Sjukvårdsgnället

Dagligen är det inlägg i press-radio-TV om hur någon stackare råkat illa ut i den svenska sjukvården. Visst är det förfärligt för den person som individuellt verkligen råkat ut för feldiagnos men hur gärn man vill så går det inte att få total Nollvision här heller.
 
Man kan ju få intryck av att hela sjukvårdsapparaten är helt ur funktion när fortfarande 95 % fungerar alldeles förträffligt bra ännu så länge. Har ju faktiskt också personlig erfarenhet efter ett par operationer efter olyckor. För sprang man inte till farbror doktorn så fort man kände sig lite sjuk. Inte begärde heller arbetarna på varven att få nytt knä, rygg, handled, hjärta när det var utslitet. Rätt eller fel. Bättre eller sämre. Inte vet jag – bara ett konstaterande.
Verkligheten är ju att pengarna inte räcker till alla som skall få den vård dom vill och anser sig berättigad till. Och att stå först i kön och få sin rättighet till vård omgående vill väl ”alla”! För dom redan priviligerade är det inga större problem eftsom dom kan ju köpa den vård dom behöver och behöver inte stå i kö och vänta. Bingo.
Och när skatten sänks i 4 steg jublar ju ”alla” vi som har fått lite mer i vår egen plånbok. Alldeles för få tänker ju lite längre än sin egen personliga ekonomi. Det vet ju politikerna och vågar inte ens viska om höjda skatter för att återfå en rättvisare vård, rättvisare skola, rättvisare äldrevård, etc. Som man bäddar får man ligga.
Vi närmar oss med stormsteg den typeen av sjukvård som är i USA! Dom flesta sitter bara och åker med i utvecklingen, men mig lurar dom inte och inte dig heller hoppas jag! Enligt mitt sätt att se det är det tyvärr egoismen och de enormt starka ekonomiska krafterna som vinner i längden som vanligt. Halleluja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0