Vem skall ta hand om våra egna barn

När jag var ung var det mamma som var hemma och tog hand om oss 4 bröder.

Nu är det knappt accepterat att vara hemma med sina barn.

En barnomsorgsplats kostar samhället idag drygt 100.000 kronor.

En familj där dom kommer överens om att barnen mår bäst av att vara i hemmiljön under uppväxten får ca 3000kr/månad.

Är det för barnens bästa eller är det för att skapa så många jobb som möjligt?

 

Varför kan inte de som väljer att vara hemma med sina barn få samma summa pengar om man väljer att vara hemma? Det skulle ge en 2 barnsfamilj 200.000kr och jag tror faktiskt vi skulle få fler tryggare barn i vårt stressade samhälle

Många tycker det är bra att någon annan tar hand om våra barn. Många av samma människor undrar varför det ser ut som det gör i skolan idag med stora problem med många otrygga och stökiga barn.

Minns det kanske ett samband?

 

Mitt förslag är att låta föräldrarna bestämma själva vem som är bäst på att ta hand om deras barn och betala dom samma som det kostar för samhället att ta hand om dom! Är övertygad att kvinnan eller mannen med 2 minderåriga barn skulle kunna tänka sig att vara hemma när man får 200.000kr Jag är också övertygad att  det i förlängningen kommer att bli ett bättre samhälle med lugnare och tryggare barn. Och detta gäller naturligtvis alla inte minst mindre lyckligt lottade 3e klassens svenskar och invandrare.

Denna ekonomiska trygghet, för de som har barn, tror jag i förlängingen skulle ge mindre problem med stölder, bränder, våld, skolproblem, etc, etc, för tyvärr är den ekonomiska orättvisan en av de största problemen i samhället.

 

.


Kommentarer
Postat av: Christopher Westdahl

Mycket bra skrivit curre håller helt med dig, Att ha en trygg miljö att vistas i betyder mycket oavsätt ålder.

Har man en trygg miljö blir det lättare för barnen att växa upp och få en bra start på livet. Det viktigaste av allt är barnen har bra kompisar, återigen trygg miljö, ekonomiskt stöd

2013-02-06 @ 13:43:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0