Curres årsbrev 2012

När jag läser igenom och rättar stavfel och annat börjar jag tvivla att skicka ut det. Det känns som det kan uppfattas som bara ett skrytbrev! Men i ett årsbrev är det väl inte roligt att få läsa om tråkigheter som hänt under året. Förresten kan jag inte komma på något riktigt tråkigt som hänt även om det visst även detta år varit både upp och ner i div. personliga relationer och mitt lite ojämna humör.  Som tur är ju människan så klok att man kommer ihåg roliga mer än tråkiga händelser.  Brevet är också till mig själv, för att komma ihåg vad som hände 2012 när jag sitter på hemmet och tittar tillbaka på livet. Istället för dagbok blir det årsbrev.

Få se om någon orkar läsa hela!

--------------------------------------------------------------------------------------

Ett år går väldigt fort, men så mycket hinner ändå hända. Helt otroligt när man blickar tillbaka. Kan verkligen inte klaga – jag har det så djävla bra. Förutom kanske att åren rinner ifrån en och minnet blir sämre och sämre…..

 

Det har nästan blivit tradition att börja året i Sydafrika och likadant blev det i år. Träningsläger i Pothchefstrom med härliga löparungdomar och lika härliga ledare i form av Midde Hamrin och Johan Wettergren. 3 veckor blev det igen och denna gången såg jag mig om lite mer än tidigare år. Tog bl.a. en 3-dagars flygtripp ner till huvudstaden Kapstaden i allra sydligaste spetsen av Afrika. Där huserade en annan friidrottsledare i Elisabeth Östberg och hennes 20-tal GKIK-tjejer. Elisabeth som varit runt jorden flera varv hade vänligheten att visa mig runt lite grand i området.

 

Snacka om att jag shoppade loss fullständigt i Sydafrika. Men vad gör man när allt kosta ca 1/3-1/2 del av hemma. Fick iden av Johan Wettergren som köper allt i kläd/skoväg på sina resor till Sydafrika.

4 februari hade vi äntligen en familjefest på Lenas sida i Utby´s klubbstuga. Vi åt, hade lite lekar, frågesporter och tittade på lite foton från gamla goda tider.

2-4 mars åkte jag och min kära fru Lena till London. Detta var del 1 av julklappen från förra året till henne. Lena har ju äntligen bestämt sig för att hennes flygrädsla inte får stoppa henne för att se mer av världen.  Vi gjorde det vanlig med shopping och rundresor i stan i dubbeldäckarbuss. Det roligaste minnet får bli när vi shoppade i en affär och jag såg massa människor gå omkring med vad jag trodde var saft i bägare. Vid utgången såg jag att det var ett Vodkamärke som hade provsmakning som reklam och det var bara att ta för sig. 

 

 

 Man fick t.o.m. ta med sig groggen  ut på stan..Hade nykterhetsrörelsen i Sverige sett det hade man nog inte kunnat sova på mååånga dagar.

17-20 mars hyrde vi en Minibuss o drog till Danmark som på den gamla goda tiden. Vi det var ett gäng numera lite äldre Kvillekillar med Rolle Nilsson som den store fältherren. Övriga på resan ser ni på bilden,  fr.v. Thomas, Sören, Rolle, Gary, Harri, Ove, Chrille

 

 

 

Vi drack en del , skrattade, ordfightades men hoppade över löpträningen som ingick i programmet på fornstora dagars träningsläger. Förresten Harri, Ove och Rolle var naturligtvis ute och sprang en runda på morgonkvisten.  

 

Utomland igen, den  8-15 april var det dags att åka på träningsläger med Utby IK/Ullevi FK och några klubbar till  Monto Gordo i Portugal och Lena var med . En härlig vecka med promenader på stranden. Lena och jag passade härliga Linus när mamma Ann Hellgren var ute och sprang med löpargänget. Lena blir kompis med Elisabeth Östberg och klubben blev dåligt behandlade av hotellreceptionen som anklagade ett par av våra ungdomar för alla möjliga lögner. Förresten så gjorde vi en utlandsresa även här när vi tog en färja över till Spanien en av dagarna! Vet inte om man kan räkna det bland alla utlandsresor?

Väl hemma igen så slutar Lena skolan efter ca 2 år och är nu undersköterska. Under hennes praktik hittade hon sitt drömjobb på psyket i Kungälv och hoppas få jobba där i framtiden.

 

Ett trevligt moment i våras-somras var, de under perioder nästan dagliga, morgonpromenaderna runt Slätta Dam och följa 7 ankungar växa och bli större dag för dag. Varför skall det vara så svårt att få tummen ut för en promenad när man vet hur härligt det är när man väl kommer ut? Att följa ankungarna gjorde det lättare att ta sig i kragen.

