Sverigedemokraterna överbevisade igen

 

Enligt OECD gör Sverige en liten, men dock vinst på invandringen Detta konstateras efter den första  större internationella undersökningen av invandringens plus och minus omräknat i köpkraft. För Sveriges del blir det plus 896 euro (7 800 kronor) per invandrare och år. Danmark gör en vinst på hela 2 367 euro och Schweiz toppar OECD:s lista med ett netto på 14 545 euro per invandrare och år.

Javisst med statistik kan man åstadkomma vad som helt och beror inte sällan på hur frågan ställs eller vilka premiser man använder sig av .

 

Visst har vi även i Göteborg vissa områden där fattiga människor samlats och inte sällan till stora delar invandrare som tvingats hit pga krig, fattigdom, religion och annat förtryck.

Enligt OECD:s kostar invandrare tio gånger så mycket i försörjningsstöd (socialbidrag mm), men bara får ut drygt hälften ur pensionssystemet jämfört med inrikes födda.

Vad gäller a-kassa och familjeförmåner är skillnaden marginell. Man kan alltså se att invandrare kostar en del den första tiden men att de, i genomsnitt, snabbt tar igen detta och mer därtill genom att arbeta, betala skatt och så småningom kvittera ut en låg pension.

 

Jag vill hävda att det är en klassfråga och inget annat. I början på 1900-talet var det vi svenskar som var fattiga och flydde landet i massor företrädelsevis till Amerika. Det är väl inte så konstigt att man som människa försöker fly från krig, förföljerser, fattigdom och försöka hitta ett bättre liv någon annanstans. Ingen människa har bett att få komma till världen. En del har tur att bli född i Sverige andra mindre tur.

Idag är det ca. 15 procent av den svenska befolkningen är utrikes födda. Av dessa är 32 100 städare och tro det eller ej 10 900 läkare dvs 30 procent av alla läkare i landet– för att ta två exempel.

 

Statistiken för Göteborg visar att 24 procent av undersköterskorna, 25 procent av barnskötarna och 17 procent av grundskollärarna i Göteborg är födda utanför Sverige.

Därtill vet alla som åkt taxi, buss eller spårvagn i Göteborg att Göteborg bokstavligen skulle tvärstanna utan invandrare som sköter dom jobben

En sak är i alla fall säker - att vi kan därmed avfärda:

1.  Invandringen är alltså inte den gigantisk kostnad för det svenska folkhushållet som inte minst Sverigedemokraterna vill påskina.

2.  Man kan i alla fall konstatera att fientlighet mot invandrare står inte i proportion till verkliga kostnader.

3.   Kraftigt begränsad invandring kan inte finansiera stora reformer och tar inte Svenskarnas jobb. Snarare har dom ofta underbetalda osäkra skitjobben som vi svenskar helst vill undvika att jobba med.

 

 En hel del av uppgifterna har jag "lånat" från en ledarartikel i GP måndagen den 24 juni kryddat med mina egna åsikter och tankar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0