Homofobin lever tyvärr ännu

Varför är det så svårt att acceptera olika sexuella läggningar? Vem har att göra med vad en människa gör i sitt sovrum om det inte skadar någon annan? Varför är det så stötande för så ofantligt många människor att två personer med samma kön visar sin kärlek ?

Jo som vanligt är grundproblemet två gamla mossiga omoderna historieböcker i form av Bibeln och Koranen som kluddades ner för tusentals år sedan. Helt otroligt att dessa båda totalt omoderna skrifter fortfarande ”tros” av sååå många människor. Eller?

Homo-, bi- och transpersoner förföljs och dödas i stora delar av vår sjuka värld. I flera länder i världen är det t.o.m. dödsstraff på att ha sex mellan män bl.a. i Saudarabien, Uganda, Sudan, Mauretanien, Iran, Burma och några mindre länder till. Dessutom är det stora i stora delar av afrika ”bara” livstids fängelse. Inte nog med det, utan kanske ännu värre, är att det i stora delar av resten av världen som i Kina, USA och alla gamla Sovjetstater fortfarande är sjukligt, straffbart och/eller brottsligt att vara och visa sin homosexualitet. Vi kommer inte undan i Sverige heller där fortfarande allt för många har svårt att acceptera homosexualitet. En liten tröst att dagens uppväxande släkte har större tolerans än "oss" gamla människor som vuxit upp i ett mer religiöst trångsynt samhälle.

Ju mer upplyst en människa blir och får tänka fritt utan religion i botten finns en möjlighet att förbättra situationen för dessa människor. Men innan det kan bli någorlunda bra måste världen utrotas från de religiös tro som de gamla mossiga böckerna Bibeln o Koranen sprider. Halleluija….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0