Hur dumma får människor vara

Att gå ner i vikt finns bara ett enda säkert sätt! Ta in mindre energi i kroppen än du gör av med! Men det är enkelt men ändå så svårt. Så enkelt kan det inte väl vara? Jo så enkelt är det!

Otroligt att så många människor ändå köper en massa dyra bantningstips och olika maskiner när det är helt gratis att gå ner i vikt. Ja eftersom du ”bara” behöver äta mindre tjänar du faktiskt pengar eftersom mat också kostar pengar. Vill du påskynda processen lite är det gratis att ta en promenad-cykeltur eller springa lite. Varför är det så svårt att förstå att det är så lätt??

Om du äter lite mer än du gör av med i energi kommer du obönhörligen sakteliga, normalt sett, att gå upp i vikt. Det finns naturligtvis här, som i alla sammanhang, individuella skillnader enligt normalkurvan dvs. att 90% är ”normala” men några stackare i ytterkanten har lättare att öka i vikt och måste jobba hårdare för att gå ner  och motsvarande i andra kanten att några kan äta hur mycket som helst utan att gå upp ett gram. För att gå ner 1 kg rent fet behöver du rent teoretiskt springa ungefär 15 mil och då förstår vem som helst att det är lättare att äta lite mindre istället.

 

Den absolut dummaste historien såg jag på Plus häromdagen. En kvinna hade köpt en maskin från USA för att bränna bort fett företrädelsevis på magen-rumpa-lår med en varm bred stav som fördes över huden under lång tid (60-90 min). Kostnad för patienten 1500kr/timma. Kostnad för maskinen kontrakt att betala ca 3.900kr i 54 månader= summa summarum smått otroliga 210.000kr. En maskin som av tillkallad expertis dessutom inte helt överraskande var helt verkninglös att bränna fet.

 

Den stackars kvinna som hade kontraktet med företaget ville bryta det när det visade sig att någon kund hade bränt sig och hon själv blev tveksam om det verkligen hade någon effekt! Hon börjar då leta efter motsvarande apparat på nätet och hittar exakt samma att köpa i Kina för 4000kr. Alltså hade hon köpt exakt samma apparat 54 gånger dyrare. Stackars människa. Detta är bara ett riktigt extremfall på hur desperata människor är på att gå ner i vikt.

 

Det svåra är inte att veta hur man går ner i vikt – det svåra är att det  tar tid och det krävs stort tålamod och det är en bristvara i dagens samhälle där allt skall ske NU ! 


Kommentarer
Postat av: lena ljung

Det kan finnas många orsaker till att man går upp i vikt, inte bara att man äter fel. Så ibland kanske det inte är så lätt att "bara äta rätt, och motionera".

2012-10-17 @ 15:05:33
Postat av: Christopher Westdahl

Jag är ett levande bevis på det 13 kilo på 6 månader gick jag ner i vikt från 0 då jag startade med hårdträning och mindre matintag. från att ha vägt 97 Kilo och nu till 84.9 Kilo.

Du har alldeles rätt Curre.

2012-10-17 @ 15:38:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0