Empati problem igen

Vill återigen påminna att det är rena turen att du och jag är födda i Sverige. Vi kunde lika gärna ha föds av ett par AID-smittade i slummens Sydafrika. Rena turen eller hur !?

Vi bor i Sverige som väl kanske inte alltid är ett helt perfekt land men troligtvis 99% rättvisare än alla andra världens länder, trots allt, eller hur!?

Med de första raderna tycker jag det är självklart att vi skall dela med oss till dom som inte haft samma tur!? Bara för att vi råkar haft tur att bli födda i Sverige är vi väl inte bättre eller mer  värd än de andra människorna i övriga världen!?

Barn är ofta oförstörda av förutfattade meningar om ras-religion-hudfärg - sexuelläggning

 

Globalisering av människor, miljön, internet  etc, etc, är redan en verklighet och kommer att bli än mer tydligt i framtiden oavsett om vi vill eller inte.  Den upplysta människan vill alltid få det bättre och kommer att göra vad som behövs föra att inte bli dödad i krig, dödad pga sexuell  läggning, mördad pga religiös tro etc. Skulle inte du ha gjort samma sak?!

Inte konstigt att människor som upplevt krig, förtryck av olika slag och kanske personligen också träffat människor som flytt från dessa förhållande har större empati  för dessa utsatta människor på olika sätt.  Medan de som har sina cementerade uppfattningar  och inte vill/kan försöka förstå andra människors situation saknar förståelse.

Tyvärr kan jag inte hålla mig från att påminna att många religioner (inte de hjärntvättade människorna fel) är det allra värsta problemet och därefter kommer nog nationalister som på något underligt sätt tror att just deras ras-ideologi är den alena saliggörande för att just dom själva tillhör den. Otroligt enfaldigt ! 

 

Varför detta inlägg?

Jo en 15-årig kille som flytt till Sverige från Iran misshandlades och våldtogs på vägen hit i Italien, skall utvisas eftersom han inte kommit in den rätta vägen. Vid besked om utvisning, försökte han först ta sitt liv och sydde ihop sin mun och vårdas nu på barnpsyk i Malmö. "Känslor får man inte väga in" i beslutet om utvisning enligt en man på gränspolisen. Migrationsverket verkar hålla med. 

 

För helvete - låt killen stanna!  Visa empati och sunt förnuft istället för att hårdnackat följa reglerna!!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra blogginlägg! Vi vet inte hur bra vi har det i Sverige och det är inte klokt att vi inte kan se melan våra lagfingrar då det gäller den typ av barn som du skriver o för det är ett barn

2012-09-06 @ 10:05:58
Postat av: Elisabeth Östberg

Glömde fylla i mitt namn i inlägget. Jag hatar feg anonymitet i inlägg så mitt namn ovan

2012-09-06 @ 10:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0