Stefan Holm en mycket stor människa

Alla vet vi  ju vilken fantastisk höjdhoppare han var. Men det är inte därför jag högaktar honom i första han utan mer alla andra fantastiska kvalitéer Stefan besitter.

Stefan tävlade under hela sin karriär för sin moderklubb Kils AIK friidrott i alla tävlingar förutom när han hade landslagsdräckten på sig. Stefan inledde alla säsonger med att tävla på hemma-arenan SannerudsvallenKil. Snacka om klubbkänsla. Stefan tränades under hela sin karriär av sin egen far, Johnny Holm, vilket många förståsigpåare ifrågasatte. Man måste ju ha en ”proffstränare” för att lyckas. Men Stefan stod på sig och bevisade att det visst gick bra. Tränarens roll är viktig men enligt mitt mycket övervärderad. Stefan är ett bevis att den egna personliga drivkraften är minst lika viktig. Stefan Holm är bara 181 centimeter lång/kort vilket även det ifrågasattes av ”expertisen” att vara tillräckligt för att nå världstoppen. Stefan tillhör den mycket lilla skara som hoppat 50 cm eller mer över sin egen längd och bevisade igen att det var möjligt att bli bäst i världen trots det. Till skillnad från många andra som säkerligen gett upp på vägen.

2004 med OS Guldmedalj och Jerringpriset

 

Samtidigt ställde Stefan Holm alltid upp för sin klubb, sin stad och inte minst för sitt land i div landskamper alltid med glädje. Det som kanske är allra mest beundransvärd är att han stannade hemma i Sverige och gjorde rätt för sig genom att betala sin skatt som alla andra höginkomsttagare i landet. Detta utan att aldrig kritisera det utan alltid tala väl om Sverige och landet han bodde i. Till skillnad från en del andra som inte vill skatta för sina miljoner utan bosätter sig utomlands och på det sättet inte är villig att bidraga till vår gemensamma välfärd.

Dessutom är Stefan superintelligent utan att även i detta sammanhang någonsin framhäva det och bli högfärdig. Detta visade Stefan inte minst i TV-programmet På spåret där han "naturligtvis" vann och även visade prov på humor. En mer "perfekt" människa är svår att hitta. Nästan i klass med Nelson Mandela.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0