Nätmobbing, anonyma inlägg .........

Det finns många som bloggar och uttrycker åsikter på nätet idag.  Det är som allting annat varken helt bra eller helt  dåligt. Det finns många bra saker med att alla kan framföra sina åsikter utan filter från politiker, tidningar, press och radio. Men det finns också tyvärr många som missbrukar möjligheterna genom att ljuga ihop rena osanningar, sprida felaktiga rykten och spy ur sig allsköns lögner.

 

Har alltid beundrat många bl.a. idrottsstjärnor och politiker som tålmodigt står och svarar på alla ibland totalt idiotiska frågor från journalister. Samtidigt tänker jag ofta varför är dom så mesiga och inte vågar säga emot.  Jag beundrar lika mycket de som Zlatan som säger det han tänker utan någon större filter.

 

Samtidigt tycker jag att det är väl bara att skita i var dårarna skriver och säger. Men har förstått att det verkligen inte är lätt att vara idrottstjärna, kändiar eller politiker och få läsa lögner, rena lögner och djävla lögner i tidningarna, kommentar till sina bloggar eller dylikt.

 

 

Som människa är man ganska hjälplös mot press, radio, TV, nätmobbig när drevet går.  Man kan bara se hur det gick på Kunskapsskolan här i Göteborg för en månad sedan.  Det går väl kanske an om man vet vem mobbaren är och kan argumentera för sin sak. Men de djävla fegisarna som är anonyma och inte vågar stå för vad dom skriver/säger har jag ingen som helst respekt/förståelse. Då är man bara ett fegt svin!

 

Jag är väl kanske lite lik Zlatan och har ett ”dåligt” filter mellan hjärnan och munnen. Inget alls ibland när mina känslor slår ut i full blom. Det finns några människor som tagit väldigt illa vid sig och ogillar mig för det. Det har inte varit min mening att såra dessa människor till den grad att dom över huvud taget inte vill se mig i ögonen. Det får jag leva med även om det inte varit min mening att såra eller få dem att må dåligt. Men jag måste säga att jag inte direkt ångrar det jag sagt/skrivit utan står för min kritik till de fåtalet människor som tagit så illa vid sig, men tycker naturligtvis samtidigt att det är tråkigt att det blivit så.

 

Nu till slutklämmen. Ni kanske undrar varför det varit så tyst på min blogg den senaste tiden. Jo bl.a. beroende på att någon lustig individ skriver, inte några direkt trevlig saker, om mig på kommentarerna till mina blogginlägg.  Och när hen blandar in min totalt oskyldiga familj blir jag förgrymmad. Jag vet att jag skall skita i det men vissa ord sätter sig tyvärr kvar i hjärnan speciellt när man blandar in mina nära och kära.

Om det är någon där ute som är bra på att ta fram vem som använder vissa IP nummer så är jag mer än tacksam om ni kan säga mig vem som anonymt  ligger bakom nedanstående IPnr

 

83.248.178.100  och   83.248.190.197 …  

 

 


Erkki Kähärä en otrolig entusiast

 
Erkki Kähära är idag pensionär sedan ett par år tillbaka. Under sin aktiva skidkarriär var han Götalands bästa skidåkare i många år på 1970-talet. Bland meriterna finns också 45st distriktsmästerskap i skidåkning och ett par i terränglöpning i Göteborg, ett Veteran-VM brons i Lake Placit USA 1987, med mera. Kommer själv ihåg när jag lyssnade på radiosändningarna (inga TV-sändningar på den tiden) från Vasaloppet där Erkki ofta var med i tätgruppen långt fram i loppet. Var själv vittne till när Erkki slog Mats Erixon på terräng-DM i löpning 4km på ren vilja.
 
