Kvinnohat inte minst på nätet

Visst vi lever i en sjuk värld. Men frågan är om inte hatet och behandlingen av kvinnor är något av det värsta, inte minst på nätet.

 

 

 

Se bara ute i världen hur männen behandlar halva världens befolkning (kvinnorna). I Sverige, de nordiska länderna och i upplysta sekulära västerländska länder är det något bättre än i t.ex. starkt religiösa och fattiga länder med stor analfabetism.

 

Sorry my friends, men religionen och inte minst dess påhittade historieböcker i form av Koranen och Bibeln, skriva av män för 1000-tals år sedan, är återigen ett av de största orsakerna till kvinnoföraktet.

 

Man kan absolut på inget sätt försvara några av dessa handlingar men en förklaring kan vara att vårt ”naturliga beteende”  att som i övriga naturen föröka oss fortfarande sitter kvar som en del i bakhuvudet på en del män.

Vi som bor i upplysta sekulära samhällen förstår ju till 100 % vad som är rätt och fel i sammanhanget. Men lite av naturens djuriska beteende kanske inte helt har släppt alla levande människor. Och för 2000 år sedan när Koranen och Bibeln skrevs fanns kanske ytterligare lite av de ”naturliga djuriska” beteendena kvar i Homo sapiens.

 

Detta försvarar på inget sätt det fruktansvärda kvinnohat som visar sig på nätet men kanske ger en liten historisk förklaring. En förklaring som man inte kan acceptera på något sätt och som måste försöka  bekämpa med alla medel. Männen är ju vana att få som dom vill och när dom inte får det, blir en del desperata och kan med "religionens rätt" känna sig kränkta. 

Men tyvärr är jag lite pessimistisk (som vanligt) så länge alltför många individer hänvisar och tror på de gamla religiösa historieböcker så kommer förändringen tyvärr att gå alltför långsamt  och ta många generationer innan det blir någorlunda jämställt i stora delar av världen. 

 


Kommentarer
Postat av: Fernando Riquelme

Helt rätt,men detta gäller inte mycket i Sverige ty kvinnorna är ganska självständiga här trots att det mördas ganska många kvinnor i detta landet.Men frågan är om detta beror på religion eller på macho kulturen där männen skall äga kvinnorna.Om det är så är det hämskt ty ingen människa kan äga den andra.

Svar: Det är naturligtvis inte bara en sak som avgör hur kvinnorna behandlas men tyvärr sitter religionen så djupt i alltför många människors skall.
currestankar.blogg.se/curre

2013-02-08 @ 17:10:08
Postat av: Morgan Persson

Det är inget djuriskt med att slå kvinnor utan tvärtom hankönet skall försvara honkönet,annars blir det ingen reproduktion. Det är helt onaturligt att slå det viktigaste för att arten skall bevaras.

2013-02-08 @ 21:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0