Varför larm-övervakningskameror

Varför har det blivit som det är med övervakningskameror och larm snart sagt överallt. Att George Orwell i boken ”1984” kunde förutse det i sin bok skriven redan 1949 är helt fantastiskt.

Hur blev det så??

En gång i tiden (40 år sedan) kunde man hänga upp sina kläder i Skatås med plånbok och allt i en stor sal.  Och när man tränat färdigt fanns allt inklusive plånboken kvar i byxfickan.

Nu är det en annan situation med skåp och lås för varje individ, så naturligtvis även i Skatås. Skulle någon glömma en värdesak är det tyvärr ofta den inte kommer tillbaka till den rättmättige ägaren.  Alltför många verkar vara en potentiell tjuv när tillfället ges!

Hur blev det så?

Min enkla förklaring är att samhället har förändrats från att ha varit mer empatisk och att människor respekterade varandra och varandras andras egendom bättre för 40 år sedan.  Dessutom var inte heller skillnaden de olika klasserna så stor som idag. Inte bara i inkomstskillnader utan kanske mycket viktigare synen på varandra i överklass och underklass. Man hade på ett annat sätt respekt och förståelse för varandras situation.

Idag gäller djungels lag och du skall bara bry dig om dig själv och skita i andra. Den som har det mindre bra för skylla sig själv. Arbetslösa skall få så liten ersättning som möjligt för då kämpar dom hårdare för att få de jobb som ofta inte finns.  Sjuka skall få så liten ersättning som möjligt för då blir dom helt plötsligt friska fortare.  När sanning är att den press de sjuka och arbetslösa utsätts för bara leder till mer ohälsa, inte minst psykiskt. Samtidigt som många i överklassen stressar ihjäl sig för att passa in i "deras värld". Inte konstigt att utbrändhet/gå in i väggen, blivit en folksjukdom i Sverige.

När den synen idag härskat i Sverige det kanske inte är så förvånande att de i underklassen tar sig friheten att stjäla från de som har det bättre, eftersom överklassen inte har någon större empati med de som har det svårt i livet. Speciellt när överklassen smiter från skatt och politiker tar sig friheten att festa på skattebetalarnas bekostnad.

Så då skiter ”jag” väl i dom och tar mig rätten att sno från dom som redan har ”allting” och det gör väl ingen om dom blir av med någon lite pryl – dom kan ju köpa en ny ändå.

Varje människa har naturligtvis ett eget ansvar men i dagens samhälle har det en tendens att man allt för mycket bara tänka på sig själv och inte tänker på att deras handlingar i förlängningen skadar någon annan både fysiskt och psykiskt . Det betyder att den som stjäl från någon annan inte fattar att den ( brist på empati) gör den människan olycklig.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Christopher Westdahl

Det är bra med övervakningskameror Det finns 4,2 miljoner övervakningskameror i offentliga miljöer
i Storbritannien. Oxford Street och Tottenham Court Road i centrala London.

Det underlättar för Polisen att lösa brott som begåtts när man väl fångat tjuven på film/bild.

Skulle du inte tycka det vara bra att ha olika zoner med övervakningskameror för att förhindra
brott?



Svar: Usch va skrämmande med såååå många övervakningskameror och har kriminaliteten och antalet brott minskat för det? Nej man måste försöka ändra grunderna till varför det tyvärr behövs så mycket övervakning, min kära vän Westdahl. Dvs minska klyftorna i samhället, återskapa empati människor emellan. minska egoismen och helt enkelt skapa ett mera rättvist och mänskligare samhälle. Kanske en utopi men så tycker jag.
currestankar.blogg.se/curre

2012-08-17 @ 11:13:14
Postat av: Christopher

Ett drömsamhälle.

89% av de rödgröna politikerna som anser att säkerhetskameror kan öka tryggheten i samhället.
Intigritetshotet nästan tre av fyra 73% tycker att kameror kan vara risk för personlig intigritetskränkning 77% tror att kameror kan minska våld skadegörelse stöld i skolan.

I samhällen/ har vi ju också grannverksamhet för att minska inbrott i villor.

Snart kommer det säkert finnas i framtiden radiostyrda fåglar eller bin med små kameror som flyger runt. Millitären har drönare som kan flyga runt och övervaka.

2012-08-17 @ 19:00:04
Postat av: Jocke

Kameror kan vara bra när det handlar om att klara upp brott, helt rätt.

Men annars är det ett otroligt dyrt och ineffektivt sätt att minska på kriminaliteten. Miljontals kameror sätts upp för miljarder kronor, men det begås inte färre brott för det. Satsa pengarna på ett rättvisare och mer öppet samhälle.

Dessutom, det finns otroligt mycket bra folk här i landet. Tyvärr är det en liten del som förstör så mycket för alla oss andra.

Svar: Bara att hålla med...
currestankar.blogg.se/curre

2012-08-27 @ 10:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0