Tack Moderaterna

Tack också till Moderaternas kära borgliga stödpartier. Nu har ni verkligen lyckats.

Ni har sänkt skatterna i 4 steg med ca 100 miljarder för de som redan har tillräckligt i plånboken.

Ni har då samtidigt minskat de gemensamma tillgångarna i Sveriger med lika mycket (100 miljarder) till förskola, skola, äldrevård, sjukvård och annat.

Och nu undrar ”alla” varför vården, äldrevården, skolan blir sämre.

Ja men vi har ju fått privat skolor, sjukvård och äldrevård! Ja men va bra för som  har råd. Dessutom har det ju helt planenligt gett de som redan har gott ställt att kunna tjäna ännu mer pengar och inte sällan placera pengarna på något ställe där man dessutom slipper betala full skatt för vinsterna. Och så försvinner pengarna, istället för att gå in i vår gemensamma kassa för att kunna förbättra skola, sjukvård och hälsovård.

 

Ni tror väl inte att Moderaterna och deras borgliga stödpartier visste att det skulle bli som det är i dag!? Dom flesta i de partierna tillhör ju redan de som har det bra och vill ha ännu mer pengar, finare bilar, nytt kök, nya sommarkläder, nya resor för då blir dom lyckligare. Nej mina vänner det skapar bara ännu mer stress, avensjuka,  jakt på status. Inte blir man lyckligare för det!?

Tror även dom, så här i efterhand, skulle mått bättre av att de 100 miljarderna används till en bättre förskola, skola, sjukvård och äldrevård för alla!

 

Nu kommer dessutom ”riktiga” bevis på att Sverige blivit ekonomiskt ojämlikare! För 15 år sedan var vi det mest ekonomiskt jämliga landet i Europa. Idag har Sverige åkt ner till  15 plats! Bevis nog eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0