 

                     Bild från anrika Slottsskogvallen när klubbens damer vann Lag-SM för 4 året i rad.

 

På Göteborgsvarvet =SM hade Utby IK/Ullevi FK, som jag ju fortfarande är anställd av, stora framgångar med Therese Olin överraskande 3:e plats med nytt klubbrekord 1.18,23 Fredrik Johansson 5a i herrklassen och Therese Nordström 6a, Emma Belfort 7a plus ett antal tjejer till runt 1.20  i damklassen.  2 veckor senare upplevde Lena och jag den kallaste dagen (4 grader varmt) i juni i Stockholm på 100 år och samtidigt gick Stockholms maraton . Inte nog med kylan utan det spöregnade och blåste halv storm också. Inte en enda av de meriterade 2.10 kenyanerna lyckades komma i mål och jag träffade en kenyan efter 10km som bad på sina kalla knän darrande av kyla att hjälpa honom. Tänk om det varit lika kallt på OS maran. Då hade vi säkert fått sett en annan segrare. ”Min” Fredrik Johansson överlevde loppet och blev 4a i maraton-SM

EM i Friidrott i Helsingfors blev nästa resa i månadsskiftet juni-juli rest med klubbens sponsorer-tränare-styrelsemedlemmar och fru Lena. Våra sponsorer hade riktigt roligt men eftersom det var dåligt väder föredrog dom att sitta på puben och kolla friidrotten på TV. Men sista dagen fick vi i alla fall ut på den riktiga arenan. Det mest underligaste var att när vi går där på stan träffar jag en kompis från USA-tiden för 35 år sedan, Kaj Ritvala. Han bjöd på lunch och berättade om sitt liv som bl.a. innehöll ekonomijobb i Indonesien och sin familj med 2 barn och en träningsbesatthet utöver det vanliga. Ytterligare en av många fantastiska tillfälligheter man hinner uppleva i ett liv.

 

Jenny har nu varit frisörsalongägare i över 1 år på  45m2 på Linnegatan och företaget går bra och har tom fått en TV kändis på …”gästlistan” som har ihop det med en annan mycket känd TV profil.

Daniel väljer att sluta som Husmor= matansvarig på en skola i Uppsala efter bara ett års jobb. Personalansvar och gnälliga kärringar var inget för Daniel. Beslutade sig istället att börja studera igen, denna gång till kiropraktor. Så nu har han inga fritidsproblem de närmaste 5 åren.  Daniel fortsätter spela poker mestadels från datorn ett par gånger i veckan, men också live i Stockholm och Göteborg vilket gått minst sagt bra. Förutom massa cash har han vunnit resor ofta innehållande plats i stora pokerturneringar i Sydafrika,  Las Vegas, Åland, och Australien. 

 

                                  Underbar bild från stugan vi bodde i under besöket på paradisön Åland

 

Semester firade vi på Åland hos Daniels flickvän Lina, hennes mor och styvfar. Fantastiskt att komma tillbaka till en av mina paradisplatser på jorden. Vi fiskade, badade och drack alldeles för mycket. Mitt dåliga ölsinne gjorde sig påmind och stackars Lena blev förtvivlad. Gjort är gjort och kan bara be om ursäkt.

En av årets absoluta höjdpunkter var när äldsta dotter Jenny gifter sig med sin underbara Ludwig Helen den 1 september en bit utanför Halmstad. En fantastisk dag med allt som hör ett bröllop till och 2 överraskande roliga damer som klampar in mitt i bröllopet. Ett minne för livet.

 

Inte blivande svärsonen utan nu den riktige svärsonen Ludvig "Ludde" Helen vinner Sveriges starkaste golfare och vi var alla med och hejade fram honom. I tävlingen ingår både att spela golf och vara duktigt i vissa styrkemoment på gymmet.

 

Jenny har alltid gillar att träna och redan tidigare tävlat i SM  i Fitness five. Nu har hon hittat en ny form av träning s.k. Crossfitt som vi kollade när hon tävlade på SM-tävlingar i Stockholm. När Jenny går in för något så är det fullt ut, ungefär som sin far. Det gick riktigt bra i SM men därefter gick kraften ur henne. Troligtvis hade hon haft lite dåliga rådgivare och dessutom glömt att känna efter i sin egen kropp och blev övertränad och kunde inte träna på några månader för att återhämta sig både fysiskt och psykiskt. Det hänger ju ihop. Kanske blev det för mycket med både hårdträning, giftermål och jobbet frisörsalongen.

