Renlighetshysteri

Hörde på nyheterna i dag att en smittskyddsmänniska tyckte att renligheten var skrämmande dålig i kontakten mellan djur och människor. Hans förslag var att barn som haft kontakt med djur alltid måste tvätta sig. Dessutom hade han synpunkter på att renligheten i tex djurparker var alldeles för dålig. Det räcker inte med att det fanns möjlighet att tvätta av sig utan att man borde göra det obligatoriskt att alla tvättar sig efter besök på djurparker. Annars var risken överhängande att smitta överförs mellan djur och människor.

Nu får dom la ge sig.

Förr när människorna levde med sina djur naturligt på bondgårdarna förekom minimalt med allergier, astma och andra välfärdssjukdomar. Idag är det så djävla rent att så fort barn kommer i närheten av damm, djur och annat farligt mår många inte bra.

Hörde att man numera rutinmässigt på äldreboende tar på sig handskar när man går in till äldre senila individer. Varför? För att skydda vem mot vad? Vad tror du dom äldre tror. Att dom har någon smittsamsjukdom. Är så smutsiga att inte personalen vill ta i dom? Nej nu har det fan gått för långt med renligheten!

Nej ett djävla kontrollsamhälle med nollversion på i stort sett allt är tydligen vad vi kan förvänta oss i framtiden. ”Storebror” skall vara med överallt och bestämma vad vi skall och får göra, eller inte. Men det är inte ett samhälle som jag vill leva i. Snart dör spontaniteten ut och människor blir så försiktiga att dom inte vågar säga eller göra någonting.

Javisst är det mycket olyckligt när t.ex. barn dör i olyckor på förskolor. Men inte kan man begära att barnen skall sitta stil med hjälmar för den sakens skull. Man kan ju inte heller vaccinera sig fri från alla sjukdomar. Som t.ex. svininfluensan förra året och nu senast tyckte något medicinskt snille att vi skulle vaccinera svenska folket mot fästingbet för att 56 människor blivit sjuka.

Det enda vi kan vara absolut säker på är att det inte finns evigt liv. Alla kommer att dö oavsett om vi tvättar oss 100 ggr om dagen och vaccinerar oss mot allt – tro det eller ej……

I dag visade vågen 70.7kg, så det blir att dricka vatten en dag till.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth Östberg

Vågen visade 61 kg och ändå är jag full av skit. Vi härstammar från bakterier och virus och dom hör hemma i våran kropp och det är sjukt så mycket tramsgrejer det finns. Amerikanarna kan inte sätat foten i Mexico förrän dom blir sjuka i magen för dom är alldeles för hygieniska. Folk sminkar sig utan vidare och vad innehåller smink. Ungar vågar inte springa på gräs för det är smutsigt.Herregud vi har alla kommit till på samma sätt och för många har dte varit en ganska svettig tillkomst och hur hygieniskt är det. Bra skrivet så här i bantninstider. Nu går du in i badbrallorna och jag tar på mig bikinin och så går din fru och jag hand i hand och ser hur sexiga ut som helst. Tag det lugnt så du på ett successivt sätt får in ett evighetsperspiktiv på stressen här på jorden.

2012-05-29 @ 09:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0