Orättvisor i livet och samhället

Den första o största orättvisan sker direkt vid födseln. Spännande. Kommer man att bli född av 2 fattiga aidssmittade i afrikaner ,bli multihandikappad i Brasilien, av prinsessan Viktoria eller "bara" av en helt vanlig normalintelligent medelsvenson? Det bestämmer man ju inte själv, eller hur! Därefter avgör miljön, arv och uppfostran genom dina föräldrar till mycket stora delar vilken människa du formas till, eller hur!

Med detta i bagaget har man naturligtvis också ett eget ansvar att göra det bästa efter av de förutsättningar man fått (kanske 15-20 % kvar att jobba på). Att en stor del människor sedan påstår att allt hänger på en själv är helt obegripligt för mig. Kanske inte konstigt att det ofta är de människor som haft turen och fått det bra direkt efter födseln och i uppväxten som klagar på dom som inte haft samma tur. För tur är det!

En helt annan orättvisa bland de som haft turen från början är lönesättning för olika arbetsinsatser. Vår statsminister är verkligen värd sin lön på drygt en miljon per år, tycker jag faktiskt. Och han borde sätta standarden för övriga höginkomsttagare i Sverige. Bl.a för det enorma ansvaret (ansvar skall ju betalas bra enligt förståsigpåarna i samhället) han har. Att vissa generaldirektörer i statliga verk (tex Systembolagets Anitra etc) har mycket bättre betalt än stadsministern är helt obegripligt. För att inte tala om bankdirektörer, SKF-, Volvo-, Vattenfall-chefer etc, etc med ibland upp emot närmare  10-tals miljoner i grundlön och inte sällan behöver en bonus för att orka jobba ordentligt.

För att inte tala om dom spelar i Frölunda Indians bl.a. tidigare målvakten (Johan Holmqvist) som hade 5 gånger så mycket betalt som stadsministern. Men dom stackarna ishockeyspelarna har ju sån press på sig nu! Vilken vanlig arbetslös, lågavlönad arbetare har inte en press på sig kanske varje dag för att få det att gå runt. Vem tycker synd om ishockey spelarna. Inte jag i alla fall.

 


Kommentarer
Postat av: Morgan Persson

Håller med dig Curre, förutom med Statsministerns lön. Skall man ta ett beslut som är bra för någon som tjänar t ex 20 000 i månaden så bör man ju inte ha 5 ggr så hög lön. Det blir svårt att förstå sig på hur de personerna bedriver sin vardag och klarar ekonomin.

Men å andra sidan så är det moderaterna vi pratar om och de tar väl ändå inga såna beslut som skulle gynna denna grupp.

2011-09-22 @ 09:53:06
Postat av: Jocke

Honken gjorde ju i alla ett bra jobb i Frölunda, till skillnad från vår nuvarande statsminister... /Jocke

2011-10-03 @ 19:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0