Kan Costa Rica kan Sverige

Nordkorea försöker skrämma världen med att testskjuta kärnvapenraketerer.

Vips så tar naturligtvis våra militärförespråkare chansen att vilja ha mer pengar till försvaret och bl.a. till det totalt penningslukande flygplanet JAS Gripen ”måste ju naturligtvis” moderniseras enligt dessa krafter. Det har ju bara kostat ca 1 miljard per styck och 90 st. skall byggas de närmaste åren och m,an siktar på 400st till slut..

 

Militären tror att vi ändå bara kan försvara oss i en veckan från angrepp från fienden. Det enda som kan rädda oss från eventuella krig är att inte bli inblandad i dom. Och det gör man genom förhandlingar och samförstånd länder emellan. Och skulle Ryssland, som väl dom flesta fortfarande anser vara vår värsta fiende, få för sig att kriga mot Sverige tror jag inte det tar en vecka innan dom krossar oss. Men det kommer aldrig att hända, sanna mina ord. Inte kommer Nato och USA sitta stilla i båten vid ev. angripande.

 

Costa Rica bestämde 1948 att lägga ner sitt försvaret och inte slänga ut pengar på en armé och har sedan dess därför inga försvarsutgifter.  Landet har inte varit inblandad i några krig sedan dess. Däremot har grannarna varit inblandad i ett antal krig under samma tid. Costa Rica har betydligt bättre ekonomi (BNP per invånare räknat i dollar 11.927) än grannländerna Nicaragua (3.206 $), Honduras (4.343 $), Guatemala (5.070 $) och alla varit inblandade i flera krig under samma tid. Är det bara en tillfällighet??

 

Sverige klarade sig ju också från att vara med i både 1a och 2a världskriget och hade stora försprång inte minst ekonomiskt framför de länder som deltog. Ingen tillfällighet, eller? Men nu efter 50 år är dom ikapp oss. Så svaret är håll er borta från krig och lägg ner försvaret och använd pengarna på andra stora behov som sjukvård, skolväsendet, åldringsvården där pengarna skulle göra mycket bättre nytta

 

Kan Costa Rica kan  Sverige.

 

Nu väntar vi bara på att SÄPO börjar klaga på att Sverige är hotat av terrorister och att dom behöver mer pengar för att skydda oss. Från vad och vilken är naturligtvis hemligstämpat. Varför jo för att det egentligen inte finns någon stor fiende utan dom är mest rädda om sina välbetalde jobb.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0