Kollektiv bestraffning är fel

Så har det då hänt igen. Någon idiot har kastat in, denna gången bl.a. ett  päron, på en fotbollspelare på Stockholms stadion. Spelaren faller som om det vore ett pansarskott till marken. Ja men hallå! Bara för att en idiot kastat in ett päron och en fotbollspelare slänger sig till marken skall övriga spelare och publik straffas med att stoppa matchen.

 

 

 

Hade det funnit någon som helst civilkurage i den som kastade eller folk runt om kring honom som såg händelsen så hade dom slängt ut idioten och stängt av honom från arenan för gott. Nej men inte får man ange sin egen kompis som håller på samma lag?

 

Jo i ett just samhälle med justa värderingar borde man göra det utan att skämmas.

 

Precis som man inte skall försvara sina barn om dom gör något idiotiskt eller sina föräldrar om dom gjort något kriminellt. När ens föräldrar, ens barn, ens religiösa vänner, sina fotbollsfanatiska kompisar, MC kompisar, bankdirektörer, eller liknande gör något idiotiskt/kriminellt så skall man på något konstigt sätt skydda varandra och kunna göra i stort sett vad som helst. Visst det kan det vara svårt i dessa lägen. Men så länge man har denna för mig obegripliga inställning kommer det att bli svårt att lösa problem på fotbollsläktarna. Och många andra problem i samhället för den delen.

Så länge fanatismen och/eller det konstiga skyddandet av sina närstående finns  inom fotbollen, religionen, familjen, MC-klubbar, direktörer, så får vi knappast någon förändring på fotbollsläktarna och i samhället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0