Israel utmärkt sig igen

Först av allt vill jag återigen framföra att jag är ateist och stöder följaktligen varken Kristendomen, Judendomen, Islam eller någon annan påhittad religiös historia för den delen. Jag betraktar mig som ganska objektiv och ”hejar” varken på Israeler eller Palestinier. Sedan får båda parterna kalla mig antesimit eller muslimhatare för det är jag ändå inte. Är också medveten om Judarnas oerhörda förföljelse under inte bra 2:a världskriget utan tyvärr att dom varit diskriminerade och hatade också i andra sammanhang. Kan inte heller få in i min lilla hjärna att självmordbombare (ofta muslimsk grundtro) tror att dom kan få sympati genom att ta livet inte bara av sig själv utan också andra helt oskyldiga människor. Sympati kan dom bara få inom sitt egna sjuka religiösa samfund som blivande martyrer.

Men med den inledningen tycker jag verkligen inte Israelerna kan ta sig vilken rätt som helst. Bara för att man anser sig har rätt till och bor på Guds mark.

Som t.ex. stoppa en helt fredlig båt ”Chip to Gaza” med mediciner och förnödenheter till ett av världens fattigaste länder med förevändning att det kanske finns vapen ombord. Och inte nog med det ta rätten att borda båten och skjuta ihjäl 9 personer.

T.ex. När palestinier eller Hamas skjuter med någon gammal rysk luftvärnsrobot hämnas Israel med att jämna en hel stad med marken. För man känner sig hotade och måste slå hårt tillbaka.

Vid senaste fångutlämningen när (en) israel bytes mot flera hundra fängslade palestiner för något år sedan. Menar israel att deras medborgare är värda flera hundra gånger så mycket om en palestinier, eller hur kan man annars tolka det? Trots att Amnesty i decenium har protesterat mot att Israel fängslar och håller människor i fängelset utan någon som helst rättegåmng finns i dag 308 palestinerer i detta s.k. "administrativt förvar".

Palestinierna får inte importera några vapen alls till Västbanken eller Gazaremsan utan måste i så fall smyga/smuggla in det. Israel får ha hur mycket vapen som helst från bl.a. USA och har dessutom Kärnvapen i bakfickan. Allt för att Palestinier och andra har sagt att Israel skall utplånas.

Är Palestinierna riktigt dumma stänger Israelerna gränserna så dom inte kan komma till jobbet som oftast är i Israel och hindrar palestinierna att försörja sig och sina familjer. Man bygger också stora höga murar runt nya olagliga bosättningar för att inte Palestinierna skall kunna se det och kanske kunna kasta stenar på dom, eller? Bosättningar som i stort sett hela världen anser vara olagliga men Israels stora vän USA lägger alltid in sitt veto i säkerhetsråd så att Israel kan fortsätta terrorisera folket på västbanken o Gazaremsan.

Palestinierna är ju i realiteten helt livegna. Skulle inte du bli förbannad om du och din familj blev behandlad på samma sätt.

Sanna mina ord att i detta området kommer det tyvärr aldrig att bli fred.

För att det skall kunna bli fred måste båda länderna få var sitt suveränt land och att länderna respekterar respektive lands suveränitet och sist men inte minst måste det bo miljontals människor med Nelson Mandelas mentalitet på båda sidorna för att kunna försonas med fienden. Och så många Mandelas finns tyvärr inte… och det är som vanligt till stor del religionens fel från båda sidor!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0