Hur kunde detta hända ?

Katastrof. Sverige åkte ut ”redan” i kvartsfinalen i årets enormt upphaussade VM turnering.  Hur kunde det hända med alla dessa fantastiska svenska undermänniskor till ishockeyspelare från NHL? Helt obegripligt att förstå efter alla superlativer i press, radio, TV om dessa mer eller mindre ofelbara nära gudomligt duktiga spelare. Bästa svenska laget genom tiderna har det pratats om.  Egentligen är det inte spelarna som skall klandras utan press/radio och TV som försökt överglänsa superlativen om dessa supermänniskor från NHL. Åt helvete med alla experter och besserwissrar som "alltid" höjer laget till skyarna innan VM. Sanningen är ju att Sverige inte är ett skit bättre än Ryssland, Slovakien, Tjeckien, USA, Kanada.... Jag tror att  alla dessa lag egentligen är ungefär lika bra och då avgör ofta det lag som har lite tur med studsarna den dagen och inte minst laget med den  starkaste viljan att vinna. Och kom inte och inbilla mig att våra NHL-proffs har starkare vilja än andra länders spelare.  Riktigt kul att efteråt höra alla samma experter veta exakt vad som gick fel för det har dom naturligtvis svar på också även om det denna gången blev ganska tyst...

Nej det är dags att verkligen inse att dessa övervärderade/överbetalda ishockeyhjältar från NHL inte på något sätt utmärker sig som speciellt duktiga idrottsmän, jämför med andra idrotter, bara för dom tjänar massa miljoner ”over there”.

Mitt råd till media är att i alla fall försök hitta andra idrotter och idrottsmän/kvinnor att skriva om i era medier. Tro det eller ej,  det måste finnas såååå många andra idrotter/idrottare som är värda och intressanta att skriva om. Med värde i detta sammanhang menar jag inte ”marknadsvärde” och hur många miljoner dom har i lön utan andra mer mänskliga och idrottsliga världen.

Men tyvärr är det nog inte något man kan hoppas på varken på kort eller lång sikt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0