Gud finns inte

Om det fanns en Gud som ser och hör allting måste han väl bedömma människan efter vad den gjort och inte om den tror på honom. Enligt kristen tro kan en mördare och/eller våltäktsman komma till himlen bara han tror på Gud och ber om förlåtelse för sina brott. Men en ateist som varit exemplarisk hela sitt liv men inte tror på Gud kan inte komma in i himmelriket. Hur logiskt är det?  Nej jag säger som Lena Sundström, journalist och författare. "Fullt och fast övertygad om att Gud är människans största önsketänkande".

Kommentarer
Postat av: Johannes

Din fundering är inte ovanlig. Frågan har diskuterats sen 300-talet. Det kallas teodicéproblemet. Läs wikipedia artikeln för en överblick.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Teodiceproblemet

2011-12-12 @ 08:40:55
Postat av: Johannes

Korigering, Teodice problemet är egentligen frågan om Gud är god. Närmare bestämt hur Gud kan vara både god och allsmäktig - när det finns ondska och lidande. För att man över huvud taget skall kunna tala om teodicé förutsätts Guds existens, liksom det ondas. Om den ena eller andra tas bort, förekommer inte längre något problem.



Problematiken i teodicéproblemet kan beskrivas som att inte motsäga sig själv och samtidigt behålla en systematisk helhet när man på en och samma gång hävdar de tre satserna



Gud är allsmäktig

Gud är fullkomligt god

det onda finns



2011-12-14 @ 16:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0