Alla dessa matprogram

För i tiden åt man för att leva och nu lever man mer för att äta. Inte konstigt att halva befolkningen är överviktig. Jag kan inte/vill inte/bryr mig inte om t.ex. mitt kaffe eller annan dryck/mat är starkt eller inte. Inte heller lägger jag ner halva dagen på att fundera över vad jag skall äta eller timmar på att laga maten.  Man har ju liksom viktigare saker att tänka på. Eller ?

En del människor kan överhuvud inte tänka sig att dricka kaffe om det inte är exakt perfekt i smak och värme och får absolut inte vara det minsta för starkt eller för svagt. Vad är problemet – jo allt för många människor har alldeles för lite att tänka på och alldeles för lite att göra och alldeles för mycket pengar som dom egentligen inte riktigt vet vad doms skall göra med dom. Och då ställer naturligtvis alla våra kommersiella krafter upp och vägleder oss att välja rätt mat och olika matlagningstillbehör och vägleda alla dessa lättpåverkade människor vad dom skall göra och lägga sina pengar på.  Marknadskrafterna är inte  helt dumma men några andra är alldeles för lättpåverkade och bara följer mängden utan att reflektera på vad som händer. Eller ?

Och alla dessa dödstråkiga matprogram överallt. Att man kan tycka det är värt att sitta och lyssna och titta på detta, är för mig i alla fall, totalt ointresserade. Men mat verkar vara det viktigaste som finns i dagens TV och alla program med självaktning måste ju följa med strömmen annars är dom inte med på tåget. Nästan lika totalt ointressanta inslag som alla dessa modeinriktade inslag som naturligtvis också varje TV-kanal måste ha med. Man kan ju bara spy åt eländet och byta kanal så fort det går.

Hörde i ett radioinslag att vi som inte bryr oss om mode och mat är tråkiga människor som inte kan njuta av livet. Halleluja. Det finns faktiskt andra saker att njuta av ni som står i köket dygnet runt och lägger halva livet på att fundera på och planera vilka kläder ni skall ha på er dom närmaste dagarna.

Vad annat kan vara intressant. Jo tex  vad som händer ute i världen. Men mera i närheten tex idrott, teater på alla nivåer är spännande och givande. Finns mycket annat också naturligtvis. Prova t.ex. att gå och titta på en fotbollmatch mellan 10-åringar får ni se livsglädje. Gå ut i naturen och njut av den så får ni se och uppleva naturens fantastiska skiftningar under de olika årstiderna. Just nu på våren kan man se hur de olika djurens barn växer vecka för vecka. Har ni svårt att hitta se dom så ta med lite mat så kommer dom alltid fram och hälsar. Och vilken fantastisk frid och motion det ger att promenera, springa eller cykla i vår härliga natur med den fantastiska Svenska allemansrätten. Och allt detta är helt gratis. Men eftersom det är gratis finns det ju inte några vinstintressen som gör reklam för det.

Förresten min favoriträtt är rotmos med fläskkorv. Och favoritklädsel är  jeans med kavaj bara så ni vet detta viktiga…..


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mat är socialt för många, förknippas med glädje och samhörighet. Det är inte bara negativt med mat.

2012-06-25 @ 19:41:41
Postat av: Anonym men frågvis.

Hur orkar du ha åsikter om allt och alla?

Svar: Du käre anonyme igen.
currestankar.blogg.se/curre

2012-06-26 @ 13:03:32
Postat av: Anonym

Hur orkar du ha åsikter om allt och alla?

Svar: Lika tråkigt som vanligt att inte våga visa sitt namn.....
currestankar.blogg.se/curre

2012-06-26 @ 13:04:43
Postat av: Johannes

Den här gången är det inte jag.

Men jag instämmer i ditt sista inlägg om TV, Palestina och nedmonteringen av välfärden.

Din svåger

2012-07-03 @ 10:19:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0