Några av er kanske minns skidloppen i Göteborg på 1980-talet bl.a. Lisebergloppet och runt Ruddalen med många storstjärnor i startfälten. Det var Erkki som var den drivande kraften i loppen. Erkki lyckades samlade många i världseliten som tex Gunde Svan, Thomas Wassberg och på den tiden världens bäste norrmannen Björn Dähli till loppen. Och detta mycket beroende på han var mer eller mindre personlig vän med många av dom sedan hans egen skidkarriär. Loppen var mycket populära och samlade många tusen åskådare och Leif ”Loket” Olsson var naturligtvis speaker.
 
 
Men tillbaka till nutid. De senaste åren har Erkki vintertid kämpat med att försöka få ett skidspår igång i Skatås för alla oss Göteborgare. Snön hämtas i form av isskrap från Hedens isbana, Ruddalen, Skarpe Nord i Kungälv etc… med lastbilar. Lastbilar som han till viss del fått sponsrat genom sitt enorma engagemang och kontaktnät. I år hade han och hans medhjälpare efter 100-tals timmars jobbat ihop ett ca1000m långt skidspår som var klar annandag jul (26 dec). Härligt för skidåkarna i Skatås och Göteborg men bara efter någon vecka börjar det regna och tövädret förstörde fullkomligt allt jobb med spåren som försvann helt.
 
 
Se vad fint spår det har blivit i Skatås.
 
 
 
Tänkte själv nu måste väl karl ändå ge upp årets skidspår. Icke sa Nicke – inte gav Erkki upp för det ”lilla bakslaget”. Full fart igen så fort det blev minusgrader igen och efter 100-talet nya timmars mer jobb, dag och natt, är han klar och öppnade spåret igen den 15 januari. 1000m välpreparerat skidspår för Göteborgarna som vill åka skidor och träna för årets Vasalopp är klart. Men han är inte nöjd med det utan har som mål att bygga ut till 2000m. Han har inte bara kämpat med själva uppbyggandet av skidspåret utan också mot olika instanser i kommun och fritid för att få tillstånd och viss hjälp. Dessutom mot fotbollspelare, hundar och andra som går i spåret. Och folk som inte vill betala spåravgiften på 60kr om dagen, eftersom dom kanske tror Erkki blir miljonär på verksamheten och att det borde vara gratis. När sanningen är att han inte tjänat någonting ekonomiskt på det.
 
 
 
Lyckan ligger nog på ett annat plan för Erkki. Kanske att klara det som ingen annan kan/orkar och många tror är mer eller mindre omöjligt! Men man undrar ändå vad som driver honom och hur karl orkar både fysiskt och psykiskt ??

Våga vara dig själv o tänka självständigt

 

Att våga vara sig själv borde väl vara underbart. Det ger en fantastisk frihet och en känsla av oövervinnerlighet. Varför är vi inte oss själva oftare? Varför låter vi andra styra våra liv? Varför säger vi inte ifrån? Varför klarar vi människor inte av att dela med oss av våra djupaste gåvor och leva passionerat?

 

Det finns redan idag helt rena, fantastiska energilösningar som gör vindkraftverk omoderna och onödiga. Varför får vi inte läsa och höra om dessa i nyhetssändningarna? Det finns tekniker och modeller som kan tillämpas för att bygga miljövänliga hållbara bostäder till mycket låga priser. Det finns finansieringsmodeller helt utan räntor! Varför är det ingen journalist som skriver om detta? Det finns botemedel och behandlingar för några av våra vanligaste folksjukdomar, utan biverkningar och dessutom många gånger billigare en dagens behandlingar. Varför får inte du och jag ta del av dessa fantastiska lösningar? Ett svar är bristen på intelligenta och ansvarsfulla ledare i befattningar där det fattas avgörande beslut. Ett annat är att den kortsiktiga ekonomiska vinsten är viktigare och dessa nyheter har inga vinstintressen och därför inte intressant för oss medborgare för dom som styr världen runt om oss.

