Mustafa Mohammed till OS

För att bli uttagningen till Olympiska Spelen 2012 skall man ha en realistisk chans till finalplats alt. komma bland de 8 bästa.

Någon rättvisa finns tyvärr inte i världen. Naturligtvis inte heller inom idrotten. Damishockeylandslaget är alltid klar för OS med 30-talet lyckliga spelare man skrapat ihop, eftersom det knappt finns 8 lag i världen.

Att Musse inte får åka visar de stora problemen i uttagningarna. Att Mustafa Mohamed är god för 2.11 (kvalgränsen) är nog ingen tveksam på, efter hans enda riktiga maratonlopp för några veckor sedan när han sprang på 2.12 någonting där han avslutade väldigt starkt vilket indikerar att han har bättre tider i kroppen. Nu är det inte som på t.ex. 100m att Musse kan göra ett nytt försök nästa vecka. Visst har 100 kenyaner gjort under 2.10 förra året men det är bara 3 som får springa i OS. Och om jag inte minns helt fel misslyckas inte sällan de 3 uttagna Kenyanerna.

Var själv på Stockholms maraton förra veckan och såg Kenyaner som gjort 2.10 nästan frysa ihjäl efter 10km i loppet och ingen av de fantastisk duktiga kenyanerna kom i mål. I London är det inte helt omöjligt att det blir mycket kallare än dom är vana vid, eller hur. Visst försöker Olympiska kommittén med Stefan Lindeberg i spetsen vara rättvisa över idrottsgränserna. Och visst är det svårt att ha subjektiva uttagningar och jämföra olika idrottsgrenar. Rätt eller fel kan alltid diskuteras och motiveras bra åt båda hållen men att det blir subjektivt ändå visar Mustafa Mohameds ickeuttagning.

Vad jag inte fattar är att ett rikt land som Sverige inte kan vara mer generös med att skicka fler idrottsutövare. Man kan alltså t.ex. skicka ett helt Damishockeylag på 30-talet spelare. Samtidigt säger man nej till en bordtennisspelerska som har kvalificerat sig i uttagningstävling som SOK godkänt. Förresten har Bordtennisförbundet dragit SOK inför rätta för detta.  Bra så folk får upp ögonen för de stelbenta. Fantastiskt av Musse att bara några veckor efter maran springa och kvalificera sig på 10.000m på EM med tiden 28.40. Detta visar också för oss som kan löpning och maraton att det finns tider under 2.10 i Musses kropp och att det skall kunna ge möjligheter för Musse att bli bland de 8 bästa i Olympiska Spelens maratonlopp.

Att SOK skulle tänka om o ge Mustafa, Bordtennistjejen och kanske några tveksamma fall till klartecken är ju "naturlivgtvis" helt uteslutet  Det är som vanligt regelfasister, rättvisemoralister och pengar som avgör och "segrar".

Att Mustafa är en helt fantastisk trevlig, sympatisk, jordnära och stort föredömme för all idrottsungdom inte bara som idrottare utan också som medmänniska kan man naturligtvis inte heller ta med i beaktandet.....


Kommentarer
Postat av: kjell

Ingen säger mot dig här Curre.Ett föredöme och en härlig löpare. SAIK har f.ö draftat Musses barn. Han bor ju vid Vallhamra.

2012-06-08 @ 15:45:23
URL: http://kjellbrellsworld.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0