 

Minstingen Sandra börjar bli stor och vuxen. Jobbar kvar på 7Eleven på tuffa 2a långgatan inte sällan på nätterna. Har sett henne i aktion flera gånger och vill påstå att hon har ett fantastiskt servicesinne. Och hon e riktigt hård mot både fyllisar, snattare och andra kunder på ett bra och korrekt sätt. Och det kanske bästa av allt för hennes del är att hon också har träffat en riktig kanonkille i Joakim Jireland och flyttade in med mannen i hennes liv i oktober och detta i en riktigt fin lägenhet nära Olskrokstorget

 

 1-6 november resa utomlands till New York som del 2 i min julklapp och Lena klarade galant sin längsta flygresa i livet på ca 8 timmar. När det nu gick bra ligger hela världen öppen för henne. Del 3 hann vi inte med i höst men till våren blir det den romantiska staden Paris som kvarstår i julklappen 2011. Kommer mest ihåg från resan när Lena satta igång brandlarmet på hotellet och när vi skulle gå på  Madison Square Garden. Gick dit o frågade vad som fanns på programmet idag. Basket (New York Giants) och priset 240 $ per person var lite för mycket. Dagen efter visade det sig vara veterantennis med från USA Andre Aggasi, Pete Sampras, Jimmy  Conners och det för bara en 10-del av kostnaden. Inget svårt val och Harri Mäkinen och hans fru Rita hängde på. Förresten en av anledningarna med resan var ju att kolla på NY maraton som ju tyvärr blev inställt pga. orkanen Sandy som svept förbi veckan innan. 

 

En helg i oktober blev det kurs i Stockholm, Uthållighet i världsklass, där ”höjdare” inom skidor, skidskytte, orientering, friidrott och lilla jag, lyssnade på föredrag om träning. Intressant men inget nytt på himmelen mer än att det inte finns några genvägar utan hård träning under lång tid. Men nu med lite roliga hjälpmedel som pulsapparater, gps-klockor, diagram hit och dit för att kunna analysera mera.

 

Utomlands igen men ”bara” Danmark den 9-11november och Nordiska mästerskapen i terräng och samtidigt avlutning på årets medel och långdistansprojekt. Vi ledare hade riktigt kul på en liten pub i närheten efter att, vad vi trodde, de aktiva hade snällt hade gått o lagt sig!

 

30 november och jag fyller otroliga 60 år. Helt djävla sjukt att jag är 60år men känner mig fortfarande som 30,  i alla fall mentalt.  Lena och en del andra för den delen, tycker nog ibland att jag uppför mig mer som jag är tonåring.

 

 

Daniel ger mig en resa i 60-årspresent till Carribien och den lilla ön St Maartin.  Inte illa!  Daniel spelade pokerturneringar på ett av de 13st casinon på lilla ön med endast 40 000 fasta invånare. Jag bilade runt ön, badar och solar lite, försöker fånga storfiskar på båttur för 1200kr men såg inte en fisk så långt ögat når. En kul grej när vi tog en lång promenad ner till en strand lite längre bort och vi kommer fram precis när det mörknar. Hoppar snabbt i och badar och börjar gå mot p-platsen i mörkret när det kommer en stor bil mot oss. Vi frågar var man kan få tag i en taxi. Hoppa in i bilen säger damen och kör oss hem till hotellet. Samtidigt berättar hon att just den stranden var samlingsplats för knarkköpare/säljare och där bör man inte befinna sig när det mörknar. Hon berättade också att vår St Maartins styrdes av den Italienska maffian och den 200kg jätte som satt mitt i stan på en gigantisk stol var maffiaboss him self, allt enligt henne.  

Hemma i Sverige igen och på Julafton träffades familjen hemma i Tuve dvs. Lena, jag, barnen Jenny, Daniel och Sandra med sin Joakim och en gäst i form av Lennart Norberg.

På nyår går Lena och kollar GP:s fyrverkeri, sedan går vi på restaurang och äter gott och avsluta hemma hos grannen på själva klockslaget.

 

Övrigt  - Lite av varje !

Efter 4 år valde vi efter stor vånda att avsluta vårt uppdrag som stödfamilj för underbara Kim som har givit mycket glädje och väldigt kul att se honom ändå utvecklats i rätt riktning. Men vi lånar honom ibland ändå.

 

Måste erkänna att jag skröt om att undvikit hastighetsböter i 3 länder i förra årets brev. Döm om min förvåning när jag 1 år senare i höstas får inkassobrev från min tyska fortkörning. Bara att betala och berömma Tyskarna för sin nitiskhet.

 

Tänker försöka fortsätta mitt bloggande på  www.currestankar.blogg.se  för er som vill veta lite sanningar.

