NHL strejk - en djävla Lyxstrejk

Det är ju ren skam att NHL spelarna strejkar ! Spelarna säger sig ju älska ishockey och vill spela ishockey mer än allt annat på jorden för det är såååå roligt. Halleluja. Det måste ju vara pengar dom älskar mest.  Snittlönen är ju förstås bara runt 10 miljoner kronor om året och nu hotar ägarna med 10 % lönesänkningar. Klart man måste strejka – det fattar väl varje vanlig arbetare. Stackars spelare – hur skall dom kunna överleva detta??

 

Konstigt att ”inga” journalister tar upp denna vinkling i intervjuer med spelarna. Nej dom är livrädda att stöta sig med dessa fantastiska, enorma supermänniskor. Inte konstigt att alla reportrar hela tiden försöker överträffa varandra med superlativer varje gång dessa NHL- ishockey"stjärnor" rör pucken.. Men hallå. Vakna – dom är på inget sätt undermänniskor bara för att dom tjänar massa pengar och får oproportionerligt mycket uppmärksam i press, radio och TV. Men vi dumma läsare/tittare tror till slut på det, eftersom det bankas in i våra små dumma hjärnor gång efter gång efter gång efter gång. Kanske svårt för lättlurade hjärnor att till slut tro på det? Men mig lurar dom inte.

Jag vet att flera av mina egna aktiva friidrottare i Utby IK/Ullevi friidrott tränar mer än många av NHL-ishockeyspelarna och är egentligen värd lika mycket uppmärksamhet och pengar om inte den fantastiska marknaden hade styrt så hårt.

 

Ett bra exempel är Charlotta Fougberg som tränar friidrott i 10 år, dom senaste 3-4 åren 2 ggr per dag och som jag har haft förmånen att träna de senaste åren. Hon har vunnit 10-talet SM medaljer på Hinder och medeldistans, deltagit i 10-talet landskamper, vunnit Finnkampen. Men hur många rader har GP/GT skrivit om henne. Svar:  0= noll. Hur många miljoner har hon tjänar. Svar: 0=(noll) Några 1000-lappar i prispengar är allt hon tjänat.  SM Guld, landskampssegrar ger 0=(noll) kronor. Samma sak med Lovisa Lind som förutom SM-Finnkampssegrar deltagit i Junior-VM på 800m,  Emelie Larsson spjutkastare med Junior-VM meriter, SM medaljer, Finnkampsdeltagande, Lynn Johnson 5a i Junior-VM i tresteg, Khaddi Sagnia Ungdoms-OS seger i tresteg. Bara för att nämna några i "min egen" förening. Ni som inte är med i friidrottsfamiljen är det någon som känner igen några av dessas fantastiska idrottstjejer från tidningarna i Göteborg?

 

Jag vet att livet inte är rättvist och kommer aldrig att bli hur mycket jag försöker påverka det i min blogg. Men man har ju försökt i alla fall! TiiHii.

 

Daniel Alfredsson är väl en av dom värsta exemplen på ishockeyälskare som började sin karriär over  there i NHL med att strejka när han ”bara” erbjöds 32 miljoner om året i lön. Han strejkade då från det han älskar mest av allt genom att vägra spela i 10-talet matcher tills han fick sina 52 rättmättiga miljoner per år. Då var det helt plötsligt jätteroligt att spela igen.

Varför kan ishockeyspelarna i stället inte vara ärliga och säga att dom spelar mest för pengarnas skull?


Kommentarer
Postat av: Morgan Persson

Bra, nu är du på kapitalets sida, det blir inte billigare biljettpriser bara för att spelarna sänker sina löner utan pengarna går rätt ner i kapitalets fickor. I Staterna verkar det ju vara svårt nu så de kan ju behöva lite.

2012-10-27 @ 19:58:50
Postat av: Christian Thomasson

När det gäller Alfredsson håller jag med. Han är nog den mest pengakåtaste jag vet. Jämför med förra strejken. Foppa spelade i Modo och betalade 5 miljoner i skatt och var glad för det, så kommer snåljåpen Alfredsson och gråter krodiltårar om hur dyrt det är i sverige och kommer inte förrän vissa vilkor och det är väl därför som han inte skall avsluta karriären i sverige...

Svar: "För en gång skull" tycker du och jag samma. Fattas bara snåljåpen (Alfredsson) kommer hem till Sverige om han blir sjuk eller gammal och behöver billig äldrevård! Nej, hoppas han stannar i det förlovade förlovade landet "over there".....
currestankar.blogg.se/curre

2012-10-27 @ 21:35:07
Postat av: lena ljung

Vad många fina ungdomar det finns som kämpar med det dom tycker är roligt.Tråkigt att proffs som har pengar vill ha mera....

Svar: Va klok du är min kära fru !
currestankar.blogg.se/curre

2012-10-28 @ 18:51:19
Postat av: Jan Ahlström

Det är ingen strejk, det är en lockout!!!

2012-11-08 @ 11:51:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0