Tystast vinnar

Så länge herrarna Reinfeldt o Borg och deras alliansbröder sänkte skatterna i 4 omgångar var det bra att framträda och prata i pressen. Följaktligen vann dom valet eftersom många människor fick mer i plånboken t.o.m. låginkomsttagare som jag själv. 
Men mig lurar dom inte.

Sedan kom Mona Sahlin och fick ge sig för en omöjlig kamp mot tidningsdrevet och en gla o go gubbe i Håkan Juholt tog över rodret och kom in på arenan. Men han pratade alldeles för mycket och hade dessutom ett antal tvivelaktiga förehavanden med sig i bagaget. Alltså ett lätt byte för pressgamarna. Aja Baja. Ny gubbe in på arenan som inte sa mycket alls. Och vips så var Sossarna upp i opinionsmätningarna. När sedan tråkmånsen Reinfeldt började uttala sig och Borg är mer med i rampljuset igen blev det problem för dom. Vips åker ”nya arbetarpartiet” ner i opinionsmätningarna.

Min egen och säkert partiernas slutledning blir att synas så lite som möjligt i press-radio o TV. Varför? Jo för det är mycket lättare att klaga och hitta fel än berömma. Inte minst den grymma presskåren som hela tiden ligger i startblocken att hugga på minsta felsägning och önskar mer än något annat att sätta igång ett nytt härligt drev som säljer lösnummer till oss dumma idioter till läsare. Då är det ju bättre att inte säga någonting för då kan det ju inte gärna bli fel. Tyvärr kanske nästa val avgörs till fördel för de partierna och dess ledare som uttalar sig minst. Tidigare tävlade man ju om att få så mycket uppmärksamhet/exponering som möjligt. Men med dagens press som jagar efter felsteg o sensationer kanske det blir tvärtom i framtiden. Hemska tanke!

 

Med tanke på detta blir det nog inte lätt för våra politiker i framtiden. Borgarna har ju nu sänkt skatterna till den gränsen att det inte räcker till en bra barnsorg, skola, sjukvård och äldrevård längre.

Inget politiskt parti som vill överleva i framtid vågar ju ens andas skattehöjningar för då åker dom rätt ner i källaren i opinionsmätningarna. Så ni som vill tjäna pengar ta chansen att starta eget i just barnomsorg, skola, sjukvård och äldrevård. Här finns nämligen stora pengar att tjäna. Som vanligt är det ju bara att titta på hur det ser ut i världens friaste land USA med deras urusla barnomsorg, skola, sjukvård och äldrevård speciellt för de 49 miljoner fattiga i USA som inte har råd att köpa dessa tjänster. Efter några år kommer borgarna att få som dom vill och planerat dvs. att privatisera samhället så den redan starke-rike vinner och resten får fan klara och skylla sig själva. Precis som i landet på andra sidan Atlanten är i alla fall jag rädd för.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0