Advokater bra för vad och vem ?

Visst behövs det advokater i olika sammanhang för att skipa rättvisa i komplicerade fall och hålla kriminella individer och företag från att förstöra samhällets grundbultar.

 

Men i främst USA – var annars – har advokaterna blivit en stor inte minst ekonomisk maktfaktor. Får en känsla av att alltför många advokater letar efter att kunna tjäna pengar på andras misstag.  Läkare t.ex. har snart inte råd med att försäkra sig emot minsta lilla felbehandlingar. Bl.a. försäkringskostnaderna medför astronomiska kostnader vid operationer.  En magsäcksoperation i USA som tar 2 timma kostar i genomsnitt 25 000$ och säkert är försäkringskostnaderna en betydande del av det. Försäkringar som ”ingen” vanlig” människa snart har råd med. Advokaterna letar efter att tjäna pengar på någon olycklig människa som gjort något fel/förhastat och råkat ut för någon olycka eller liknande och har man ingen försäkring går det åt helvete. Det gäller snart att ha var din advokat vid sidan som ger råd om vad man skall våga göra eller inte. Det är inte en värld som jag ser fram emot i alla fall.

 

Eller ta de välvilliga brottsmålsadvokater som t.ex. Silbersky och andra kändisadvokater som misstänkta mördare/våldtäktsmän ofta kräver att få som försvarsadvokat. Advokaterna ställer välvilligt upp för den goda sakens skull. Naturligtvis inte för att tjäna massa pengar, nej då, utan för alla kriminella har ju rätt till en rättvis rättegång. Detta naturligtvis mot en hutlös ersättning per timma som dessutom få vågar ifrågasätta hur många timmar som debiteras. Och Silbersky och hans kompisar, skall ju naturligtvis använda alla knep för att helst få hans klient helt frikänd eller ”i alla fall” ett kortare straff.  Nej inför att om försvarsadvokaten vet att hans klient är skyldig skall han inte försvaras.

Annars kan det gå som med fallet Thomas Quick. En fullständig mentalsjuk galning som erkänner och blir dömd för 8 mord med hjälp av advokater. För att sedan neka till morden, och förresten redan blivit frikänd från några av dom, med hjälp av andra advokater.  Haleluija. Vilken sörja och hur mycket kostar inte dom Svenska skattebetalarna?

 

Det tråkiga är att advokat-sjukan närmar sig Sverige också som mycket annan skit! Med alla dessa regler och restriktioner och nollvisioner om allt möjligt och omöjligt, som dyker upp överallt i Sverige också, behöver snart varje individ en egen advokat även i Sverige. För hur i helvete skall vi vanliga människor kunna sätta oss in i alla krångliga regler utan att göra misstag som kan användas mot oss i rättegångar med hungriga advokater?

 

OBS. Naturligtvis är de flesta advokater seriösa och duktiga men jag försöker beskriva en trend. Ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0