Sverige har ett bra landslag

Med lite tur hävdar jag att även lilla Sverige skulle kunna vinna hela EM. Precis som Danmark gjorde 1992 när man inte ens hade kvalat utan fick en gratischans eftersom kriget startade i Jugoslavien eller för några år sedan när Grekland vann. Så jämn är det i dagens fotboll. Visst e dom stora kanonerna Tyskland, Spanien och normalt sett Holland egentligen bättre lag men allt kan hända i så få matcher det är i ett EM.

Helt objektivt har Sverige inte dom allra bästa spelarna på varje plats. Vi har enligt min uppfattning 2 riktiga världsspelare i Zlatan och Mellberg. Många andra lag har kanske 5-6-7-8-9 världsspelare och alla kan vinna precis som Danmark o Grekland gjorde. Inte heller dom hade dom individuellt bästa spelare i laget sett på varje individuell plats. Men det finns annat som också betyder en hel del som t.ex. laganda, tillfälligheter och tur/otur.

Det största felet med Sverige är våra journalister som alltid skall höja våra Svenska lag till skyarna och mer eller mindre kräver vinster och spekulerar ihjäl sig innan. Och inte minst alla dessa journalister och experter som efter förluster kräver avgångar och inte minst hur vi istället skulle gjort och spelat för att vinna och själva naturligtvis vet exakt vad som gått fel i förlustmatcher . Halleluja.  Har pratat med folk i andra länder och där tar man inte ut segrar/framgångar innan matcherna förutom den minst lika eländiga Engelska presskåren.

Matchen igår var en fantastisk underhållning och vilken eufori för oss alla Svenska  vid 1-1 och 1-2. Underbart härligt.  Försök glädjas åt det och inte hitta syndabokar.

Säger som Zlatan sa till Peter Jidhe för 10år sedan – Hoppa in själv i nästa match och spela så löser sig säkert allt och så får du se hur lätt det är.-  Att sitta hemma i efterhand som alldeles för många av våra svenska journalister och andra gnällkorvar kan vilken djävla idiot som helst ha sanningen hur man skulle ha tagit ut laget och hur man skulle vunnit.

Hamrén har gjort ett mycket bra jobb med killarna. Förresten hur mycket kan en tränare/ledare göra på 2 veckors samling. Inte undervärk som våra kära journalister tror. Låt honom fortsätta sitt jobb i lugn och ro så blir det säkert ännu bättre med tiden. Jag kan i alla fall inte se någon annan som kan göra det bättre. Möjligen Sven-Göran Eriksson men så mycket pengar har inte Svenska fotbollsförbundet.

Nu ser vi fram emot fortsättningen av fotbolls EM, som snart avlöses av EM i friidrott och sist men inte minst Olympiska Spelen. Vad kan man mer begära…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0