USA ett sjukt land

46 miljoner amerikaner levde i fattigdom förra året. Så många människor har inte varit fattiga i USA sedan regeringen först började publicera statistik 1959.

Nästan var sjätte invånare lever i fattigdom. I den svarta och latinamerikanska befolkningen är 25 procent fattiga. Tröskeln för fattigdom ligger för en tvåbarnsfamilj på 22 000 dollar, ungefär 147 000 kronor.

Gratisbild på USA:s Flagga

Samtidigt är det miljontals människor som lever i överflöd i form av dollarmiljonärer. Hade man istället höjt skatten för de välbeställda hade alla kunnat leva drägligt. President Obama har lyckats införa en allmän sjukförsäkring efter mycket om och men. En urvattnad sådan men ett steg i rätt riktning. Men det har kostat och republikanerna stoppar i stort sett alla försök till reformer för den fattiga befolkningen. Samtidigt har ju USA ett skenande budgetöverskott till stor del orsakat av alla krig dom håller igång.

För att lösa dessa problem måste staten få in mer pengar=höja skatterna  alt . dra in på krig och sociala rättigheter. Republikaner vägrar hårdnackat att gå med på någon som helst skattehöjning av USAs dollarmiljonärer. Nej istället skall man dra in den allmänna sjukförsäkring för dom som har det sämst ställt och också minska socialförsäkring eller ännu hellre ta bort den helt.

För det viktigaste är naturligtvis att förstöra för Obama och demokraterna så republikanerna själva blir valda och kan behålla sina förmåner. För det är naturligtvis mycket viktigare än att man får ett rättvisare samhälle.

För i det förlovade landet USA gäller tydligen fortfarande att den starke = den som haft turen att födas-växt upp i ett välmående område-familj skall fortsätta behålla sina privilegium. Resten får skylla sig själva! Och den som vill förbättra för de sämst ställda och öka skatten för de rikaste är ju kommunist och det är ju ingen som vill bli kallad.

Är det då så mycket bättre ställt i de flesta andra länder? Nej tyvärr och så längre religionen, penningbegäret och familjen är det absolut viktigaste i människors liv lär det inte bli bättre på mycket länge. Det enda som kan rädda världen är nog att fler är och tänker som Nelson Mandela. Och det är nog tyvärr en utopi för varför skall man försonas med sina fiender.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0