Den STORA köttskandalen

Hela veckan har den stora nyheten varit köttskandalen.

Skandalen är att någon har blandat hästkött i diverse olika produkter. Felet är inte att det är någon form av gift i produkterna utan att det INTE står att det är uppblandat med lite  hästkött i produkterna. Och visst kan vi konsumenter kräva att vi får det vi betalar för.

Men den STORA skandalen är att alla dessa produkter slängs när halva världens befolkning svälter.

 

Varför kan man inte istället sälja ut produkterna billigt eller bara ge bort dom, istället för att slänga alla dessa ätbara produkter! För direkt farliga produkter är det inte. Då skulle det inte finnas många produkter över huvud taget som vi skulle våga stoppa i oss. För så mycket skit det finns i dom flesta matprodukter i vårt välfärdssamhälle med färgämnen, konsistensgivare, sötningsmedel, är dessa kastade produkter inte värre än många andra.   

Nej det går ju ”naturligtvis” inte att ge bort eller sälja det billigt för då stör man ju konkurrensen och folk skulle säkert att äta detta istället för de mer inkomstbringande andra produkterna.


Kommentarer
Postat av: Ann Green

Håller fullständigt med dig. Naturligtvis skall den mat vi köper ha en innehållsdeklaration som talar om vad produkten innehåller, men att slänga mat som är ätbar måste vara helt galet. Vi som är lite äldre minns säkert att sk hamburgerkött(hästkött) var ett fint smörgåspålägg. Viktigt att redovisa en matprodukts innehåll men också viktigt att folk får välja om man tycker den är OK att köpa. En matvara som är fullt ätbar skall naturligtvis inte slängas utan erbjudas till människor som inte har möjlighet att rata fullt ätbar mat.

2013-03-04 @ 13:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0