Proffsen i USA strejkar igen

Stackars människor som behöver strejka igen. Har dom inte mat för dagen kanske?

Nu är det Basketproffsligans spelare som inte är nöjda med sina löner. Man har ju bara ca 10 miljoner i medellön stackarna. För något år sedan var det NHL som faktiskt strejkade ett helt år. Även FNL och baseboll-spelarna har varit missnöjda med sina låga löner. Mer skall mer ha. Javisst man kan motivera det med att ägarna får för mycket och andra skäl. Men hallå.

Den värsta svensk som strejkat är väl ändå en svensk Kungälvsbo. Där var det inte tal om någon generalstrejk för alla som i ovanstående fall. Nej han strejkade själv under pågående ligaspel i 20 matcher för han bara fick 32 miljoner i årslön för några år sedan och han tyckte sig vara värd betydligt mycket mer. Och hör och häpna hans ishockeyklubb gav med sig till slut och han fick sina 52 miljoner och då kunde han tänka sig att åka skridskor igen. All heder år honom. Det var väl tur, för utan honom hade ju säkert laget inte klarat sig. Samme man kunde inte tänka sig att, som dom flesta andra Svenska NHL proffs i USA och Kanada, komma hem och "spela det dom älskar mer än allt annat" hemma i sitt hemland det året det var generalstrejk ”over there”. Konstig han ääääälskar ju ishockeyn. Men saken var den att han begärde att Frölunda skulle betala en försäkring, om han skulle bli skadad, på stora pengar annars kunde han ju naturligtvsi inte komma hem och spela. Det kallar jag lagkänsla!

Undrar varför han heller sällan/aldrig kommer hem och spelar VM för Sverige? Tror det hänger på att han inte får betalt för då kanske han skulle behöva ta pengar från sitt lilla bankkonto på gissningsvis 50x10 år ca 500miljoner och det vill man ju naturligtvis inte. Han måste ju tänka på pensionen och har ju ”bara några år som idrottsproffs” att få ihop till brödfödan.

Slår vad om att han kommer hem efter karriären och då börja gnälla om att skatterna är alldeles för höga. Någon som sätter emot?


Kommentarer
Postat av: Jeremy Pryce

Fortfarande bitter över Alfie Curre? ;-) Det du inte vet är att han höll igång i Mölndal där hans bro spelade under den tiden. Du kan ana hur stort det var för den klubben....



Det finns bara kärlek för dig här min vän....



Jer

2011-10-27 @ 10:43:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0