Sverige mot budgetstup

Obama och demokrater i USA krävde bl.a. att de som tjänade över 250 000$ skulle få högre skatt men det kunde naturligtvis inte republikanerna gå med på. Kompromissen blev de som tjänar över 400 000$ (ca 2,5 miljoner)

 

Men det intressant är hur underskottet har uppstått i USA. Jo det går tillbaka till när en viss president Busch gav stora skattelättnader till stora delar av medelklassen. Att jämföra med vad Reinfeldt och Borg gjort med de 4 skattesänkningarna sedan dom tog maken i Sverige.

Ser ni jämförelsen!  Och om några år har vi ett stup i Sverige också.  D.v.s.. att som nu i USA kommer inte skattepengarna  att räcka till de gemensamma utgifter i respektive kand.  I USA går pengarna till krig och som tur i alla fall till skola-sjukvård-äldrevård i Sverige i stället för krig.

 

Men samma problem kommer att uppstå i båda länderna dvs. brist på pengar.  Det kommer i förlängningarna ytterligare öka klyftan mellan de rika och fattiga.  Och ingen vågar ens viska  skattehöjningar för då blir man inte omvald!

Den som lever får se.


Kommentarer
Postat av: Johannes

För en gång skull så har vi samma uppfattning. Men du glömde arbetslösheten, eller det kommer i nästa blogg?

2013-01-10 @ 16:14:43
URL: http://www.cykelupplevelser.n.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0