 

Min kärlek till Lena är starkare än någonsin. Få se om hon står ut med mig ett år till.

 

Det blev faktiskt nytt rekord i utlandsresor under året med 10st. Kanske lite fusk med 2 små resor till Danmark och en kanske ännu mindre under Portugalresan till Spanien. Men nu är det nog oslagbart!

 

Lästa bra/intressanta böcker under året Den nya överklassen av Bengt Eriksson, FN spruckna drömmar av Fredrik Segerfeldt,  Verklighetens Magi och Illusionen om Gud av Richard Dawkins, Mindre bra/intressanta böcker enligt mitt förmenande Gustavs grabb av Leif GW Persson som ändå fortfarande är en av mina idoler och Born to run av Christopher McDounall som jag kanske hade för stora förväntningar på eftersom många sagt att den var bra.

 

Har under 2012 blivit ännu mer övertygad ateist. Koranen, bibeln och andra påhittade religiösa böcker/historier har inte en chans mot evolutionen alla dagar i veckan. Kan förstå att folk för 1000 år sedan och människor i oupplysta djupt religiösa länder med indoktrinering från födseln kan/kunde tro på historierna. Men att så många kloka människor tror på dom gamla historier år 2012 i vårt upplysta land övergår min fattningsförmåga!

 

Med tanke på nyårslöften. Tänker själv börja det nya året och bli en ny människa IGEN. Har nämligen börjat närma mig 80kilo igen och det irriterar mig. Därför börjar jag det nya året med att fasta minst 10 dagar och hoppas att rensa kroppen på massa skit och bli 70 kilo lätt istället.  Förresten läser nu en bok av Kay Pollak, Välja glädje (En bok om att få ett bättre liv) som verkar vara bra att ta lärdom av för att kunna om möjligt bli en ännu bättre människa nästa år!!

 

                                     Inte riktigt samma säkerhetstänkande i Sydafrika som i Sverige

GOTT NYTT ÅR och LYCKA TILL på det nya året 2013.


Bankerna för vem?

I veckan skulle jag sätta in överskottet från kafeterian vi hade i samband med ungdomstävlingen Adventsspelen som vi i Utby IK arrangerade! Någon sa att då måste man ringa banken först och förvarna att man kommer ! Sagt o gjort. Jag försökte då  ringa olika telefonnr på klubbens bank men överallt frågade dom bara efter personnr och eller kontonr och ingen av alla knappar ledde till personlig service.

 

På 4e försöket kom det efter en lång väntan en dam som svarade. Halelulija. Bad då få tala med någon av bankkontor i Göteborg som kunde ta emot kontanter (dom flesta kontor är ju kontantlösa i dag) och samtidigt ville jag växla till mig lite 5-or och 10-or.  Nej, vi lämnar inte ut några telefonnr. till våra kontor, svarade damen. OK…  men kan jag få ett emailadress som jag kan kommunicera med då? Nej vi får inte lämna ut det heller, blev svaret!

Ställer då frågan. - Vill ni inte ha några kunder ?  - Jo men om du säger vad du vill kan jag maila och framföra det till någon på kontoret så tar dom kontakt med dig! 

Förlåt – det är väl kanske  inte meningen att vi vanliga små människor skall störa dom viktiga människorna som jobbar på bankerna. Undrar om ännu viktigaste människor som Leif Johansson,  P G Gyllenhammar, Håkan Dahlström……… inte heller får prata med personalen på respektive kontor direkt om man vill sätta in pengar. Men jag hade ju bara 46000 kronor att sätta in och dom viktiga människorna har väl kanske mycket mer pengar i påsen! Det kostade naturligtvis 200 kronor att räkna upp pengarna och sätta in dom. Undrar om Gyllenhammar också behöver betala 200kr om han lämnar in pengar som skall räknas upp?

 

Klart man kan förstå att bankerna skall ta betalt av oss småaktörer när vinsterna bara blir ca 80 000 000 000 kronor för 2012…….och så dom har råd att betala dom viktiga – duktiga fantastiska övermänniskorna till bankcheferna 6-7 miljoiner/år plus bonus så dom orkar arbeta. Annars flyttar dom utomlands dom stackarna. Och det vill vi väl  naturligtvis INTE?

 

Man kan ju undra hur det går för våra äldre som inte vill/kan ha datorer. Går dom snällt in och betalar 50kr extra för varje räkning som skall betala? 

 

Det är skillnad på folk och folk igen! Inget nytt på himlen!!!!!!

 

 

Ps. Förresten har jag bidragit med ränteintäkter till banken med 2 200 000 på mitt radhus inköpt 1987 men det är ju felräkningspengar för dom. ! Ds


RSS 2.0