Stöd musikhjälpen !!

"Ingen" har väl undgått att det slagits upp en stor glasbox på Gustav Adolfs Torg i Göteborg! Där spelas musik dygnet runt i 6 dagar (i radion på P3 och i TV på SVT play) och samtidigt samlas in pengar till ”Alla flickors rätt att gå i skolan”. ”Alla” i musikvärlden, men även politiker och ”vanligt folk” kommer in och hälsar på i buren och på olika sätt hjälper till med insamlingen. Antingen lägger man egna kontanter, har samlat ihop pengar på något sätt  eller lägger ut sin gitarr, kläder etc……. till försäljning på Auktionen som avslutas nu på söndag. Gå gärna in på deras hemsida och kolla och gör din insats på något sätt…

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

Du kan tex lägga bud på Robert kronberg spikskor – uppe i drygt 500kr. Eller om du har riktigt gott om pengar på  Michael Jackson´s Platinaskiva som just nu går för 2.507.100kr, etc. etc……. Gå in o kolla.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=4848920

 

Det bästa med arrangemanget tycker jag är att många ungdomar (även äldre för den delen) ser, engagerar sig och kanske får upp ögonen för ”Alla flickors rätt att gå i skolan” och kanske i förlängningen får och känner empati med flickorna. Och kanske t.o.m. i förlängningen förstå hur bra vi har det i Sverige och uppskattar det, i stället för att gå och gnälla på allt möjligt ”obetydligt”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0