Vikegård - mer ishockey och annat våld

Vikegård hyllar hårda tag i ishockey. Men i förgår slog han väl ändå rekord när det nästan gick för honom när en svensk åkte i full fart med röven före in i en motståndare som tittade åt ett annat håll och inte hade en chans att reagera. Att motståndaren fick en hjärnskakning och fick bäras av plan och skickas till sjukhus bekommer nog inte tuffe Vikegård. Vilka signaler ger det  till idrottsungdomar och allmänheten i stort? Jo att det är helt OK med den typen av våld. Den typen av våld är helt oacceptabelt ute på gatan så varför är det OK och t.o.m. glorifieras av herrar som Vikegård i ishockey? Förutom när det är våld mot våra egna kära  svenska ishockeyhjältar till dååå är det "naturligtvsi" oshysst eller domaren som dömt fel.

Ishockeyn är brutal nog med slagsmål både under spelet och när domaren blåst av matchen utan att Vikegård skall njuta av ännu mer våld. En fin idrottsuppfostrande idrott. Men kan man ju tjäna pengar stora pengar och då finns det inga gränser för moral, våld och annat.

Men den värsta form av "idrott är väl ändå MMA. Du vet när 2 man slåss med knä, knytnävar och allt vad dom vill och orkar instängda i en stor bur. Tro det eller ej men man får ta strypgrepp, försöka bryta benen eller armar. Detta har blivit både väldigt populärt och accepterat inte minst tack vare att TV helt ogenerat haft ett antal reportage i sportnytt senaste tiden. Om samma våld förekommit i samhället hade det givit långa fängelsestraff. Att visa skiten i sportnytt är helt oacceptabelt och helt i strid med om man vill få ett mindre våldsamt samhälle , tycker i alla fall jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0