Aktiv dödshjälp jaaaaaaa

Dödshjälp på tapeten igen. En av mina många hjärtefrågor.

Som vanligt är det religionens förespråkare som är mest emot dödshjälp precis som dom var emot kvinnlig rösträtt, aborter, homosexuella, evolutionen,  osv.osv.  Men ha tålamod mina vänner. Ju mer upplysning och frånvaro av religiösa inverkan så kommer förnuftet  att segra till slut.  Låt människorna tänka själva utan religiös indoktinering/hjärntvätt så kommer världen att bli en mycket bättre planet att leva på. Men det är i dag ”naturligtvis” en utopi.

Vi kan bara se oss om i världen var tex aborter och dödshjälp inte är tillåtit. Jo i antingen länder med starka religiösa inslag tex. USA,  Saudarabien, Mexico ……  och/eller i länder där utbildningsnivån är låg och fattigdomen stor, som stora delar av Afrika är låg.

Dödshjälp jaaaa! Motståndaren kallar det inte sällan för mord och att döda människan vid aktiv dödshjälp och också aborter.  Men det är bara för att försöka skrämmas. Det är ju precis tvärt om i dödshjälp nämligen medmänsklighet och frihet att bestämma över sitt eget liv.

 

Religiösa vill ju att Gud skall bestämma över deras liv - jag vill bestämma själv!

 

Visst kan det missbrukas som motståndarna befarar . Men det kan ja allt, eller hur! Skall man inte tillåta dödshjälp för att det är svårt att sätta gränser. Då skall man ju inte våga göra någonting som är svårt att sätta gränser i! Visst är det svåra dileman och svåra frågor men därför kan man väl inte låta bli att genomföra aktiv dödshjälp!

Även i debatten aktiv dödshjälpen kommer sunt förnuft att vinna i längden precis som det "redan" gjort i Nederländerna, Schweiz och Belgien. Aktiv dödshjälp ger ju samtidigt stora möjligheter till att donera organ och ge liv till andra människor, eller hur?

 

 

Hundar, hästar och ibland andra djur skall man visa empati med och avliva när dom bedöms lida för mycket. Men hur kan man veta det? Men människor som är vid fullt medvetande och döende får inte själv bestämma om man vill dö eller måste behöva lida, ibland i långa tider. Ologiskt och underligt, eller !?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0