Varför är vi så lättpåverkade?

Hör man en sak tillräckligt många gånger så blir det en sanning. Blir man matad med reklam tillräckligt många gånger så vill man ha det! Varför?  Jo om man inte reflekterar och är riktigt kritisk så tror snart hjärnan att det är rätt, sanningen eller påverkas att vilja ha det!

 

Ta t.ex. att dom fria marknadskrafterna som sägs vara bäst för alla. Går det bra för dom tjänar mycket så sprider det sig ner till alla andra. För de välbärgade skapar nya jobb och tjänar massor av pengar och mycket skattepengar ramlar in i stadskassan. Detta är sant för att det sagt så många gånger!

 

Varför finns det då 47 miljoner som behöver matkuponger för att ha råd att äta i värdens mest fria välbärgade rikaste land USA? Trots att det finns så sjukt många rika välbärgade duktiga människor lever 25 miljoner amerikan som fattiga. Varför? Det kanske inte stämmer att om det går bra för dom rika blir det bra för resten också? Kanske har dom som vill att det skall vara en sanning  - sagt det så många gånger att det blivit en sanning -  fast det inte är det?

 

Jämför med idrotten och medel och långdistansträning. Vanligt folk tror att för att bli bra medel och långdistanslöpare skall man ta ut sig och pinas varje träning/dag. Allra bäst blir det man om tagit ut sig till den milda grad att man spyr. När det är helt fel. När det är bästa att kontrollerad succesivt öka träningen i många år för att bli en bra löpare. Man vill nog hitta genvägar. Men det i finns inga genvägar!

 

 

Dessutom tror ”alla” på gymmet att man måste proppa i sig massa proteinpulver för att bli stark och få stora muskler. Detta trots att ALLA näringsexperter är överens om att en varierad husmanskost med stort inslag av frukt och grönsaker är det bästa. Men eftersom de fria marknadskrafterna vill sälja produkter och tjäna pengar pumpar man ut reklam om att köpa massa onödiga pulver. Så tror många på budskapet och det blir till slut blir det en sanning! Halleluja.

 

 

Samma sak med invandrarpolitiken. Om man får höra att invandrar är en belastning och bara kostar pengar gång efter gång efter gång så blir det till slut en sanning. När det är så att inte Sverige skulle fungera utan invandring, lika lite som Norge skulle fungera utan den stora invandringen från Sverige. Hur skulle det gått för Sverige om inte Italienare, Finländare och Jugoslaver invandrade på 50-60-70-talet.
I Sverige fick 10 451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009–2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent. Etc, etc, etc, Ändå matas vi hela tiden med att allt är flyktingarnas/invandrarnas fel och förstör vårt fina Sverige

 
 

Visst man kan vi säkert hitta vissa invandrargrupper som tar längre tid att flyta in i vår ”fina Svenska perfekta samhälle”. So what. Har vi inte råd med det? Men vi hade ju råd med att sänka skatterna 140 miljarder under Alliansens regerande? Eller? Det är väl ändå dessa besparingar som naggat vår gemensamma välfärd i kanten med sämre sjukvård, äldrevård, skolgång etc, de som har pengar har nog inte märkt det, för dom kan köpa sig tjänsterna.

Slut för idag!

Förresten god försättning på det nya året!


Kommentarer
Postat av: Elisabeth Östberg

jättebra som vanligt och det är ET spårlöst problem det du skriver om.

2015-01-07 @ 06:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0