Våga vara dig själv o tänka självständigt

 

Att våga vara sig själv borde väl vara underbart. Det ger en fantastisk frihet och en känsla av oövervinnerlighet. Varför är vi inte oss själva oftare? Varför låter vi andra styra våra liv? Varför säger vi inte ifrån? Varför klarar vi människor inte av att dela med oss av våra djupaste gåvor och leva passionerat?

 

Det finns redan idag helt rena, fantastiska energilösningar som gör vindkraftverk omoderna och onödiga. Varför får vi inte läsa och höra om dessa i nyhetssändningarna? Det finns tekniker och modeller som kan tillämpas för att bygga miljövänliga hållbara bostäder till mycket låga priser. Det finns finansieringsmodeller helt utan räntor! Varför är det ingen journalist som skriver om detta? Det finns botemedel och behandlingar för några av våra vanligaste folksjukdomar, utan biverkningar och dessutom många gånger billigare en dagens behandlingar. Varför får inte du och jag ta del av dessa fantastiska lösningar? Ett svar är bristen på intelligenta och ansvarsfulla ledare i befattningar där det fattas avgörande beslut. Ett annat är att den kortsiktiga ekonomiska vinsten är viktigare och dessa nyheter har inga vinstintressen och därför inte intressant för oss medborgare för dom som styr världen runt om oss.

Vårt undermedvetna får oss att tro på vad medierna skriver varken vi vill det eller ej. Medierna kallas ibland för tredje statsmakten. Efter sju års grundliga undersökningar lägger "TilliT Glada Nyheter" fram bevis för att nyhetsmedierna är vår största producent av skadliga utsläpp, med enorma negativa konsekvenser för människor, djur och natur. Världens 14 000 nyhetstidningar, 15 000 tv-kanaler varav tusentalet nyhetsprogram, ca 50 000 radiokanaler och det konstant pågående nyhetsflödet via Internet skapar en totalt snedvriden verklighetsuppfattning för oss människor. Samma sak med reklam som också vänder sig till vårt undermedvetna. Ju oftare vi ser reklam biter den sig till slut fast i minnet eller det undermedvetna. Sim sallabim så väljer vi den varan när vi skall ut och handla utan att vi är medvetna att det är reklamen som påverkar vår hjärna och vårt val.

 

Nyhetsredaktionerna världen över levererar och återger uppskattningsvis 90 % negativa nyheter och endast 10 % positiva. I verkligheten upplever människan livet till 90 % positivt och till 10 % negativt. Denna obalanserade nyhetsvärdering skapar en skev världsbild och skadar människans egenkraft. Den skapar ett onödigt lidande. För att lyckas skapa ett balanserat och framgångsrikt liv är vi beroende av vårt hopp, vår egenkraft, vår positivitet och vår kreativitet. Detta är vetenskapligt bevisat. Kreativitet och fantasi är grundfundament för att ta nästa steg och vidareutvecklas. För att initiera och genomföra projekt som gagnar oss själva och våra medmänniskor, både lokalt och globalt i ett långsiktigt perspektiv.   

 

Vad är din högsta dröm? Vad vill du allra helst göra? De flesta av oss vet inte vad våra största visioner är. Det är en konsekvens av vårt undermedvetna och de mönster som styr våra liv. Vi lever i ett samhälle som saknar nytänkande och oliktänkande. Från tidiga barnsben blir vi ledda likt en fårskock från den ena hagen till den andra. Sanningen är att alla människor är helt unika i utseende, kvalitéer, personlighetsdrag och våra behov att förverkliga olika saker i våra liv.

 

Varför inte försöka ändra på det från och med i dag !

Vad är din högsta dröm? Vad vill du allra helst göra? De flesta av oss vet inte vad våra största visioner är. Det är en konsekvens av vårt undermedvetna och de mönster som styr våra liv. Vi lever i ett samhälle som saknar nytänkande och oliktänkande. Från tidiga barnsben blir vi ledda likt en fårskock från den ena hagen till den andra. Indoktrineringen börjar inte sällan från födseln med vilken religion, politik, fotbollsklubb som är bäst. Fortsätter under hela uppväxten med vad föräldrar tycker, senare med vad kompisar, media, reklam och allt annat....Sanningen är att alla människor är helt unika i utseende, kvalitéer, personlighetsdrag och våra behov att förverkliga olika saker i våra liv.

 

 

Texten till stora delar tagit ifrån  http://www.tillit.info/

 

 


Kommentarer
Postat av: lena ljung

Tror många är rädda att hamna utanför om man inte ställer sig i ledet och gör som dom flesta vill.Och dom som följer sin vision är modiga, enligt mig

2013-01-22 @ 14:36:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0