Vett och etikett - Varför och för vem?

Va trött man blir på alla regler och nolltolerans överallt som jag tycker förlamar och begränsar människors tänkande och liv . Tidigare har jag bloggat om att alla media med självaktning ”naturligtvis” måste ha stort utrymme för mode och matprogram och nu verkar samma gälla för  ”vett o etikett”. I TV, radio och tidningar blir tydligen även ”vett o etikett” viktigare och vi skall lära oss detta för att passa in i samhället. Varför och för vem?

 

Hur viktigt är det vad man har för kläder på sig, på en skala? Om man är en idiot och har fina kläder är man då en mindre idiot! Om man är en bra människa, men inte bryr sig om alla klädkoder . Är man då en mindre bra människa?

 

Kan man inte bara ha överseende med att människor tycker olika saker om vad som är viktigt i livet och inte behöva överösas i all media och reklam om mode, mat, vett o etikett. Precis som man bör ha förståelse för olika religioner, raser, tankar, värderingar. Vad är skillnaden… Förtryck på olika nivåer och sätt.

Någon menar att man gör intrång på andra människors heder och personlig integritet om man inte följer ”vett och etikett”-regler. Hallelulja. Varför frågasätter ”ingen”  vem som har satt upp reglerna och för vem är dessa viktiga? Vill jämföra med koranen och bibeln. Vem har författat historierna och för vem är dessa skrifterna  viktiga. För att kontrollera folk och få dom att göra det som dom=författarna tycker är rätt, enligt mitt förmenande. Nu fick jag med religionen på ett hörn igen.

 

Någon som hört talas om hänsyn, empati och sunt förnuft?

Naturligtvis skall man inte skada människors heder och integritet, men vem har bestäm att man gör det,  när man inte följer de uppsatta regler för ”vett och etikett”?

Förresten är just hedersbegreppet ett mycket tveksamt begrepp över huvud taget med tanke på alla brott som begås över hela världen för att någon anses sig ha skadat någon annans heder. Men det är en annan historia som vi får ta en annan gång.

Det är mycket idrott nu och OTROLIGT kul att Fredrik Lööf äntligen fick sitt GULD. Men det finns andra tankar i curres hjärna också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0