Roland Nilsson - du e BÄST

Roland Nilsson träffade jag i IF Kville för hur många år sedan som helst. Först var han med i vår träningsgrupp och förgyllde tillvaron för oss alla. Han var en glädjespridare som väl ibland överdrev lite i sina mer eller mindre fantastiska historier. Därför började vi på skoj kalla honom 10 % procentaren. Va fan gjorde det han att skarvade ”lite” ibland. Inte ett skit för så mycket energi och. glädje han på ett halt naturligtsätt han delar med sig till alla människor kompenserar allt.

Rolle tyckte det var dags att återuppleva de fantastiskt roliga och tokiga träningslägren vi hade på 70-80talen i Danmark. Sagt och gjort och eftersom Roland inte bara snackar mycket – han agerar också och det ofta snabbt så bar det iväg. Vi 7 st. som fick äran att åka med honom var jag själv, broder Chrille ”Balle” Ljung, Sören ”symaskinen” Hellmark, Ove ”ingenjören” Claesson, Thomas ”ambulansmannen” Carlsson, Gary ”speldjävulen” Edqvist och Harri ”finndjäveln” Mäkinen.

Resan gick traditionsenligt med båt över till Fredrikshamn, vidare i Minibuss till Grönhöjstrand. Thomas Carlsson offrade sig o körde bilen medans vi gjorde allt för att tömma våra nyligen inköpta backar öl.

Roland är sedan några år tillbaka försäljare.. Han har sålt det mesta och genom åren blivit mer eller mindre bekant med massor av kändisar som t.ex., Lill-Babs,  Sven Tumbs, Bosse Johansson, Lasse Berghagen, Bert Carlsson, Tommy Körberg, drottning Silvia etc., etc., Alla har dom blivit mer eller mindre kompis med ROLLE pga av sitt energiska glada sätt. Han har också ett antal gånger varit i regeringskansliet och gjort reklam för och sålt sina olika produkter. Förresten så hyr Roland en villa granne med Ryska ambassaden som golfstjärnan Helen Alfredsson (gift med Kenta Nilsson) äger. Rolle kan sälja vad som helst och enligt mitt förmenade en av den absolut bästa försäljare jag någonsin träffat. Ni skulle hört historien om när han skulle bevisa att det går att sälja vad som helst. I detta fall en gatsten upplockad från gatan såldes vid 1a försöket i närmaste villa som bokstöd, eller när han sålde 4 pall med tvättmedel på 2 dagar, eller när han sålda ett Nigeriabrev till kloka människor som Thomas Carlsson, Ove Claesson och mig själv. När man vaknar upp nästa dag undrar man vad som hänt.  Rolle du en grym människa och jag älskar dig….

 


Kommentarer
Postat av: Elisabeth Östberg

Härligt skrivit Curre! Kul!°

2012-03-19 @ 13:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0