Vem ganskar journalisterna

Med tanke på drevet på Håkan Juholt. Visst har han gjort fel men vem fan gör inte det. E du själv helt felfri? Jag är det absolut inte. Jag redovisar själv utlägg-reseersättningar etc. som en enkel kanslist på Utby IK. Och visst har jag gjort fel flera gånger i all stress oavsiktligt både stora o små omedvetet och slarvigt. Fråga vår käre kassör i Utby IK de senaste 49 åren Per Olsson som alltid rättar till felen. Men det föranleder naturligtvis inget drev. Jag är ju en vanlig människa. Men det är väl Juholt också. Ransaka dig själv - har du aldrig betalt svart, arbetat svart, varit helt ärlig med någon reseräkning, tagit upp allt i deklarationen, etc, etc  Visst ställs det högre krav på Juholt och det skall det väl göras. Han fifflat så då får jag väl fiffla försvarar en den sig med. Men alla har väl ett eget personligt ansvar. Men det finns väl ingen anledning att låta drevet gå för ”allra minsta fel” speciellt om det är oavsiktligt till bevisas motsatsen. Å hur lyckas man gräva fram all denna skit undrar man.  Har verkligen inte tidningarna något annat att skriva om som är betydligt viktigare och intressantare?

Nej börja granska journalisterna och deras jobb istället. Börja med deras reseräkningar, hotellövernattningar, spritnotor, arbetstider, har dom svartjobbat, köpt svarta tjänster, betalat svart  etc., etc., och kanske ännu viktigaste granska vad dom skriver om. Men vem skall göra det? Enda sättet vi kan protestera är väl egentligen att inte köpa just deras tidningar?

Journalisterna har enligt mitt förmenade alldeles för stor makt att påverka attityder i dagens samhälle.  Det förekommer alldeles för lite riktig grävande journalistik om t.ex. orättvisorna i samhället typ Janne Josefsson, uppdrag granskning etc. Men journalisterna försvarar sig med att man skriver det vi vill läsa om. Ja tyvärr kanske dom har rätt ty vad är genomsnittssvensken intresserad av? Jo, mode, utseende, kläder, mat, inredning, skandaler, musik, film, vad kändisarna gör (stackars kändisar) och annat "oviktigt". Vi kanske får läsa i tidningarna det vi förtjänar ändå? Eller varför inte lägga ner mycket mer på att granska börsmäklare, finansvalpar som i snitt ofta tjänar mer än stadsministern eller ännu bättre kanske granska riktiga skurkar som motorcykelgängen och kriminaliteten i samhället. Men det vågar dom väl inte.

Eller är verkligen ingen intresserad av att t.ex. läsa om goda insatser i det dolda som tex vilken fantastisk insats Rannebergens IF som försöker bedriva idrottsverksamhet med ett mycket stort socialt och empatiskt ansvar i Angered.  Varför skrivs det inte om dessa otroligt fantastiska vardagshjältar?  Det är tydligen MYCKET intresssantare var kändisar har varit eller haft på sig och/eller inte minst om dom träffat en ny kärlek, det säljer tydligen mycket bättre, vilket för mig är helt djävla otroligt. Är det  detta vi vill läsa om? Inte jag i alla fall. How about you?

Starkt av Johult att våga och orka vara kvar och kämpa vidare! Stå på dig mot journalisthetsarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0