inte vill ge bort något eller få det sämre. För mig själv, rent egoistiskt, har det ingen betydelse egentligen, om vi har borgligt styre eller sossestyrt. Jag borde kanske gilla Moderaterna för jag har ju fått ta del av alla skattelindringar de senaste 8 år sedan. Men jag försöker se lite längre än det, för jag har samtidigt sett många andra som fått det sämre i Sverige under samma tid. Det är dom som  jag försöker värnar om!

 

Tycker vi alla borde hela tiden ha i baktanke att det är rena turen eller för den delen oturen var och när man födds. Ingen kan välja föräldrar, hudfärg, intelligens, handikapp, land eller något annat. Jag hade turen att födas i Sverige, någorlunda normalintelligens utan några större handikapp, men kunde lika gärna hamnat mitt i slummen av 2 aidsmittade sydafrikaner. Är oerhört tacksam för det och tycker att alla andra i världen borde få chansen till ett lika bra liv som jag. Har du tänkt så någon gång Jimmy Åkesson?

 

När vi här talar om att få det bättre talar vi ”naturligtvis” bara om ekonomi. Men hallå, det finns faktiskt andra värden i livet. Pengar gör ingen människa glad eller lycklig och mycket pengar innebär inte mer lycka. En klok ”lycklighetsforskare” sa vid tillfälle att om man tjänar 30-35.000kr har man allt man behöver som mat, boende, möjlighet till semesterresor etc. Allt över är bara ytterligare konsumtion och ingen öka lycka!

 

Åter till valet och FI! Jag inser väl att FI kanske inte har en helhetsbild vad det gäller ekonomi etc. Men vem bryr sig. Dom skall ju inte regera själva utan i samarbete med dom andra partierna som har koll på läget. Men med FI i regeringen sätter dom en blåslampa på resten av regeringen vad det gäller jämställdhet, anti rasism och ett bättre och rättvisare samhälle för dom mest utsatta.

 

Har vi inte alla det djävligt bra och om ”vi” får 1000kr mer eller mindre i plånboken gör väl i ärlighetens namn ingen större skillnad. Och om det blir så som jag hoppas med 52 % med ”vänstern” mot rasismen, nationalism och främlingsfientlighet genom att Sverigedemokraterna hålls utanför beslut och inflytande i Sverige är jag övertygad om att vi får ett bättre Sverige att leva i.

 

Så gör gärna som jag och taktikrösta på FI och ge svenska folken en chans att ge Sverigedemokraterna minimalt utrymme i svensk politik de närmaste 4 åren!

Curre Ljung


Kommentarer
Postat av: Elisabeth Östberg

Du berättade ju det här för mig senast då vi sångs och jag berättade det för en kompis och han "löpte" ditt förslag delvis för han var osäker på om han skulle rösta V,MP eller S.

2014-09-07 @ 18:44:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0