Heja Lokaltidningarna

Skvallertidningar har jag aldrig läst och tänker inte heller börja med det! Vem bryr sig att läsa om, inte sällan halvsanningar, om kändisars förhållanden, tankar,klädsel........? Tydligen många för det säljer ju. Men mig och som tur är många andra, lurar dom inte.

 

Kvällstidningar har jag heller inte läst på måååånga år. Det är mest deprimerande och ointressanta nyheter som bilolyckor, våldsbrott,  väderprognoser, hyrespriser, bilpriser, vad kändisar och eller grannar tjänar , etc,etc. Hur intressant kan det vara?

 

Har däremot i alla år prenumererat på en morgontidningen. Men  börjar nu mer och mer fundera på varför? Tycker nämligen morgontidningarna numera också har mest  ”bara” elände som nyheter. Ofta samma ”nyheter” som kvällstidningarna om våld, brott, gnäll på sjukvård, äldrevård, skolor och socker på mosset om alla krig och allt annat elände ute i världen.

 

 

Man kan ju tro att samhället bara består av våld och elände, när det inte alls är så. Att många människor är rädda att gå utanför dörren är väl inte konstigt om man bara läser tidningar.

 

Kvar finns Lokaltidningarna att hoppas på. Lokaltidningarna försöker mer fokusera på det positiva i respektive stadsdel. Man bemödar sig om att gör reportage om positiva händelser och positiva människor med t.ex. reportage från idrottsföreningar, kulturhändelser, personer som gjort något positivt, fotografier från stadsdelen etc.

Nu när lösnummerförsäljningen rasar för kvälls och morgontidningarna får vi hålla tummarna att folk vill läsa mer positiva nyheter i de mindre lösnummerkänsliga lokaltidningarna. Ökar läsningen av lokaltidningarna med sina mer positiva nyheter ökar incitamentet för annonsörer att istället annonsera i dessa tidningar.

Det får vi hålla tummarna för!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0