Vårt undermedvetna får oss att tro på vad medierna skriver varken vi vill det eller ej. Medierna kallas ibland för tredje statsmakten. Efter sju års grundliga undersökningar lägger "TilliT Glada Nyheter" fram bevis för att nyhetsmedierna är vår största producent av skadliga utsläpp, med enorma negativa konsekvenser för människor, djur och natur. Världens 14 000 nyhetstidningar, 15 000 tv-kanaler varav tusentalet nyhetsprogram, ca 50 000 radiokanaler och det konstant pågående nyhetsflödet via Internet skapar en totalt snedvriden verklighetsuppfattning för oss människor. Samma sak med reklam som också vänder sig till vårt undermedvetna. Ju oftare vi ser reklam biter den sig till slut fast i minnet eller det undermedvetna. Sim sallabim så väljer vi den varan när vi skall ut och handla utan att vi är medvetna att det är reklamen som påverkar vår hjärna och vårt val.

 

Nyhetsredaktionerna världen över levererar och återger uppskattningsvis 90 % negativa nyheter och endast 10 % positiva. I verkligheten upplever människan livet till 90 % positivt och till 10 % negativt. Denna obalanserade nyhetsvärdering skapar en skev världsbild och skadar människans egenkraft. Den skapar ett onödigt lidande. För att lyckas skapa ett balanserat och framgångsrikt liv är vi beroende av vårt hopp, vår egenkraft, vår positivitet och vår kreativitet. Detta är vetenskapligt bevisat. Kreativitet och fantasi är grundfundament för att ta nästa steg och vidareutvecklas. För att initiera och genomföra projekt som gagnar oss själva och våra medmänniskor, både lokalt och globalt i ett långsiktigt perspektiv.   

 

Vad är din högsta dröm? Vad vill du allra helst göra? De flesta av oss vet inte vad våra största visioner är. Det är en konsekvens av vårt undermedvetna och de mönster som styr våra liv. Vi lever i ett samhälle som saknar nytänkande och oliktänkande. Från tidiga barnsben blir vi ledda likt en fårskock från den ena hagen till den andra. Sanningen är att alla människor är helt unika i utseende, kvalitéer, personlighetsdrag och våra behov att förverkliga olika saker i våra liv.

 

Varför inte försöka ändra på det från och med i dag !

Vad är din högsta dröm? Vad vill du allra helst göra? De flesta av oss vet inte vad våra största visioner är. Det är en konsekvens av vårt undermedvetna och de mönster som styr våra liv. Vi lever i ett samhälle som saknar nytänkande och oliktänkande. Från tidiga barnsben blir vi ledda likt en fårskock från den ena hagen till den andra. Indoktrineringen börjar inte sällan från födseln med vilken religion, politik, fotbollsklubb som är bäst. Fortsätter under hela uppväxten med vad föräldrar tycker, senare med vad kompisar, media, reklam och allt annat....Sanningen är att alla människor är helt unika i utseende, kvalitéer, personlighetsdrag och våra behov att förverkliga olika saker i våra liv.

 

 

Texten till stora delar tagit ifrån  http://www.tillit.info/

 

 


Sverige mot budgetstup

Obama och demokrater i USA krävde bl.a. att de som tjänade över 250 000$ skulle få högre skatt men det kunde naturligtvis inte republikanerna gå med på. Kompromissen blev de som tjänar över 400 000$ (ca 2,5 miljoner)

 

Men det intressant är hur underskottet har uppstått i USA. Jo det går tillbaka till när en viss president Busch gav stora skattelättnader till stora delar av medelklassen. Att jämföra med vad Reinfeldt och Borg gjort med de 4 skattesänkningarna sedan dom tog maken i Sverige.

Ser ni jämförelsen!  Och om några år har vi ett stup i Sverige också.  D.v.s.. att som nu i USA kommer inte skattepengarna  att räcka till de gemensamma utgifter i respektive kand.  I USA går pengarna till krig och som tur i alla fall till skola-sjukvård-äldrevård i Sverige i stället för krig.

 

Men samma problem kommer att uppstå i båda länderna dvs. brist på pengar.  Det kommer i förlängningarna ytterligare öka klyftan mellan de rika och fattiga.  Och ingen vågar ens viska  skattehöjningar för då blir man inte omvald!

Den som lever får se.


RSS 2.0